Χειμωνιάτικη διακόσμηση, 8 ιδέες για μετά τα Χριστούγεννα

Ξεστόλισες τα χριστουγεννιάτικα και σου φαίνεται άδειο το σπίτι; Για να δούμε κάποιες ιδέες για χειμωνιάτικη διακόσμηση μετά τα Χριστούγεννα. Τι να κρατήσεις από χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά και πως να τα εντάξεις στο χειμωνιάτικο ντεκόρ του σπιτιού σου.

Πολλοί το ζούμε αυτό το συναίσθημα μόλις οι κούτες με τα χριστουγεννιάτικα εξαφανιστούν σε ένα πατάρι ή σε μια αποθήκη μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα. Το σπίτι μας/σας φαίνεται άδειο και η ατμόσφαιρα κρύα. Και πολλοί με ρωτάτε με μηνύματα τι να κάνω;

Παρακάτω θα δεις με φωτογραφίες κάποιες ιδέες για χειμωνιάτικη διακόσμηση μετά τα Χριστούγεννα. Τι κράτησα από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια για να διακοσμήσω το σαλόνι και την τραπεζαρία.

Ιδέες για χειμωνιάτικη διακόσμηση μετά τα Χριστούγεννα για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας

Αυτή την εποχή και μόλις περάσουν οι γιορτές αυτό που κάνουμε όλοι μας είναι να μένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι μας. Θα μου πεις και που να πάμε με την κατάσταση που επικρατεί; Σε κάθε περίπτωση ο χειμώνας θέλει ζεστό περιβάλλον για να μπορούμε να “χουχουλιάζουμε” στο χώρο μας και να τον νιώθουμε σαν μια ζεστή αγκαλιά.

Για να δημιουργήσουμε αυτή την cozy ατμόσφαιρα δεν χρειάζεται να ξοδευτούμε. Μπορούμε να “ψωνίσουμε” από το σπίτι μας δηλαδή να ψάξουμε για αντικείμενα που θα μας κάνουν να νιώθουμε οικεία. Κι αυτό γίνεται μόνο με δικά μας πράγματα.

Μπορούμε επίσης να κρατήσουμε και κάποια χριστουγεννιάτικα στολίδια (αντικείμενα) που μας φαίνονται πως θυμίζουν χειμώνα.

Να έχεις υπ όψιν σου ότι ο χειμώνας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου ευνοεί το ανακάτεμα σε υφές και γήινα χρώματα.

Τι μπορείς να κρατήσεις από τα χριστουγεννιάτικα για να τα εντάξεις στη χειμωνιάτικη διακόσμηση σου;

1. Μίνι χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Στα έδειξα και στο Instagram αυτά τα δεντράκια. Γι αυτό αν θέλεις να μαθαίνεις τι δείχνω στους φίλους μου εκεί μπορείς να με ακολουθήσεις πατώντας πάνω στο artdecorationcrafting.gr

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δύο μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια και ένα όμορφο κασπό είναι όλα όσα χρειαζόμαστε.

Xειμωνιάτικη διακόσμηση μετά τα Χριστούγεννα, μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα

Αυτό το υπέροχο κασπό ή κάτι παρόμοιο το βρίσκεις στην Eldeco .

Διακοσμητικό κασπό πρόσωπα

Εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δικό σου όμορφο κασπό ή γλάστρα ή ένα γυάλινο δοχείο που να τα χωράει και τα δύο ή τέλος πάντων ότι έχεις διαθέσιμο.

Τα βάζεις λοιπόν δίπλα-δίπλα, μπλέκεις λίγο και τα κλαδιά τους και έχεις μια πανέμορφη σύνθεση. Αν τα δεντράκια σου είναι σαν τα δικά μου χιονισμένα την κρατάς όλο τον χειμώνα. Αν δεν είναι χιονισμένα ακόμη καλύτερα γιατί μπορείς να τα κρατήσεις όλο τον χρόνο.

Xειμωνιάτικη σύνθεση σε κασπό

2. Μαξιλάρια & ριχτάρια για cozy καταστάσεις

Τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια είναι μακράν ο ευκολότερος τρόπος για να δώσεις στο χώρο σου ότι διάθεση θέλεις.

Μάζεψα τα μαξιλάρια που έγραφαν “Merry Christmas” αλλά κράτησα αυτά που απεικονίζουν έλατα. Αν και τα έχω αγοράσει για χριστουγεννιάτικα νομίζω πως άνετα μπορούν να σταθούν καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα. Άσε που τα θεωρώ top για χειμωνιάτικη διακόσμηση μετά τα Χριστούγεννα. Μαύρα ελατάκια σε ένα υπόλευκο φόντο εμένα μου θυμίζουν χιονισμένο δάσος.

Μαξιλάρια και ριχτάρια χειμωνιάτικα

Βάλε δίπλα στα μαξιλάρια στον καναπέ σου και ένα μαλακό ριχτάρι και έχεις δημιουργήσει μια τέλεια “ζεστή αγκαλιά” για να καταφύγεις τις κρύες μέρες ή νύχτες του χειμώνα.

Μαξιλάρια και ριχτάρια χειμωνιάτικα

Και μη ξεχνάς αυτό που είπαμε πιο πάνω πως ο χειμώνας θέλει τα γήινα του αλλά και τις διαφορετικές υφές.

Για παράδειγμα η φωτογραφία εδώ:

Γούνινο μαξιλάρι μαζί με ένα βαμβακερό με ιδιαίτερη υφή και μάλλινο ριχτάρι. Αταίριαστα με την πρώτη ματιά αλλά τα συνδέουν τα χρώματα τους.

Μαξιλάρια και ριχτάρι για χειμωνιάτικη διακόσμηση

Το ίδιο και από την άλλη πλευρά του καναπέ. Διαφορετικά μεταξύ τους μαξιλάρια απο διαφορετικά υφάσματα και τα γυμνά κλαδιά από πάνω το τέλειο χειμωνιάτικο σκηνικό!

Χειμωνιάτικη διακόσμηση, 8 ιδέες για μετά τα Χριστούγεννα

Κι άλλες ιδέες, για διάβασε κι αυτό

3. Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στη χειμερινή διακόσμηση

Αν και οι περισσότεροι μαζεύουν ότι τους θυμίζει Χριστούγεννα εγώ θα σου πω πως υπάρχουν κάποια διακοσμητικά που άνετα στέκονται τον χειμώνα μη σου πω και όλο το χρόνο.

Ένα από αυτά είναι τα φωτάκια σε σύρμα. Δεν έχω να σου δείξω τωρινή φωτογραφία αλλά ποιος δεν τα χρησιμοποιεί κατά την διάρκεια όλου του χρόνου;

Να δες εδώ στη φωτογραφία παρακάτω πως δείχνουν πάνω στα ψεύτικα κούτσουρα που είχα φτιάξει στην ανάρτηση με τίτλο Χειμωνιάτικη διακόσμηση και ένα diy

 diy ψεύτικα κούτσουρα με λαμπάκια σε σύρμα

Με αυτά μπορείς να φωτίσεις ότι θέλεις!

 • Να τα βάλεις μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο ή βάζο και να το τοποθετήσεις πάνω σε ένα τραπεζάκι
 • Να φωτίσεις ένα όμορφο κάδρο βάζοντας γύρω-γύρω στη περίμετρο του τη φωτεινή γιρλάντα
 • Μπορείς να τη βάλεις γύρω από ένα καθρέφτη
 • Πάνω στη μετώπη του τζακιού

Οι επιλογές είναι άπειρες, εσύ διαλέγεις! Εγώ απλά σου δίνω κάποιες ιδέες για την χειμωνιάτικη διακόσμηση μετά τα Χριστούγεννα

Πάμε τώρα να δούμε τι κράτησα εγώ από διακοσμητικά;

Κράτησα αυτά τα μπρούτζινα κουδούνια/καμπάνες. Τα έψαχνα πολύ καιρό και είναι κάτι που στέκεται και τα Χριστούγεννα αλλά και όλο το χρόνο.

Μπρούτζινα διακοσμητικά κουδούνια στη χειμωνιάτικη διακόσμηση

Αν έχεις μεγάλα χριστουγεννιάτικα κουδούνια αλλά το χρώμα σε περιορίζει βάψτα! Είτε σε μπρούτζινο χρώμα που είναι ένα υπέροχο γήινο είτε σε οποιοδήποτε χρώμα ταιριάζει στη διακόσμηση σου.

Διακοσμητικά vintage μπρούτζινα κουδούνια

Εγώ έχω και κάτι μικρά σκουριασμένα κουδουνάκια. Τα έβαλα λοιπόν μαζί με ξύλινες σβούρες σε ένα μπολ από καρύδα και δείχνουν πολύ όμορφα πάνω στο γυάλινο τραπεζάκι.

Μου αρέσει πολύ αυτό το ανακάτεμα των γήινων υλικών!

Διακοσμητικές ξύλινες σβούρες, σκουριασμένα κουδουνάκια, ιδέες διακόσμησης μετά τα Χριστούγεννα

Κάτι άλλο που κράτησα είναι οι ξύλινες γιρλάντες που είχα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και στη γιρλάντα στο τζάκι.

Αυτές οι ξύλινες γιρλάντες σαν κομπολόγια εμφανίζονται παντού και όλες τις εποχές αν ανατρέξεις σε sites διακόσμησης. Θυμάσαι που έχω φτιάξει κι εγώ μία στην ανάρτηση με τίτλο 4 εύκολα diy με λίγα υλικά ;

Το μόνο που έκανα στη μία από αυτές ήταν να προσθέσω φούντες στο τελείωμα της και να την βάλω μέσα σε ένα πέτρινο μπολ.

Ξύλινη διακοσμητική γιρλάντα σε πέτρινο μπολ

Η δεύτερη είναι πάνω σε ένα ξύλινο σταντ και ανάμεσα σε κεριά μπαταρίας πάνω στο τραπέζι της τραπεζαρίας που είναι στον ίδιο χώρο με το σαλόνι.

Ξύλινο σταντ, ξύλινη διακοσμητική γιρλάντα, κεριά μπαταρίας

Και η τρίτη, αυτή που έφτιαξα εγώ μέσα σε ένα υπέροχο ξύλινο μπολ ανάμεσα σε κουκουνάρια και μικρά μπρούτζινα κουδούνια.

Ναι τα κουκουνάρια θα τα κρατήσεις! Αν δεν δείχνουν χιονισμένα σαν τα δικά μου, μπορείς και όλο τον χρόνο!

Ξύλινο διακοσμητικό μπολ με κουκουνάρια, ξύλινη γιρλάντα και μπρούτζινα κουδουνάκια, ιδέες χειμωνιάτικης διακόσμησης μετά τα Χριστούγεννα

Κράτησα και ένα νάνο που έφτιαξα πριν τις γιορτές αλλά δεν στον είχα δείξει. Τα λεγόμενα gnomes. Ένας κύλινδρος από φελιζόλ κι ένα παλιό πουλόβερ τα υλικά. Είναι χειμωνιάτικος πως να το κάνουμε. Γι αυτό σου λέω … τα νανάκια που τυχόν έχεις μπορείς να τα κρατήσεις.

DIY minimal νάνος από παλιό πουλόβερ

Κράτησα ακόμη τα κεραμικά λευκά δεντράκια. Νομίζω πως ανάμεσα σε ξύλινα διακοσμητικά δείχνουν πολύ όμορφα!

Χειμωνιάτικη διακόσμηση, κεραμικά λευκά δέντρα

4. Κλαδιά και πρασινάδες

Φυσικά και μπορείς να κρατήσεις στη χειμωνιάτικη διακόσμηση σου τα κλαδιά και τις πρασινάδες που χρησιμοποίησες για να στολίσεις τα βάζα σου τα Χριστούγεννα. Άλλωστε γιατί όχι; Γράφουν πουθενά Χριστούγεννα; Αντίθετα είναι άκρως χειμωνιάτικα!

Στην αρχή είδες πως δύο μίνι χριστουγεννιάτικα δεντράκια αποτελούν μια όμορφη σύνθεση για τον χειμώνα.

Ένα ψεύτικο κλαδί πεύκου και κουκουνάρια και ανάμεσα τους για ασφάλεια κεριά μπαταρίας. Όλα μαζί τα έβαλα στη ξύλινη γόνδολα που είχα φτιάξει πριν αρκετά χρόνια. Στη πραγματικότητα δεν είναι ξύλινη αλλά αν θέλεις δες εδώ τη μεταμόρφωση της Ένα ξύλινο μπολ στο τραπέζι μας!

Δεν είναι μια όμορφη χειμωνιάτικη σύνθεση;

Χειμωνιάτικη σύνθεση με κλαδιά και κεριά μπαταρίας

Αν θέλεις κάτι πιο μοντέρνο κοίτα εδώ σε ένα από τα τραπεζάκια του σαλονιού. Μέσα σε ένα πολύ ιδιαίτερο κασπό, πολλά κουκουνάρια και ψεύτικη πρασινάδα να εξέχει από τη μία πλευρά.

Παίξε λίγο με τον κορμό και τα φύλλα για να τα κάνεις να φαίνονται λίγο πιο φυσικά.

Ιδέες χειμωνιάτικης διακόσμησης μετά τα Χριστούγεννα, μίνιμαλ σύνθεση με κουκουνάρια και κλαδιά

Τα γκι που βάφτηκαν μαύρα τα Χριστούγεννα, παρέμειναν στο βάζο στο κεντρικό τραπεζάκι του σαλονιού.

Σύνθεση με faux κλαδιά και μαύρα βαμμένα γκι

5. Κεριά

Ότι κεριά αγόρασες τα Χριστούγεννα δεν πιστεύω να τα έκρυψες; Αν κάτι ζεσταίνει την ατμόσφαιρα αυτή την εποχή έστω και με αυτή τη μικρή φλόγα είναι τα κεριά!

Σου έδειξα πριν στη χειμωνιάτικη σύνθεση στη γόνδολα τα κεριά με led. Είναι μια από τις ιδέες χειμωνιάτικης διακόσμησης μετά τα Χριστούγεννα που ταιριάζει σε όλους τους χώρους.

Κουκουνάρια, κλαδιά, κεριά μπαταρίας

Μια άλλη σύνθεση είναι αυτή με τα κεριά και την ξύλινη γιρλάντα πάνω στο τραπέζι της τραπεζαρίας.

Διακόσμηση τραπεζαρίας μετά τα Χριστούγεννα

Και φυσικά κρατάω το ξύλινο μπολ με το κερί το οποίο όταν το ανάβεις το άρωμα του θυμίζει μελομακάρονο. Είναι μια τόσο γλυκειά μυρωδιά που την θέλω όλο τον χειμώνα.

Διακόσμηση τραπεζιού, κερί σε ξύλινο μπολ με άρωμα μελομακάρονου

6. Διαφορετικές υφές

Είπαμε ότι ο χειμώνας θέλει διαφορετικές υφές. Πιο πάνω είδες τα διαφορετικά υφάσματα σε μαξιλάρια και ριχτάρια.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τα υλικά των διακοσμητικών. ΄Οσο πιο ζεστά στο μάτι τόσο το καλύτερο!

Γι αυτό όπως βλέπεις ανακατεύω το ξύλο, την ψάθα και τον μπρούτζο. Όπως εδώ στο τραπεζάκι που μέσα στο ψάθινο δίσκο έχω βάλει το ξύλινο μπολ και τη μπρούτζινη καμπάνα.

Χειμωνιάτικη διακόσμηση στο τραπεζάκι του σαλονιού

Στο άλλο τραπεζάκι έχω βάλει ένα πολύ όμορφο ξύλινο μπολ και μέσα του είναι τα κουκουνάρια και η ξύλινη γιρλάντα.

Mango διακοσμητικό μπολ, χειμωνιάτικη διακόσμηση

7. Κάδρα στους τοίχους

Ναι καλά είδες τι γράφω. Πολλοί συνηθίζουν την περίοδο των γιορτών και πρoσθέτουν κάποια κάδρα με θέματα όπως ελάφια, χιονισμένα τοπία κ.α

Αυτά δεν τα μαζεύουμε!

Φαντάσου να μπαίνεις σε ένα χώρο και να βλέπεις κάτι τέτοιο στον τοίχο. Δεν σου δημιουργείται αμέσως η αίσθηση της χειμωνιάτικης ατμόσφαιρας;

Την περίοδο λοιπόν των γιορτών είχα βάλει στον ένα τοίχο της τραπεζαρίας τα κάδρα που βλέπεις παρακάτω.

Wall gallery χιονισμένα τοπία

Εικόνες από χιονισμένο τοπίο, συγκεκριμένα από ένα χιονισμένο πάρκο. Το εξαιρετικό με αυτά τα κάδρα είναι ότι έχουν φωτισμό στο σημείο που είναι οι κολώνες φωτισμού.

Κάδρα με χιονισμένα τοπία και φωτισμό

Αν βρεις κάτι παρόμοιο να το αγοράσεις! Είναι κάτι που θα το χρησιμοποιείς για πολλά χρόνια την περίοδο του χειμώνα. Από τις ωραιότερες ιδέες για χειμωνιάτικη διακόσμηση μετά τα Χριστούγεννα.

Κοιτάζοντας την παρακάτω εικόνα δεν νομίζεις πως κοιτάζεις φωτογραφία από ένα αληθινό πάρκο;

Κάδρο με χιονισμένο τοπίο και φωτισμό

8. Βιβλία

Μπορεί αυτή η κατηγορία να μην αφορά την μετα-χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αλλά είναι all time classic.

Παρόλο λοιπόν που τα βιβλία είναι κάτι που πρέπει να μας περιστοιχίζουν όλο τον χρόνο, το χειμώνα είναι ακόμη πιο απαραίτητα.

Η εικόνα να είσαι κουλουριασμένος σε ένα καναπέ, με μία ζεστή κουβερτούλα στα πόδια, μια κούπα με ζεστό ρόφημα και να διαβάζεις ένα βιβλίο νομίζω πως κλείνουν όλο το νόημα της cozy χειμωνιάτικης ατμόσφαιρας.

Εγώ έχω διασκορπισμένα βιβλία σε όλα τα τραπεζάκια στο σαλόνι.

Βιβλία για διάβασμα και διακόσμηση
Μπρούτζινο διακοσμητικό φύλλο και βιβλίο πάνω σε ψάθινο τραπεζάκι

Τεράστιο το άρθρο με πολλές φωτογραφίες και θα μπορούσα να γράψω άλλα τόσα αλλά το αφήνω για επόμενη φορά.

Πάμε να συνοψίσουμε λοιπόν όλα τα παραπάνω:
 1. Τα μίνι χριστουγεννιάτικα δεντράκια μπορούν δύο ή περισσότερα μαζί να σου φτιάξουν μία όμορφη σύνθεση αν τα βάλεις μέσα σε ένα κασπό.
 2. Για τη δημιουργία cozy χειμωνιάτικης ατμόσφαιρας στο χώρο σου, χρησιμοποίησε μαξιλάρια και ριχτάρια με διαφορετικά υφάσματα. Μη το φοβάσαι και ταιριάζουν και το σπίτι σου θα δείχνει ζεστό και φιλόξενο.
 3. Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στη χειμερινή διακόσμηση. Πιο πάνω σου αναφέρω μερικά. Εσύ ξέρεις τι έχεις στα ντουλάπια σου οπότε πράξε ανάλογα. Πρόσεξε όμως δεν πρέπει να φωνάζουν Χριστούγεννα!
 4. Απέφυγε τα χρωματιστά λουλούδια στα βάζα. Αυτή την εποχή έξω στη φύση δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα ανθισμένο. Αντίθετα χρησιμοποίησε κάποια από τα χριστουγεννιάτικα κλαδιά μαζί με άλλες πρασινάδες για να στολίσεις τα βάζα σου.
 5. Κεριά, εντάξει αυτά είναι παντός καιρού. Προτίμησε αυτά με έντονα γλυκά αρώματα, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά. Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από ένα σπίτι που μοσχοβολάει. Αν έχεις μικρά παιδιά και φοβάσαι με τα κεριά χρησιμοποίησε κεριά μπαταρίας.
 6. Αν έχεις κάδρα ή prints με χιονισμένα τοπία, ελάφια, παγωμένες θάλασσες, κρέμασε τα! Συμβάλλουν τα μέγιστα στη δημιουργία της χειμωνιάτικης αίσθησης.
 7. Βιβλία. Είναι ο καλύτερος σύντροφος τα χειμωνιάτικα βράδια. Διασκόρπισε τα παντού μέσα στο σπίτι για να τα έχεις πρόχειρα όπου κι αν καθίσεις.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολλά που μπορείς να κάνεις ή που κάνεις. Αλήθεια τι είναι αυτό που νομίζεις ότι δεν έχω συμπεριλάβει σε όλα τα παραπάνω;

Χειμωνιάτικη διακόσμηση, 8 ιδέες για μετά τα Χριστούγεννα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

Leave a Comment