Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας πάνω σε κάθε επιφάνεια

Τα φυσικά υλικά έχουν κάνει comeback στη διακόσμηση γι αυτό κι εγώ θα σου δείξω τη δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας πάνω σε κάθε επιφάνεια. Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από τέλειο και νομίζω θα ικανοποιηθούν και οι πιο απαιτητικοί.

Δημιουργία εφέ τσιμέντου πάνω σε κεραμικό κεφάλι, εφέ πέτρας πάνω σε ανοξείδωτα κηροπήγια

Όπως σου είπα και στην αρχή η διακόσμηση εδώ και κάποια χρόνια καταφεύγει στα φυσικά χρώματα και υλικά. Είναι που αυτοί οι χώροι, που φτιάχνονται έτσι, αποπνέουν μια ηρεμία και χαλάρωση. Κι αυτό το έχουμε τόσο ανάγκη ζώντας σε αυτούς τους τρελούς ρυθμούς ειδικά αυτή την εποχή.

Εκτός από το φυσικό ξύλο που είναι απαλλαγμένο από βερνίκια μεγάλο ρόλο για να πετύχεις μια διακόσμηση σε φυσικούς τόνους παίζουν και τα διακοσμητικά.

Όπως βλέπεις και στην φωτογραφία παρακάτω κυριαρχεί το εφέ του τσιμέντου, της πέτρας ή του κεραμικού.

Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας πάνω σε κάθε επιφάνεια

Κι επειδή δεν είναι απαραίτητο να τρέξουμε να ψωνίσουμε μπορούμε να μετατρέψουμε κάποια ήδη υπάρχοντα μιμούμενοι την υφή της πέτρας ή του τσιμέντου.

Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας, τα υλικά

Πριν από μήνες χαζεύοντας ένα βιντεάκι της Anastasia Diamantara την ρώτησα από που έχει πάρει το κεραμικό κεφάλι το οποίο είναι και κασπό. Το αποτέλεσμα ήταν να μου στείλει σαν δώρο το κεραμικό κεφάλι μαζί με κάποια από τα χρώματα της τα Majestic paints και υλικά τεχνοτροπίας. Όλα αυτά και πολλά άλλα μπορείτε να τα βρείτε στο e-shop της το 28 Art Center . Να την ευχαριστήσω κι από εδώ για την ευγενική της χειρονομία.

Τα χρώματα και τα υλικά περίμεναν αρκετό καιρό στο κουτί τους αλλά τώρα πια ήρθε ο καιρός να τα δοκιμάσω.

Για να δημιουργήσω το εφέ τσιμέντου πάνω στο κεφάλι χρειάστηκα:

 • Χρώμα Majestic σε απόχρωση Classic Grey
 • Χρώμα Majestic σε απόχρωση Comfort Grey
 • Το Aging Effect (Υλικό σε σκόνη που δημιουργεί κόκκους και υφή σαν τσιμέντο)
 • Ένα πλαστικό δοχείο, κουτάλι, δύο πινέλα
Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας, τα υλικά που θα χρειαστείς

Διαδικασία για την εφαρμογή των υλικών

Για το συγκεκριμένο μέγεθος αντικειμένου και για τη δημιουργία του εφέ τσιμέντου ή πέτρας χρειάστηκα μία κουταλιά από το χρώμα και μία κουταλιά από το Aging Effect. Τα ανακάτεψα καλά και δημιουργήθηκε ένα παχύρευστο μίγμα.

Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας με aging effect

Το οποίο παχύρευστο χρώμα εφάρμοσα με πολύ μεγάλη ευκολία πάνω στο κεραμικό κεφάλι. Ήδη μπορείς να δεις στην φωτογραφία πως αρχίζει και σχηματίζεται το εφέ που θέλω.

Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας με aging effect

Μόλις το κεφάλι στέγνωσε έκανα dry bruch με το δεύτερο χρώμα το Comfort Grey.

Πως κάνουμε dry brush στο βάψιμο

Αν και το έχω πει ξανά, το dry brush γίνεται ως εξής: Βουτάμε τις άκρες του πινέλου σε ένα διαφορετικό χρώμα από το χρώμα της βάσης μας και πριν το εφαρμόσουμε το ταμπονάρουμε καλά σε ένα πανί ή μία χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια πολύ απαλά, σχεδόν χαϊδεύοντας, περνάμε την επιφάνεια που θέλουμε να τονίσουμε τις λεπτομέρειες της.

Dry brush με ανοιχτό χρώμα πάνω στο εφέ τσιμέντου

Έτσι έγινε και εδώ. Το ανοιχτότερο χρώμα πήγε και κάθησε πάνω στις λεπτομέρειες της υφής του προηγούμενου χρώματος και το αποτέλεσμα το βλέπεις καλά στις δύο επόμενες φωτογραφίες.

Εφέ τσιμέντου σε κεραμικό κεφάλι

Εδώ το πρόσωπο είναι λες και ζωντάνεψε. Η δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας, όπως θέλεις μπορείς να το ονομάσεις ήταν μια πολύ εύκολη υπόθεση και με τρία μόνο υλικά.

Εφε τσιμέντου σε κεραμικό κεφάλι με aging effect & dry brush χρώμα

Το παχύρευστο σκούρο γκρι δημιούργησε μια ανομοιόμορφη επιφάνεια και το ανοιχτότερο πήγε και τόνισε όλες αυτές τις ανομοιομορφίες.

Να σου θυμίσω πως δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την υφή τσιμέντου. Παρακάτω θα δεις κάποιες παλιότερες αναρτήσεις και το πως πέτυχα αυτό το εφέ.

Εφε τσιμέντου σε κεραμικό κεφάλι με aging effect & dry brush χρώμα

Δημιουργία εφέ πέτρας

Τα κηροπήγια που βλέπεις στην φωτογραφία παρακάτω αγοράστηκαν για μία πολύ συγκεκριμένη εκδήλωση στο σπίτι μας. Έκτοτε χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα και μάζευαν σκόνη στην αποθήκη. Το γυαλί αφαιρείται εύκολα, απλά ακουμπάει πάνω στην βάση του κηροπήγιου.

Ήρθε η ώρα τους λοιπόν να μεταμορφωθούν!

Ανοξείδωτα κηροπήγια μέσα σε γυάλινους σωλήνες

Αν και η γραμμή τους είναι κλασσική εγώ αυτά τα κηροπήγια τα φαντάστηκα πέτρινα. Ευτυχώς η Αναστασία μου είχε στείλει αρκετά υλικά και χρώματα και έτσι είχα να επιλέξω.

Υλικά για το πέτρινο εφέ

 • Χρώμα Majestic σε απόχρωση Comfort Grey
 • Χρώμα Majestic σε απόχρωση Modern Beige
 • Vintage effect σε μορφή τζελ
 • Πατίνα wallnut
 • Ένα πλαστικό δοχείο, κουτάλι, δύο πινέλα, μία παλιά οδοντόβουρτσα
Δημιουργία εφέ πέτρας, τα υλικά

Το vintage effect το οποίο είναι ιδανικό για τεχνοτροπίες σε οποιαδήποτε επιφάνεια όπως τοίχο, ξύλο ακόμη και σε καμβάδες ζωγραφικής είναι σε μορφή τζέλ. ‘Οταν αναμειχθεί με χρώμα και μετά την εφαρμογή του σου δίνει ένα άγριο στην αφή αποτέλεσμα.

Χρησιμοποίησα μία κουταλιά από το vintage effect και μιάμιση κουταλιά από το χρώμα comfort grey. Μη σου φανούν μικρές οι ποσότητες… Σε μένα έφτασε να καλύψω και τα δύο κηροπήγια τα οποία σημειωτέον είναι αρκετά ψηλά και πέταξα κιόλας.

Δημιουργία εφέ πέτρας με vintage effect

Βλέπεις στην φωτογραφία παρακάτω αυτό που σου είπα για την άγρια επιφάνεια;

Δημιουργία εφέ πέτρας πάνω σε ανοξείδωτη επιφάνεια

Μόλις στέγνωσαν καλά και σημειωτέον στέγνωσαν πολύ γρήγορα έβαλα και δεύτερο χρώμα. Ταμποναριστά με το πινέλο και όχι σε όλη την επιφάνεια εφάρμοσα το Modern Beige.

Δημιουργία εφέ πέτρας πάνω σε ανοξείδωτη επιφάνεια

Για να ολοκληρωθεί το εφέ πέτρας που είχα στο μυαλό μου έκανα το εξής:

Βούτηξα μια παλιά οδοντόβουρτσα στην πατίνα wallnut και περνώντας το δάκτυλο μου πάνω από τις τρίχες άρχισα να πιτσιλάω τα κηροπήγια. Αν προτίθεσαι κάποια στιγμή να κάνεις κάτι παρόμοιο να έχεις καλύψει καλά την επιφάνεια που θα ακουμπάει το αντικείμενο σου γιατί δυστυχώς πιτσιλάει παντού!

Στέγνωσε και η πατίνα και τα κηροπήγια ήταν πια έτοιμα για φωτογράφιση.

Δημιουργία εφέ πέτρας με vintage effect

Πάμε να τα δούμε πως δείχνουν φωτογραφημένα στη βεράντα μας ανάμεσα στα φυτά.

Την προτομή κασπό με το εφέ τσιμέντου την ακούμπησα πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο που είχα βάψει σε μαύρο χρώμα. Πραγματικά η φωτογραφία αδικεί το αποτέλεσμα.

Νομίζεις πως έτσι ήταν από την αρχή!

Κεραμικό κεφάλι κασπό με εφέ τσιμέντου

Ανάμεσα στα φυτά μου βρήκα και ένα μικρό γλαστράκι με κορδέλα και το έβαλα μέσα. Δεν δείχνουν σαν μαλλιά;

Κεραμικό κεφάλι κασπό με εφέ τσιμέντου και φυτό σαν μαλλιά

Πολύ την αγαπώ την τσιμεντένια κοπέλα μου! Έχει και αυτό το μελαγχολικό ύφος και είναι σαν να θέλει να σου μιλήσει!

Κεραμικό κεφάλι κασπό με εφέ τσιμέντου και φυτό σαν μαλλιά

Τα κηροπήγια ξεγέλασαν ακόμη και τον Mr. Βλέποντας τα με ρωτάει … “Ωχ που πέτυχες πέτρινα κηροπήγια”; Αφού τον παίδεψα λιγάκι με τις απαντήσεις μου τελικά του είπα να τα σηκώσει για να καταλάβει από το βάρος αν είναι πέτρινα.

Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας πάνω σε κάθε επιφάνεια, πέτρινα κηροπήγια

Η αλήθεια είναι πως αυτό που έκανα με την πατίνα και τις πιτσιλιές πρόσθεσαν ακόμη περισσότερο στην πέτρινη εμφάνιση τους.

Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας πάνω σε κάθε επιφάνεια, πέτρινα κηροπήγια

Ούτε με το εφέ πέτρας είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι. Γι αυτό δες τις αναρτήσεις που έχω κάνει παλιότερα με το ίδιο θέμα αλλά με διαφορετικά υλικά:

Αν αυτό που είδες σου άρεσε και θέλεις να το κρατήσεις στους πίνακες σου στο Pinterest μπορείς να κάνεις Pin την παρακάτω εικόνα και να με ακολουθήσεις για να δεις τι αποθηκεύω στους πίνακες μου. Μπορείς να με ακολουθήσεις πατώντας εδώ .

pin-this-for-later
Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας πάνω σε κάθε επιφάνεια

Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, μπορείς να με ακολουθήσεις:

Κι αφού είδες και τις δύο τεχνικές για πες μου τώρα τα σχόλια ποιά από τις δύο προτιμάς;

Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας πάνω σε κάθε επιφάνεια

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

1 thought on “Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας πάνω σε κάθε επιφάνεια”

 1. Καταπληκτικό το αποτέλεσμα. Αν και βρίσκομαι στο κάμπινγκ, ανακατεύω νοερά την αποθήκη για να βρω αντικείμενα πρόθυμα για μεταμόρφωση.
  Κάτι εντόπισα.
  Συνέχισε να μας δίνεις ιδέες.

  Απάντηση

Leave a Comment