Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας, πως να τοποθετήσεις ταπετσαρία

Ανακαίνιση στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία. Εργαλεία και οδηγίες βήμα-βήμα για να την τοποθετήσεις μόνος σου.

Η αλήθεια είναι πως με τις ταπετσαρίες δεν είχα καλή σχέση. Όταν όμως γνώρισα τις ταπετσαρίες της Photowall όχι απλά άλλαξα γνώμη αλλά τις λάτρεψα.

Η ποιότητα τους είναι εξαιρετική και η απεικόνιση τους είναι όσο το δυνατόν πιο αληθοφανής. Μπορείς να μπεις στο site τους το photowall.com κι εκεί θα βρεις αρκετές εκατοντάδες σχέδια. Κάποιο από όλα αυτά είναι για σένα!

Όταν αποφάσισα την ανακαίνιση της κρεβατοκάμαρας μας το πρώτο που σκέφτηκα και ήταν και το πιο εύκολο ήταν η διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία. Οπότε όπως καταλαβαίνες η παραγγελία από την Photowall ήταν μονόδρομος.

Σκέφτηκα πως ο τοίχος που ακουμπάει το κρεβάτι ήταν ο πιο κατάλληλος να ντυθεί με ταπετσαρία. Διάλεξα “τούβλο” σε αποχρώσεις γκρι/άσπρο. Αυτά είναι και τα χρώματα που επικρατούν στο δωμάτιο.

Η Photowall είναι μια εταιρεία με έδρα την Σουηδία. Οι ταπετσαρίες της αλλά και οι καμβάδες που διαθέτει είναι πολύ υψηλής ποιτότητας. Οι παραγγελίες που δίνεις έρχονται σε χρόνο ρεκόρ, με πλήρεις οδηγίες τοποθέτησης αλλά και με τα κατάλληλα εργασλεία.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία – Πως να την τοποθετήσεις – Τα εργαλεία που χρειάζεσαι

Όπως σου είπα και πριν μαζί με τα ρολλά της ταπετσαρίας ήρθε κι ένα κουτί με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται για την εύκολη τοποθέτηση της.

Το κουτί περιείχε:

 1. Φαρδύ πινέλο/βούρτσα για το άπλωμα της κόλλας στον τοίχο
 2. Μεγάλη μαλακή βούρτσα για να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε από την ταπετσαρία τυχόν ζάρες ή φουσκάλες αφού την έχουμε εφαρμόσει στον τοίχο
 3. Κόλλα σε σκόνη
 4. Οδηγός κοπής, το χρησιμοποιούμε μαζί με το κοπίδι για να κόψουμε ίσια κομμάτια της ταπετσαρίας που περισσεύουν
 5. Αλφάδι για να τοποθετήσουμε ίσια στο κάθετο την ταπετσαρία
 6. Ρόλλερ για να εφαρμόσουν όσο πιο καλά γίνεται οι άκρες της ταπετσαρίας
 7. Μολύβι
Εργαλεία για να τοποθετήσεις ταπετσαρία
εργαλιεα & υλικα για την τοποθετηση ταπετσαριασ

Ξέχασα να σας πω πως όταν παραγγέλνεις την ταπετσαρία, δίνεις τις διαστάσεις του τοίχου ή των τοίχων που θέλεις να την εφαρμόσεις. Η Photowall εκτυπώνει ειδικά για σένα το σχέδιο, το προσαρμόζει στις ανάλογες διαστάσεις και αριθμεί τα φύλλα που σου στέλνει για να σε βοηθήσει στην τοποθέτηση.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις την ταπετσαρία στο ταβάνι εκεί που είναι η διακεκομμένη γραμμή και να προχωρήσεις προς τα κάτω. Φυσικά αυτό το κομμάτι το κόβεις αφού έχεις ολοκληρώσει την τοποθέτηση.

Αριθμημένα φύλλα ταπετσαρίας Photowall

Ξεκινώντας την ανακαίνιση της κρεβατοκάμαρας με την διακόσμηση τοίχου με ταπετσαρία σαν πρώτο βήμα έφτιαξα την κόλλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προετοιμασία κόλας για τοποθέτηση ταπετσαρίας

Προετοιμασία του τοίχου πριν από την εφαρμογή

Αν ο τοίχος σου χρειάζεται βελτιώσεις σε κάποια σημεία μη το αμελήσεις. Να κλείσεις με στόκο τυχόν τρύπες από ράφια ή κάδρα και να επιδιορθώσεις τυχόν ζημιές στην επιφάνεια του όπως φουσκώματα κλπ,

Ο δικός μου τοίχος ευτυχώς είναι αρκετά καινούργιος αφού μόλις πριν 3 χρόνια είχα κάνει ολική ανανέωση του δωματίου, Μπορείς να δεις πατώντας πάνω στον τίτλο Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά .

Το μόνο που έκανα είναι να αφαιρέσω τις πρίζες και τα φωτιστικά πάνω από το κομοδίνο για καλύτερη εφαρμογή της ταπετσαρίας.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας, πως να τοποθετήσεις ταπετσαρία

Όπως σου είπα και πιο πάνω η εφαρμογή της είναι πανεύκολη. Με την βούρτσα περνάς την κόλλα στον τοίχο και ξεκινάς να τοποθετείς τα αριθμημένα κομμάτια, ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά του τοίχου. Κόλλα εφαρμόζεις τόση όση χρειάζεται για ένα φύλλο κι αυτό για να μη στεγνώσει το υπόλοιπο.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία - Πως να την τοποθετήσεις

Όταν τελειώσουμε την εφαρμογή του φύλλου της ταπετσαρίες και αφού έχουμε εξαλείψει με την φαρδιά μαλακή βούρτσα τυχόν φουσκάλες περνάμε με το ρόλερ και τις δύο κάθετες πλευρές για να έχουμε το τέλειο φινίρισμα.

Tips για να τοποθετήσεις ταπετσαρία σε τοίχο

Πόσο εύκολο είναι να τοποθετήσεις μια ταπετσαρία Photowall μόνος σου;

Με τις ταπετσαρίες από την Photowall είναι πανεύκολο!

Πρώτον γιατί όπως σου είπα τα κομμάτια της ταπετσαρίας έρχονται αριθμημένα και δεν ψάχνεις να ταιριάξεις τα φύλλα. Ειδικά αν η ταπετσαρία που έχεις είναι με κάποιο σχέδιο.

Δεύτερον γιατί μαζί σου έρχεται και το κιτ τοποθέτησης και οδηγίες για την εφαρμογή της.

Εγώ οι μόνες δυσκολίες που είχα ήταν στην γωνία του κουρτινόξυλου και εκεί όπου βρισκόταν το καλοριφέρ και οι σωλήνες του.

Tips για να τοποθετήσεις ταπετσαρία σε τοίχο

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεις πως έκοψα την ταπετσαρία στη θέση που βρίσκονται τα φώτα και οι πρίζες δεξιά και αριστερά από το κρεβάτι.

Για τις βίδες που θα χρησιμοποιούσα για τα φωτιστικά δίπλα στο κρεβάτι προετοίμασα από πριν τις τρύπες απλά ψηλαφώντας τα σημεία που βρισκόντουσαν πριν τις ξεβιδώσω.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία, συμβουλές για την τοποθέτηση

Η τοποθέτηση των απλικών και των πριζών ήταν πια πολύ εύκολη, Κάποιες βασικές ηλεκτρολογικές γνώσεις και όλα ξαναγύρισαν στη θέση τους.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία

Το τελικό αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα όχι απλά με ικανοποιεί , είμαι κατενθουσιασμένη!

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία, το τελικό αποτέλεσμα

Πραγματικά το σχέδιο δείχνει τόσο αληθινό από απόσταση. Πρέπει να πας κοντά για να καταλάβεις ότι το τούβλο δεν είναι ανάγλυφο. Κι αυτό οφείλεται στην πολύ καλή απόδοση του σχεδίου από την εταιρεία.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία Photowall με εφέ τούβλο

Η τοποθέτηση της ταπετσαρίας είναι η αρχή της ανακαίνισης στην κρεβατοκάμαρα μας. Ναι ξανά ανακαίνιση γιατί ξέρετε πια πόσο βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια.

Σειρά έχουν τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας. Το κρεβάτι θα αντικατασταθεί από άλλο καινούργιο (δεν σου λέω ακόμη πως θα είναι). Τα κομοδίνα και οι συρταριέρες θα βαφτούν σε αποχρώσεις πιο ηρεμιστικές, πιο χαλαρωτικές αλλά και πιο ταιριαστές με το σημερινό ύφος του δωματίου.

Απλή διακόσμηση κομοδίνου

Η διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία ολοκληρώθηκε αλλά ήταν και η αρχή όπως λέει ο Mr για άλλους μπελάδες!

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία Photowall, διακόσμηση κομοδίνου

Και μεταξύ μας έχει δίκιο!!! Προς το παρόν χαζεύω τον τοίχο μου. Μα πες μου κι εσύ την γνώμη σου, δεν είναι πολύ καλύτερο από το πριν;

Master bedroom wall before
Master bedroom decoration, brick wallpaper, Photowall Sweden

Και για το τέλος δύο κοντινές φωτογραφίες και από τις δύο πλευρές για να καταλάβεις πόσο αληθοφανές δείχνει το τούβλο

Master bedroom decoration, brick wallpaper, Photowall Sweden
Brick wallpaper Photowall Sweden
pin-this-for-later
Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία - Πως να την τοποθετήσεις
Στη παρακάτω φωτογραφία βλέπεις πως περίπου θα δείχνει το δωμάτιο όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του.

Είναι ένα moodboard που έφτιαξα και το έδειξα στον λογαριασμό μου στο Instagram. Αν δεν με ακολουθείς, ακολούθησε με κι εκεί για να δεις τι μοιράζομαι σχεδόν καθημερινά με τους εκεί φίλους μου. Μπορείς να πατήσεις πάνω στην λέξη Instagram και αυτόματα θα μεταφερθείς στον λογαριασμό μου. Θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε κι εκεί!

Αυτό λοιπόν το moodboard δείχνει πως θα είναι το δωμάτιο όταν ολοκληρωθούν όσα θέλω να κάνω. Έχουμε πολλές δουλειές ακόμη …

Πως θα γίνει η ανακαίνιση κρεβατοκάμαρας

Για πες μου τώρα, δεν ήταν πολύ εύκολο να αλλάξει εμφάνιση ο τοίχος της κρεβατοκάμαρας μας; Δεν είναι μια ωραία ιδέα η διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με ταπετσαρία; Ποιό σου αρέσει καλύτερα; Το πριν ή το μετά;

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας, πως να τοποθετήσεις ταπετσαρία

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

1 thought on “Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας, πως να τοποθετήσεις ταπετσαρία”

 1. Η ταπετσαρία μου άρεσε πάρα πολύ και μου έβαλες ιδέα για την δική μου.
  Ωχ ωχ μπελάδες!
  Νομίζω θα τα καταφέρω.
  Περιμένω να δω και τις άλλες αλλαγές.

  Το πρόβλημα με τη φωτογραφία σου, εξακολουθεί να υπάρχει συο μπλοκ μου.
  Κρίμα κι επειδή ήταν ανάρτηση για τα γενέθλια μου, δεν μπόρεσαν να αφήσουν σχόλια οι περισσότεροι.
  Να είσαι καλά.

  Απάντηση

Leave a Comment