Χειροτέχνικα 2023, η μεγαλύτερη έκθεση χειροτεχνίας

Η Χειροτέχνικα 2023 είναι η μεγαλύτερη Έκθεση/Festival Χειροτεχνίας & Do-It-Yourself στην Ελλάδα, μια πραγματική δημιουργική γιορτή για τους λάτρεις του χειροποίητου, ιδιώτες και επαγγελματίες. Αποτελεί ένα κίνητρο ακόμη και για τον απλό επισκέπτη που θέλει να ασχοληθεί δημιουργικά με το αντικείμενο που αγαπάει.

Ξεκίνησε το 2011 από το ftiaxto.gr και έχει ταξιδέψει σε 4 μεγάλες πόλεις. Ύστερα από ένα αναγκαστικό διάλειμμα την περίοδο της πανδημίας η επόμενη Χειροτέχνικα θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Μαρτίου 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Μπορεί αυτό το φεστιβάλ χειροτεχνίας να μην πραγματοποιήθηκε για 2 χρόνια αλλά το διάστημα της πανδημίας δημιούργησε ένα νέο κοινό “handmade lovers”! Αυτό το κοινό έχει ανάγκη να μάθει νέα πράγματα και νέες τεχνικές, να γνωρίσει νέα υλικά, να επεκτείνει τις γνώσεις που ήδη έχει, ή απλώς να προμηθευτεί όσα χρειάζεται για να εξασκήσει και να αναπτύξει τα δημιουργικά χόμπι του.

Τι είναι η Χειροτέχνικα 2023 και πως λειτουργεί

Με ένα σύνολο από:

 • 100.000 επισκέπτες
 • 500 εκθέτες και χορηγούς
 • 16 Διοργανώσεις (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και Βόλο),

από την πρώτη της Διοργάνωση (το 2011) είναι το πιο Επιδραστικό Event για τον χώρο της Χειροτεχνίας και του Do-It-Yourself (DIY). Παρουσιάζει αλλά και αναπτύσσει τον δημιουργικό πλούτο και την ποιότητα ενός κλάδου που είναι τόσο παραδοσιακός, όσο και καινοτόμος, και με ενδιαφέρον που συνεχώς αυξάνει.

Χειροτέχνικα 2023, η μεγαλύτερη έκθεση χειροτεχνίας

Η πρώτη Διοργάνωση του 2023 θα διεξαχθεί το διάστημα 17, 18 και 19 Μαρτίου 2023, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, έναν χώρο απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της Έκθεσης, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, και με βασικό χαρακτηριστικό την άνετη προσβασιμότητα (4 λεπτά με τα πόδια από τον Σταθμό του Μετρό “Ανθούπολη”).

Τι θα δούμε στη Χειροτέχνικα 2023

Η Χειροτέχνικα 2023 σχεδιάζει μια ολιστική προσέγγιση, συνδυάζοντας:

 • Πώληση υλικών, εργαλείων, βιβλίων χειροτεχνίας (Εμπορική Έκθεση)
 • Εκπαίδευση και ανάπτυξη νέων κοινών (Craft Rooms, Παρουσιάσεις Προϊόντων και Λύσεων)
 • Δικτύωση και αλληλεπίδραση των εμπλεκόμενων με τη χειροτεχνία (Meeting areas για συλλόγους και ομάδες)
 • Δημιουργία εορταστικού περιβάλλοντος (διάφορες Παράλληλες Εκδηλώσεις)

Ποιοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ χειροτεχνίας – έκθεση

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν ως Εκθέτες ή Χορηγοί στη Χειροτέχνικα 2023, έχουν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με τους υποψήφιους πελάτες τους, αλλά επίσης να στοχεύουν και σε νέο κοινό. Κι αυτό γιατί η Έκθεση κάθε χρόνο κάνει συστηματικές προσπάθειες (μέσω της επικοινωνιακής της καμπάνιας αλλά και των εκπαιδευτικών της δράσεων), για να αυξάνει την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των “handmade lovers” στη χώρα μας.

Στη Χειροτέχνικα συμμετέχουν:

 • Επιχειρήσεις με Υλικά και Εργαλεία (Προμηθευτές Χονδρικής-Καταστήματα)
 • Καλλιτεχνικά Εργαστήρια και Σχολές
 • Εκδοτικοί Οίκοι

‘Οπως καταλαβαίνεις πρόκειται για ένα τριήμερο πραγματικής Δημιουργικής Γιορτής γύρω από τις Χειροτεχνίες, τα Δημιουργικά Χόμπυ και το DIY, που θα περιλαμβάνει Εμπορική Έκθεση με τα πιο σύγχρονα υλικά και εργαλεία.

Χειροτέχνικα, crafts rooms

Θα υπάρχουν ακόμη craft rooms με ζωντανά σεμινάρια και μαθήματα, παρουσιάσεις τεχνικών από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και διάφορες Φεστιβαλικές Εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν στη δημιουργία εορταστικού περιβάλλοντος, όπως αξίζει στο περιεχόμενο της εκδήλωσης!

Φεστιβάλ χειροτεχνίας και δημιουργίας

Αν λοιπόν είστε:

 • Επαγγελματίες του χώρου της χειροτεχνίας που θέλετε να αγοράσετε χονδρική, να έλθετε σε επαφή με νέους εν δυνάμει Προμηθευτές αλλά και να ενημερωθείτε για τις Νέες Τάσεις
 • Ερασιτέχνες Χειροτέχνες που επιθυμείτε να κάνετε αγορές και να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικά σεμινάρια
 • Κάποιος ή κάποια, ανεξαρτήτως ηλικίας, που ισχύει για σας αυτό που λέμε “πιάνουν τα χέρια σας” και σας ενδιαφέρει να αναπτύξετε τις ικανότητές σας στο να δημιουργείτε ή να επισκευάζετε διάφορα αντικείμενα,
  μόνοι σας

τότε σας περιμένουμε το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαρτίου 2023, για να γιορτάσουμε μαζί!

Που & πότε

Όλες τις πληροφορίες για την πρόσβαση στο Εκθεσιακό Κέντρο αλλά και τις ημερομηνίες και τις ώρες λειτουργίας μπορείς να τις βρεις εδώ .

Τελειώνοντας να σου πω πως αν λίγο ασχολείσαι με κάθε είδους κατασκευές, σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να την επισκεφτείς! Εγώ την επισκέπτομαι κάθε χρόνο και μάλιστα το 2017 έκανα εκεί και δύο εργαστήρια όπως μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο Χειροτέχνικα 2017, θα είμαι κι εγώ εκεί!

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

Leave a Comment