Χρώματα Crown: Τα χρώματα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας

Τα χρώματα Crown έφτασαν στην Ελλάδα. Η εξαιρετική ποιότητα αυτών των χρωμάτων είναι πιστοποιημένη από την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και συγκεκριμένα το 1949, η εταιρεία έγινε κάτοχος του Βασιλικού Εντάλματος ως προμηθευτής χρωμάτων για τη βασιλική οικογένεια. Αυτό από μόνο του πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα των χρωμάτων ως προς την απόδοση τους αλλά και ως προς τον οικολογικό τους χαρακτήρα.

Crown paints logo

Στην τελευταία ανάρτηση μου με τίτλο Διακόσμηση τοίχου στο σαλόνι με ξύλινα προφίλ πολλοί με ρωτήσατε πως κατάφερα τέτοιο ματ αποτέλεσμα στον τοίχο. Πως κατάφερα τα ξύλινα προφιλ να δείχνουν σαν γύψινα.

Διακόσμηση τοίχου στο σαλόνι με ξύλινα προφίλ

Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Το ματ αποτέλεσμα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο χρώμα που χρησιμοποίησα. Όπως σου είπα είναι από τη συλλογή χρωμάτων της Crown, μιας πολύ μεγάλης βιομηχανίας χρωμάτων. Τα χρώματα αυτά μπορούμε τώρα πια να τα βρούμε και στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας Θεολόγος Σμυρνιόπουλος ΑΕ .

Χρώματα Crown, λίγα λόγια για την ιστορία τους

Η ιστορία των χρωμάτων ξεκινάει το 1777 στο Darwen του Lankashire όπου μέχρι και σήμερα βρίσκονται τα κεντρικά τους κτίρια. ‘Αρχισαν με την παραγωγή ταπετσαριών, ξέρετε πόσο διαδεδομένες ήταν και είναι οι ταπετσαρίες στη Μ. Βρετανία. Αλλάζοντας οι διακοσμητικές τάσεις άρχισαν να πειραματίζονται με την παραγωγή χρωμάτων και ειδικότερα με αυτά που είχαν σαν βάση το νερό.

Είναι πολύ μεγάλη η συμβολή τους στους δύο Παγκόσμιους πολέμους. Δημιούργησαν βερνίκια συσκότισης, ανακλαστικά χρώματα καμουφλάζ, χρώματα για λωρίδες οριοθέτησης για την προσγείωση των αεροπλάνων.

Η ιστορία των χρωμάτων

Το 1934 ανοίγουν το πρώτο τους κατάστημα στην Ιρλανδία. Το 1949 τους χορηγήθηκε το πρώτο Βασιλικό Διάταγμα ως προμηθευτής στον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ ‘, με το ένταλμα να ανανεώνεται έξι χρόνια αργότερα από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1955.

Το 1968 η Βασίλισσα Ελισάβετ Β επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Darwen.

Χρώματα Crown: Τα χρώματα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας

Άλλες ιστορικές στιγμές στην ιστορία των χρωμάτων

 • Το 1970 τα χρώματα Crown λάνσαραν τη σειρά Solo, χρώματα για μία εφαρμογή
 • Τη δεκαετία του 1980 είναι επίσημος χορηγός της Liverpool FC
 • Το 2001 για πρώτη φορά βγάζουν στην αγορά το σκεύασμά Breatheasy. Ένα προϊόν 99% χωρίς διαλύτες διαθέσιμο σε εκατοντάδες όμορφα χρώματα, το Breatheasy ήταν μια σημαντική ανακάλυψη στην αγορά και παραμένει ως η υπογραφή της Crown.
 • Το 2008 ξεκινάνε το πρόγραμμα βιωσιμότητας Earthbalance. Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει κερδίσει μια σειρά βραβείων σε αναγνώριση της επιτυχίας του.

Πρόσφατα μαζί με μια άλλη εταιρεία, κολοσσό στα θέματα διακόσμησης την Elle Decoration υπογράφουν μαζί μία σειρά χρωμάτων απλά εκπληκτική!

Χρώματα Crown σε συνεργασία με Elle Decoration

Τα σκούρα χρώματα σε συνδυασμό με την ματ υφή δημιουργούν τοίχους που σου δίνει την αίσθηση του βελούδου.

Χρώματα Crown σε συνεργασία με Elle Decoration, blue black
Χρώματα Crown σε συνεργασία με Elle Decoration, grey cement

Τα χρώματα Crown έχουν επίσης προιόντα ιδανικά για το μπάνιο ή τη κουζίνα όπου η υγρασία παραμονεύει.

Ιδανική κάλυψη στο μπάνιο

Αν η ματ υφή δεν είναι η αγαπημένη σου υπάρχει και η Mid sheen, με λίγη γυαλάδα αλλά και η Premium Silk με πιο γυαλιστερό φινίρισμα.

Προϊόντα της Crown για διαφορετικές χρήσεις

 • Crafted by Crown , μια ολοκαίνουργια πολυτελής σειρά. Διατίθεται σε φινίρισμα επίπεδο ματ, μεταλλική ή σουέτ υφή.
 • Period Collection , σειρά με μουντές γήινες αποχρώσεις με κομψό αποτέλεσμα. Δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας.
 • Στη σειρά Breatheasy πρόσθεσε πρόσφατα το σήμα Asthma & Allergy friendly – επισημαίνοντας ότι τα χρώματα δεν επιβαρύνουν το άσθμα και τις αλεργίες των καταναλωτών.
 • Easy clean , πλένεται, τρίβεται, σκουπίζεται και είναι ιδανικό για τοίχους, ταβάνια, ξύλο και μέταλλο.

Κάτω από την ομπρέλα της Crown βρίσκονται μεταξύ των άλλων δύο εξαιρετικά επιτυχημένα brands:

 1. Η Crown Trade είναι η premium quality φίρμα της Crown ειδικά για επαγγελματίες και περιλαμβάνει πλαστικά, ακρυλικά, ριπολίνες, αστάρια και άλλα προϊόντα. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει ζωντανά χρώματα με εξαιρετική καλυπτικότητα καλύπτοντας τις ανάγκες του οικιακού και του επαγγελματικού περιβάλλοντος. Επιλέγεται από κατασκευαστές, διακοσμητές, αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που προσφέρει.
The right paint for the job

2. Η Sandtex στην Αγγλια κατέχει την πρωτιά στα ακρυλικά χρώματα εξωτερικής τοιχοποιίας για πάνω από 50 χρόνια! Η φίρμα SandexTrade περιλαμβάνει επαγγελματικά προϊόντα (αστάρια, ριπολινες, ακρυλικά χρώματα κλπ) σχεδιασμένα να αντέχουν στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και να προσφέρουν αποτελεσματική και μακροχρόνια προστασία.

Sandtex για εξωτερική τοιχοποιία

Πηγή φωτογραφιών : smirniopoulos.gr crownpaints.co.uk

Η προσωπική μου άποψη για τα χρώματα

 • Είναι ότι καλύτερο έχω δουλέψει σε χρώμα τοίχου αν και κάνει και για άλλες επιφάνειες όπως μέταλλο και ξύλο.
 • Στεγνώνει πολύ πολύ γρήγορα.
 • ‘Εχει μεγάλη καλυπτικότητα άρα μας κάνει και οικονομία.
 • Αν το χρώμα του τοίχου σου είναι ίδιο ή ανοιχτότερο από αυτό που θα βάψεις δεν χρειάζεται δεύτερο χέρι. Εγώ δεν το γνώριζα και έβαψα δύο φορές.
 • Δεν στάζει καθόλου, δεν πιτσιλάει.
 • Είναι πλενόμενο και εντελώς άοσμο.

Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω ψάχνω ποιος θα είναι ο επόμενος τοίχος που θα βάψω στο σπίτι!

Χρώματα Crown: Τα χρώματα της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

Leave a Comment