Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού και ένα diy

Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού και ποδαρικό στις αναρτήσεις των Creative Bloggers με θέμα After Christmas εποχή. Τι μπορούμε να κάνουμε δηλαδή στο σπίτι μας μόλις μαζέψουμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια;  Να κρατήσουμε κάποια και αν ναι πως μπορούμε να τα εντάξουμε σε μια χειμωνιάτικη διακόσμηση;

Πρώτα όμως να σας θυμίσω τι είναι οι Creative bloggers. Τι συμβαίνει όταν μαζεύονται 6 blogs που έχουν σαν κοινό τους στοιχείο την κατηγορία “DIY & Decor”;; 7 Creative (δημιουργικές) bloggers που εμπνέονται κάθε μήνα από ένα τίτλο, δημιουργούν και παρουσιάζουν κάτι όμορφο για το σπίτι τους. Κατασκευή, διακόσμηση, ιδέες! Ξεκινώντας πάντα από την πρώτη Δευτέρα του μήνα και για τις επόμενες 6 μέρες, θα δημοσιεύει και από ένα blog που συμμετέχει στις Creative bloggers!

Ο τίτλος του 4ου project για τον Ιανουάριο όπως είπαμε είναι ”After Christmas εποχή ”.  Εκτός από την χειμωνιάτικη διακόσμηση στο σαλόνι μας εγώ θα σου δείξω και πως έφτιαξα και κάτι που συμμετέχει σε αυτή.  Αφορμή ήθελα για ένα ακόμη diy ή για να θυμηθούμε και κάτι που είχα ξεκινήσει την προηγούμενη χρονιά το Hack me please No 6.  Για να δεις τα προηγούμενα απλά πάτα στο μενού στην κατηγορία DIY.

Χειμωνιάτικη διακόσμηση, πως να φτιάξεις ψεύτικα κούτσουρα για το τζάκι

Λόγω της φύσης της δουλειάς μας, στο γραφείο μου πολύ συχνά βρίσκονται οι κύλινδροι εγγράφων της φωτογραφίας είτε για μεταφορά σχεδίων είτε για μεταφορά εγγράφων.  Αυτοί ήταν που μου έδωσαν και την ιδέα για το diy που θα δεις σήμερα.

Paper roll cases

Να μετατρέψω δηλαδή τους κυλίνδρους σε ψεύτικα κούτσουρα για το ψεύτικο τζάκι που έχω φτιάξει στο σαλόνι μας!  Πρώτη κίνηση ήταν να αφαιρέσω τα πλαστικά καπάκια και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας ακρυλικό στόκο και μια μικρή σπάτουλα να καλύψω όλο τον κύλινδρο με στόκο. Έτσι δημιούργησα κατά κάποιο τρόπο την υφή φλοιού δέντρου όπως δηλαδή θα ήταν ας πούμε ένα κούτσουρο σημύδας.

Diy faux logs

Τα άφησα να στεγνώσουν καλά, μία ολόκληρη ημέρα, για να σταθεροποιηθεί ο στόκος και ύστερα έπρεπε να τα βάψω.  Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησα τα χρώματα που πάνε παντού και σε κάθε επιφάνεια δηλαδή chalk paint by Annie Sloan σε απόχρωση Paris Grey.  Μόλις το χρώμα στέγνωσε με ένα μικρό πινελάκι και dark wax τόνισα τις λεπτομέρειες που είχαν δημιουργηθεί από τον στόκο.

How to make a carton cylinder to look like log

Μόλις το χρώμα στέγνωσε με ένα μικρό πινελάκι και dark wax τόνισα τις λεπτομέρειες που είχαν δημιουργηθεί από τον στόκο για να δημιουργηθεί το εφέ του ξύλου ακόμη πιο έντονο.

Dark wax Annie Sloan

Ξύλινες λεπτομέρειες για να μοιάζει το κούτσουρο αληθινό

Η ψευδαίσθηση του κούτσουρου όμως δεν θα ήταν τόσο αληθινή αν δεν φαινόταν κάπου και λίγο πραγματικό ξύλο.  Για τον λόγο αυτό έκοψα ένα παλιό κούτσουρο που είχα στο εργαστήριο σε φέτες, το τρύπησα με μία καμπάνα με ίδια διάμετρο όση ήταν και το άνοιγμα του χάρτινου κύλινδρου και έτσι δημιούργησα 6 ξύλινα καπάκια.

Wooden slices

Στη συνέχεια τα έβαλα στο άνοιγμα των κυλίνδρων εκεί απ όπου είχα αφαιρέσει τα πλαστικά καπάκια και έβαλα λίγο σκούρο κερί στην περίμετρο του ξύλου.

Faux logs
Έτσι ενσωματώθηκε οπτικά ακόμη περισσότερο το ξύλινο καπάκι με το ψεύτικο κούτσουρο.
Faux logs

Τα έβαλα στο ψεύτικο τζάκι μας μαζί με κουκουνάρια και μια σειρά από φωτάκια led σε σύρμα.

Faux logs diy

Πραγματικά αν δεν πλησιάσεις να τα αγγίξεις δεν καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ψεύτικα κούτσουρα.

DIY faux logs

Χειμωνιάτικη διακόσμηση στο σαλόνι μας

Ο χειμώνας θέλει χουχούλιασμα, θέλει υφάσματα ζεστά, θέλει και την γούνα του.

Χειμωνιάτικη διακόσμηση στο σαλόνι μας

Θέλει πλεκτά ριχτάρια και γούνινα μαξιλάρια σε λευκό χρώμα.

Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού, γούνινα μαξιλάρια

Ίσως ακόμη μαξιλάρια γούνινα σε αποχρώσεις του γκρι.

Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού, γούνινα μαξιλάρια

Και γιατί όχι και λεοπάρ!

Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού, γούνινα μαξιλάρια με animal print

Όλα αυτά δίνουν στον χώρο μας αυτή την αίσθηση της θαλπωρής που είναι το ζητούμενο αυτή την εποχή.

Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού, γούνινα μαξιλάρια και ριχτάρια
Τα κεριά είναι must τον χειμώνα

Κάτι άλλο που συμβάλλει στο να δημιουργήσεις ζεστή ατμόσφαιρα είναι τα κεριά.  Κεριά, πολλά κεριά, όσο περισσότερα τόσο καλύτερα.  Βάλτα σε ομάδες, μέσα σε ένα δίσκο, παρέα με κάποια βιβλία.

Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού, κεριά
Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού, κεριά

Ή πάνω στο τζάκι αν έχεις.  Εδώ βλέπεις άλλη μία σειρά φωτάκια που κράτησα από τις γιορτές, νομίζω πως τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια είναι το πιο πολυχρησιμοποιημένο είδος διακόσμησης μετά τις γιορτές.  Τα έβαλα μέσα στην γυάλινη καμπάνα που είχα τις χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες.

Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού, κεριά πάνω στο τζάκι

Προσπάθησα να είναι όσο πιο απλό το πάνω μέρος του τζακιού. Τα δύο ασπρόμαυρα καδράκια, αυτά που είχα ζωγραφίσει πριν 3 χρόνια κι ακόμη ένα κερί μαζί με το μπρούτζινο άλογο από τα H&M νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από αρκετά

Winter decor on the mantel
Winter decor on the mantel

Τα ριχτάρια επίσης ανάλογα με το ύφασμα σου δίνουν το αίσθημα της θαλπωρής και του χουζουρέματος που θέλουμε αυτή την εποχή.  Εγώ χρησιμοποίσα και πλεκτό ριχτάρι και γούνινα ριχτάρια

Winter decor ideas
Χειμωνιάτικη διακόσμηση

Απάλλαξα όλες τις επιφάνειες όπως τα τραπεζάκια από οτιδήποτε θεωρούσα περιττό και προσπάθησα να κρατήσω συγκεκριμένα μοτίβα και χρώματα.  Φυσικά το χρυσό πρωταγωνιστεί πάντα στο σπίτι μου και τους χειμερινούς μήνες το μαύρο και το λεοπάρ.

Χειμωνιάτικη διακόσμηση στο σαλόνι με λίγο χρυσό

Η βάση μου βέβαια είναι λευκή, χαλί και έπιπλα και αυτό με διευκολύνει στο να φαίνεται ο χώρος ακόμη πιο χειμωνιάτικος.

Χειμωνιάτικη διακόσμηση στο σαλόνι με λίγο χρυσό
Τα ψεύτικα κούτσουρα στο τζάκι συνέβαλλαν πάντως αρκετά στην χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα στο σαλόνι μας.  

Κάποιοι ίσως αναρωτηθούν … “Και γιατί δεν αγόρασες τρία κούτσουρα να τα βάλεις και να έχεις άμεσα το αποτέλεσμα που ήθελες”???

Η απάντηση είναι ΜΙΑ!  Μου αρέσει να προσπαθώ να υλοποιήσω ότι έχω φανταστεί γιατί έτσι είμαι εγώ, δεν αρκούμαι στις εύκολες λύσεις 😉

Winter decor ideas

Τελειώνοντας να παραδώσω την σκυτάλη στην Ιωάννα από το blog Ioanna’s Notebook  και μην ξεχάσεις να την επισκεφτείς αύριο

 

Και για να μην χάσεις καμία ανάρτηση των Creative Bloggers 

 

–  Ρία από La creme  ………………………………………………………………. 08/01/2018
–  Χριστίνα από Art Decoration & Crafting …………………………………..  09/01/2018
–  Ιωάννα από Ioanna’s Notebook …………………………………………….. 10/01/2018
–  Ζωγραφιά από Bisozozo ……………………………………………………….  11/01/2018
–  Ελεάνα από My home My memories ……………………………………..  12/01/2018
–  Κατερίνα & Λένα από VioletMimosa .………………………………………  13/01/2018Καλή εβδομάδα και καλό μήνα  😍

Φιλάκια

Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού και ένα diy

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

39 thoughts on “Χειμωνιάτικη διακόσμηση σαλονιού και ένα diy”

 1. υπέροχες οι ιδεες σου και ακρως χρησιμες τωρα που ξεστολισαμε και φαινεται αδειο το σπιτι μας…
  καλή χρονια με υγεια, αγάπη και ευτυχια σου ευχομαι!

  Απάντηση
 2. επαθα πλακα! η τελεια μεταμορφωση και άκρως "Χριστινα" ! μονο από εσένα θα μπορούσα να περιμένω κάτι τέτοιο! μαγευτικο 🙂

  Απάντηση
 3. Εισαι φοβερή Χριστίνα μου!
  Έχω μείνει άφωνη….μα τι τέλεια μεταμόρφωση!!
  Πράγματι φαίνονται σαν αληθινά κούτσουρα!
  Μου αρέςουν πολυ τα γούνινα και λεοπάρ μαξιλάρια !
  Καλο μηνα και καλό υπόλοιπο εβδομάδας!
  Πολλα φιλιά!

  Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ πολύ πολύ Δήμητρα μου! Η αλήθεια είναι πως πέτυχε η μεταμόρφωση έτσι ακριβώς όπως την είχα στο μυαλό μου. Η γούνα και το λεοπάρ είναι μεγάλη μου αδυναμία το χειμώνα. Φιλιά κι από εμένα!

   Απάντηση
 4. Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που στολίζουν για το χειμώνα! Έτσι γλυτώνεις τη μελαγχολία όταν φεύγει το δέντρο και απολαμβάνεις το σπίτι σου! Μπράβο Χριστίνα μου για τις δημιουργίες σου!

  Απάντηση
 5. Παντα έχεις να μας προτείνεις κατι ομορφο και σικατο ντεκορ Χριστινα μου.. εξαιρετικο το λευκο μαι τα γουνενια μαξιλαρακια.. φρενουν την ζεστασια στο ματι… τα ιδιαίτερα κουτσουρα σου εδεσαν παρα πολύ με την όλη διακοσμιση του σπιτιού σου.. καλη αρχή στις δημιουργίες σου…και καλή χρονια..(δεν θυμαμαι αν σου ευχηθηκα..) καλη χρονιά να εχεις με υγεια να περνας όμορφα οτι και να κανεις… φιλακιαααα!!!!

  Απάντηση
  • Καλή χρονιά έχουμε πει Ρουλάκι μου αλλά δεν πειράζει να ξαναπούμε! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι χειμωνιάτικες παρεμβάσεις μου! Φιλιά πολλά

   Απάντηση
  • Αγαπημένη μου φίλη αναρωτιέμαι τι άλλο θα μας δείξεις ακόμη! Ειλικρινά με εκπλήσσει κάθε φορά η έμπνευση και η εφευρετικότητα σου! Μα κούτσουρα από χαρτί;;; Και το μπράβο είναι λίγο! Φιλάκια, Μαρίνα από Βέλγιο

   Απάντηση
  • Σ ευχαριστώ Μαρίνα μου για τα καλά σου λόγια! Εντάξει … ιδέες υπάρχουν πολλές λίγο με τον χρόνο ζορίζομαι. Φιλάκια!

   Απάντηση
 6. Εντάξει… ότι θα έφτιαχνες και κούτσουρα… :p Πάντως πλάκα πλάκα είναι πολύ ωραία ιδέα, άσε που με τα αληθινά θέλει λίγη επεξεργασία πριν τα βάλεις στο σπίτι. Θέλω τζάκι!! :))

  Απάντηση
  • Χαχαχαχαχχα βρε νερό άμα θες σου φτιάχνω! Άμα έχω όρεξη φτιάχνω πολλά! Θες τζάκι; Να φτιάξεις ένα…. μη νομίζεις και μόνο που το βλέπεις σου "ζεσταίνει" το μάτι!

   Απάντηση
 7. Μοναδική ιδέα που μόνο εσύ θα μπορούσες να σκεφτείς! Μπράβο Χριστίνα μου εξαιρετικό project από τη σύλληψη έως την τελική παρουσίαση. Συγχαρητήρια!

  Απάντηση
 8. Πως με καταλαβαίνεις φίλη μου Ρένα! Μα είναι δυνατόν να μη μπορούμε να φτιάξουμε και κούτσουρα; χαχαχχαχχαχαχχα Έκανα εικόνα εμένα και την μικρή να ξεστολίζουμε! Προφανώς τα έχεις ζήσει αυτά και ξέρεις! Πολλά φιλιά κι από εμένα 🙂

  Απάντηση

Leave a Comment