DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα

Πως να φτιάξεις ένα όμορφο diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα από ένα σκεύος που μπορεί και να έχεις στην κουζίνα σου!

Πολύ καιρό τώρα περνάνε από μπροστά μου αυτά τα μπωλ σε σχήμα αχιβάδας και ήθελα να φτιάξω ένα, έτσι για το καλοκαιρινό μας ντεκόρ.

Clam shell bowls

Να σου θυμίσω και την ομάδα μου στο Facebook όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές! Αν θέλεις να γίνεις μέλος πάτα εδώ Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι

Την απόφαση τελικά για να φτιάξω την αχιβάδα την πήρα όταν αποφασίσαμε με άλλες φίλες bloggers να φτιάξουμε γρήγορα εναλλακτικά γλαστράκια για τα φυτά μας. Το εναλλακτικό το είχα. Εκεί που πάσχω είναι το γρήγορο γιατί το μυαλό μου δεν συμπορεύεται με τις γρήγορες κατασκευές.

Με το ξεκαθάρισμα των ντουλαπιών της κουζίνας που έγινε τον καιρό του εγκλεισμού, είχε βρεθεί και η παρακάτω παλιά φόρμα κέικ που είχε ανοίξει σε κάποια σημεία.

Το σχήμα της αμέσως μου θύμισε τις αχιβάδες που γλυκοκοίταζα τόσο καιρό κι έτσι προέκυψε το DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα.

Παλιά φόρμα κεικ

Υλικά που χρειάστηκα για να φτιάξω το diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα

Μια αχιβάδα που είναι για πολλά πολλά χρόνια μέσα στη θάλασσα όπως καταλαβαίνεις πρέπει να το δείχνει κιόλας. Να φαίνεται σαν “πέτρινη” από το θαλασσινό νερό. Έτσι ανάλογα προσάρμοσα και τα υλικά μου.

  • Μπογιά κιμωλίας Annie Sloan σε δύο χρώματα, Original & Paris Grey γιατί τι άλλο θα έπιανε καλύτερα πάνω στην μεταλλική φόρμα
  • Άμμος θαλάσσης
  • Πινέλο

Η διαδικασία έγινε σε δύο φάσεις.

Φάση 1η

‘Εβαψα την μεταλλική φόρμα το πρώτο χέρι με Original by Annie Sloan και πριν το χρώμα στεγνώσει το πασπάλιζα με άμμο. Συνέχισα να βάφω και να ρίχνω άμμο μέχρι να είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

Πως να φτιάξεις εφε πέτρας με χρώμα και άμμο

Φάση 2η

Ύστερα από λίγες ώρες και αφού το πρώτο χέρι μπογιάς είχε στεγνώσει τίναξα την φόρμα να φύγει όση άμμος δεν είχε κολλήσει και ξεκίνησα να βάφω ξανά. Αυτή την φορά όμως όχι όπως συνήθως βάφουμε. ‘Εβαζα στο πινέλο μου ένα παχύ στρώμα μπογιάς και στα σημεία που υπήρχε αρκετή άμμος κολημμένη άφηνα την μπογιά πάνω της ταμποναριστά. Στην ουσία δημιουργούσα με αυτό τον τρόπο εξογκώματα. Πως κάθεται το αλάτι πάνω σε ένα αντικείμενο που έχει μείνει για πολλά χρόνια στην θάλασσα; Κάπως έτσι!

Όπου έβλεπα ότι χρειαζόταν να συμπληρώσω λίγη ακόμη άμμο το έκανα. Τελευταία πινελιά ήταν με ένα σφουγγάρι να περάσω πάνω από κάποια εξογκώματα λίγο Paris Grey.

Πως να φτιάξεις με χρώμα εφέ πέτρας

Στην εσωτερική πλευρά της φόρμας όπως βλέπεις έβαψα μέχρι εκεί που θα έφτανε το χώμα για τα φυτά. Το diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα ήταν πια έτοιμο να δεχτεί τα φυτά μου.

Γιατί επέλεξα να βάλω παχύφυτα μέσα;

Γιατι τα παχύφυτα έχουν πολύ μικρές απαιτήσεις σε νερό και έτσι δεν χρειάστηκε να τρυπήσω την μεταλλική φόρμα. Δεν θα μου άρεσε να βγαίνει το νερό και να μου καταστρέψει ότι είχα κάνει εξωτερικά.

Για τον λόγο αυτό και για καλή αποστράγγιση έβαλα στο κάτω μέρος αρκετό χαλίκι και μετά έβαλα χώμα που είναι για παχύφυτα.

DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα

Τα έβγαλα από τα μικρά τους γλαστράκια όπου ήταν στριμωγμένα και τα έβαλα σε ίσες αποστάσεις μέσα στο κασπό. Η φόρμα όπως βλέπεις στη μέση έχει μία μεγάλη τρύπα. Από κάποιο κεράκι μου είχε περισσέψει αυτό το τενεκεδάκι γλαστράκι το οποίο χωρούσε ακριβώς μέσα. Λίγο χώμα κι ένα κλαδάκι από την κράσουλα που έχω σε γλάστρα και το έβαλα εκεί. Ήρθε κι έκλεισε την τρύπα και δείχνει ακόμη πιο όμορφη η σύνθεση.

Τελευταία πινελιά ήταν να καλύψω με χαλίκι το χώμα. Έτσι τα παχύφυτα θα δείχνουν πως έχουν φυτρώσει ανάμεσα σε πετρούλες.

Πως να φυτέψεις παχύφυτα σε κασπό

Έτοιμο για φωτογράφιση!

Το diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα στολίζει ήδη το τραπεζάκι στη καλοκαιρινή μας βεράντα.

DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα, διακόσμηση βεράντας

Η παλιά φόρμα κέικ γνωρίζει καινούργιες δόξες. Αντί να την πετάξω στα σκουπίδια με λίγη δουλειά έγινε μία εναλλακτική γλάστρα.

Διακόσμηση βεράντας, κασπό για παχύφυτα, φυσικό κοράλλι

Η υφή που πέτυχα με την άμμο με ικανοποιεί απόλυτα ως προς αυτό που είχα αρχικά στο μυαλό μου. Εσύ τι λες;;; Πως σου φαίνεται;

Διακόσμηση βεράντας, diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα με υφή πέτρας

Αν και εσύ θέλεις να κάνεις κάτι παρόμοιο μπορείς να κάνεις Pin την παρακάτω φωτογραφία στους πίνακες σου στο Pinterest.

pin-this-for-later

How to make your own faux clam bowl | DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα


Ακόμη κι αν δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία μεταμόρφωσης εντός αντικειμένου αλλά θέλεις ένα μίνι κήπο με παχύφυτα σου έχω την λύση. Μία vintage φρουτιέρα από την μητέρα μου έγινε μίνι κήπος στην ανάρτηση Μίνι κήπος με παχύφυτα σε milk glass φρουτιέρα .

Μίνι κήπος με παχύφυτα σε milk glass φρουτιέρα

Ευχές για μια υπέροχη εβδομάδα σε όλους!

Φιλάκια

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Εύκολη καλοκαιρινή διακόσμηση τζακιού

Το τζάκι είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της διακόσμησης ενός σπιτιού και γι αυτό μία εύκολη καλοκαιρινή διακόσμηση θα το κάνει και πάλι κυρίαρχο του χώρου

DIY επιτραπέζια λάμπα για την βεράντα

Πως φτιάχτηκε μία DIY επιτραπέζια λάμπα για την βεράντα από μία παλιά που ήταν ξεχασμένη στην αποθήκη. Μία μοντέρνα λάμπα για εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο

Ελιά εσωτερικού χώρου και πως να την εντάξεις στην...

Η ελιά εσωτερικού χώρου είναι το απόλυτο trend διακόσμησης στα φυτά που προορίζονται να διακοσμήσουν το σπίτι μας. Αγέρωχη, επιβλητική, πανέμορφη

DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα

Ένα όμορφο diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα φτιαγμένο από ένα σκεύος που μπορεί και να έχεις στην κουζίνα σου, μία παλιά φόρμα κέικ

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια παλιά φόρμα κέικ της μαμάς μου, την έχω ήδη γεμίσει με γλαστράκια αλλά χωρίς να την βάψω. Μου άρεσε να φαίνεται το παλιό αλουμίνιο.
    Έχω όμως άλλες δύο, και σίγουρα θα ακολουθήσω το παράδειγμά σου, γιατί μου άρεσε πολύ η ‘αχιβάδα’ σου!
    Φιλιά και καλό μήνα, Χριστίνα μου!

    • Μαριάννα μου πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Είμαι σίγουρη πως θα ζωγραφίσεις στην κυριολεξία πάνω στις φόρμες. Φιλιά κι από εμένα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here