Μαύρα διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού

Πως δύο απλά και αδιάφορα γυάλινα βάζα μπορούν να μεταμορφωθούν σε μαύρα διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού και να δείχνουν σαν να αγοράστηκαν πανάκριβα. Γιατί όπως πολύ συχνά λέω, ότι δεν μπορούμε να το αγοράσουμε μπορούμε να το φτιάξουμε!

Να σου θυμίσω και την ομάδα μου στο Facebook όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές! Αν θέλεις να γίνεις μέλος πάτα εδώ Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πολύ συχνά στις βόλτες μου στο διαδίκτυο βρίσκω διακοσμητικά αντικείμενα που αν μπορούσα θα τα αγόραζα αμέσως. Κι εδώ το “αν μπορούσα” αποκτάει ιδιαίτερη σημασία και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Πριν καιρό σου είχα δείξει στο Instagram τα διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού της παρακάτω φωτογραφίας. Τα ερωτεύτηκα! Τι να κάνω έτσι είμαι εγώ… Όταν όμως τα αναζήτησα και βρήκα πως και τα δύο μαζί στοιχίζουν 1108 λίρες Αγγλίας ο έρωτας μου εξανεμίστηκε με μιας!

Αλλά εγώ δεν είμαι και από αυτές που το βάζουν κάτω. Έτσι ύστερα από την τακτοποίηση που έπεσε σε ντουλάπια και μπουφέδες όλο αυτό τον καιρό βρέθηκαν τα γυάλινα βάζα της παρακάτω φωτογραφίας και όλα πια πήραν τον δρόμο τους!

Πως έφτιαξα τα μαύρα διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού

Τα καθάρισα πολύ καλά από τυχόν σκόνες και δακτυλιές και στη συνέχεια τα ψέκασα στο μπαλκόνι με spray primer.

Απλά γυάλινα βάζα αλλάζουν εμφάνιση

Για το βάψιμο τους θα χρησιμοποιήσω μπογιά κιμωλίας σε γκρι χρώμα και μαύρο ακρυλικό Acualux. Το χρυσό χρώμα που φαίνεται στην φωτογραφία αν και είναι το αγαπημένο μου τελικά δεν το χρησιμοποίησα γιατί δεν θα μου έδινε το εφέ που ήθελα.

Η εφαρμογή του χρώματος έγινε με ένα παλιό και σχεδόν χαλασμένο πινέλο. Κι αυτό γιατί ήθελα το χρώμα να κάτσει πάνω στα βάζα με ανομοιομορφία. Να δημιουργηθούν πινελιές για να δώσουν υφή στην επιφάνεια.

Απλά γυάλινα βάζα αλλάζουν εμφάνιση

Μόλις το χρώμα κιμωλίας στέγνωσε ήταν η σειρά του μαύρου. Πινελιές ακατάστατες, σχεδόν σαν πασάλειμμα παρά σαν βάψιμο. Και πριν το χρώμα στεγνώσει με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι αφαίρεσα αρκετό από το μαύρο χρώμα για να φανεί το γκρι από μέσα.

Απλά γυάλινα βάζα μεταμορφώνονται σε μαύρα διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού, βάψιμο με μπογιά κιμωλίας και ακρυλικά χρώματα


Πως εφάρμοσα το φύλλο χρυσού

‘Εχοντας σαν οδηγό την φωτογραφία της έμπνευσης άπλωσα την κόλλα για τα φύλλα χρυσού και περίμενα να τραβήξει περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια εφάρμοσα τα φύλλα πάνω στα σημεία που είχα βάλει κόλλα.

Απλά γυάλινα βάζα μεταμορφώνονται σε μαύρα διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού, βάψιμο με μπογιά κιμωλίας και ακρυλικά χρώματα. Πως εφαρμόζουμε φύλλο χρυσού

Με ένα πινέλο με τραχιές τρίχες περνώντας πάνω από τα φύλλα χρυσού αφαίρεσα τα σημεία που δεν είχαν κόλλα. Το παλιό πινέλο δημιούργησε μια ανάγλυφη επιφάνεια πάνω στο φύλλο χρυσού.

Απλά γυάλινα βάζα μεταμορφώνονται σε διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού, βάψιμο με μπογιά κιμωλίας και ακρυλικά χρώματα. Πως εφαρμόζουμε φύλλο χρυσού

Τελευταίο βήμα και αφού ήμουν σίγουρη πως η κόλλα είχε στεγνώσει εντελώς ήταν να προστατεύσω την επιφάνεια των βάζων με βερνίκι.

Τα χρώματα και το βερνίκι είναι από την εταιρεία Θεολόγος Σμυρνιόπουλος

Όπως βλέπεις και στην φωτογραφία παρακάτω οι υφές που δημιουργήθηκαν από τα χρώματα και το φύλλο χρυσού δείχνουν πολύ όμορφες.

Απλά γυάλινα βάζα μεταμορφώνονται σε διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού, βάψιμο με μπογιά κιμωλίας και ακρυλικά χρώματα. Πως εφαρμόζουμε φύλλο χρυσού και πως το προστατεύουμε με βερνίκι

Θέλεις να δεις πως τα έβαλα στον χώρο μου;

Αν και οι θέσεις αντικείμενων και επίπλων στο σπίτι μου ποτέ δεν είναι μόνιμες προς το παρόν βρίσκονται στον μικρό μπουφέ που βρίσκεται στο χολ της εισόδου.

Ο οποίος μπουφές έχει ήδη μπει σε φάση μεταμόρφωσης. Ήταν από τα πρώτα έπιπλα που σου είχα δείξει εδώ και αν δεν θυμάσαι τον είχα αλλάξει στην ανάρτηση Μεταμόρφωση μπουφέ με chalk paint .

Μαύρο χρυσό βάζα diy, πίνακας ασημένιο φεγγάρι

Ξέρεις κατά καιρούς το παίζω και ζωγράφος! Ο πίνακας με το ασημένιο φεγγάρι είναι η απόδειξη και μπορείς να δεις πως τον έφτιαξα στην ανάρτηση με τίτλο Φεγγάρι, ένας μίνιμαλ diy πίνακας .

Διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού

Μαύρα διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού, πίνακας φεγγάρι

Την λάμπα την θυμάσαι;;; Κι αυτή από τα χεράκια μου! Ναι καλέ είμαι ταλέντο εγώ τι νόμιζες; Την μεταμόρφωση της λάμπας μπορείς να την βρεις στην ανάρτηση με τίτλο Η αναγέννηση μιας λάμπας . ‘Οσο δε για το καπέλο κι αυτό αλλαγμένο και φαίνεται σαν δερμάτινο. Το γιατί φαίνεται έτσι μπορείς να το δεις στην ανάρτηση με τίτλο Καπέλο λάμπας μεταμορφώνεται σαν δερμάτινο .

Abstract diy table lamp

Λοιπόν τι λες; Άξιζε τον κόπο να ασχοληθώ και να φτιάξω μόνη μου ότι δεν μπορούσα να αγοράσω; Τα μαύρα διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού είναι πια στο σπίτι μου και τουλάχιστον προς το παρόν είμαι ευχαριστημένη. Γι αργότερα βλέπουμε γιατί όπως ξέρεις βαριέμαι εύκολα και αλλάζω συνέχεια την διακόσμηση των χώρων.

Silver moon on black canvas

Αν αυτή η μεταμόρφωση σου άρεσε και θέλεις να την αποθηκεύσεις για να την κάνεις αργότερα κι εσύ μπορείς να κάνεις Pin την παρακάτω φωτογραφία στους πίνακες σου στο Pinterest.

pin-this-for-later
Πως να φτιάξεις μαύρα διακοσμητικά βάζα diy με φύλλο χρυσού

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα & ακόμη πιο όμορφη εβδομάδα!

Φιλάκια

Μαύρα διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

4 thoughts on “Μαύρα διακοσμητικά βάζα με φύλλο χρυσού”

  1. Καλησπέρα Χριστινα μου! Τα χρησιμοποίησες πολύ ωραία τα φύλλα χρυσού. Πολλοί τα καταστρέφουν και βάζουν πολλά και το αποτέλεσμα ειναι τελειως ακαλαίσθητο. Καμία σχέση με τη δική σου πρόταση. Συγχαρητήρια

    Απάντηση
  2. Πολύ μου άρεσαν αυτά τα ανθοφορία Χριστίνα μου.
    Κάποια στιγμή θα κάνω κάτι ανάλογο, γιατί μαζεύω τα κομματΚια που περισσεύουν από τις αγιογραφίες μου.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

    Απάντηση

Leave a Comment