Διακόσμηση νεανικού σαλονιού με μόλις 200 ευρώ

Πως μπορείς να πετύχεις μια όμορφη διακόσμηση νεανικού σαλονιού με μόλις 200 ευρώ χωρίς να θυσιάσεις το αισθητικό αποτέλεσμα.

Εύλογα γεννιέται η ερώτηση: Γιατί διακόσμηση νεανικού σαλονιού και όχι διακόσμηση μοντέρνου σαλονιού;

Γιατί εγώ στο μυαλό μου αλλά και στη πράξη αυτά τα δύο τα ξεχωρίζω. Μοντέρνο σαλόνι είναι μία γεννική έννοια που αφορά ένα μεγάλο κομμάτι διακόσμησης.

Το νεανικό σαλόνι όμως είναι κάτι άλλο. Μπορεί να βρίσκεται σε ένα φοιτητικό σπίτι, μπορεί να βρίσκεται σε ένα σπίτι που συγκατοικούν δύο φίλοι ή δύο φίλες όπως είναι η οικονομική διακόσμηση σαλονιού που θα σου δείξω εδώ και αφορά το σπίτι που μένει η κόρη μου με την κολλητή της και συνεργάτη της στη δουλειά.

Ένα νεανικό σαλόνι πρέπει να έχει όλα τα απαραίτητα για τους ένοικους έπιπλα και διακοσμητικά αλλά συγχρόνως πρέπει να είναι ευέλικτο και ως προς την διακόσμηση του αλλά και ως προς την χρήση του.

Τα έπιπλα πρέπει να είναι όσο πιο απλά γίνεται, καθαρές γραμμές χωρίς πολλά-πολλά αλλά και τα διακοσμητικά επίσης.

Οι νεαροί ένοικοι ενός τέτοιου σαλονιού πρέπει να μπορούν να υποδεχθούν την παρέα τους σε ένα χώρο που δεν είναι πνιγμένος από έπιπλα και διακοσμητικά. Επίσης πρέπει να μπορούν να επιμεληθούν αυτό το χώρο σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.

Επιφάνειες με όσο το δυνατόν λιγότερα διακοσμητικά μαζί με μόνο τα απαραίτητα έπιπλα, δίνουν σε ένα νεανικό σαλόνι την αίσθηση του φρέσκου και πάντα καθαρού.

Διακόσμηση νεανικού σαλονιού με περιορισμένο προϋπολογισμό, πως ήταν πριν

Η μικρή μου κόρη μετακόμισε πριν λίγο καιρό σε ένα διαμέρισμα μαζί με μία φίλη της. Είναι ένα πολύ όμορφο διαμέρισμα, με ένα αρκετά μεγάλο σαλόνι για τα τετραγωνικά του, μιά όμορφη κουζίνα και δύο κρεβατοκάμαρες.

Πριν επιμεληθώ την διακόσμηση του χώρου, όπως βλέπεις και στις παρακάτω φωτογραφίες ο χώρος είχε τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα.

Τηλεόραση και ένα στρογγυλό τραπέζι το οποίο το έχω σηκώσει στη φωτογραφία για να του βάλω προστατευτικά στα πόδια.

Πως ήταν το σαλόνι πριν την διακόσμηση του

Ποια ήταν τα βασικά έπιπλα

Τα βασικά έπιπλα στο χώρο με τα οποία ξεκινήσαμε να στήνουμε το σαλόνι και πριν την διακόσμηση, ήταν:

 • Τριθέσιος καναπές κρεβάτι GRONLID
 • Μαύρο στρογγυλό τραπέζι μέσης KRAGSTA
Πως ήταν το σαλόνι πριν την διακόσμηση του
 • Φωτιστικό οροφής & δαπέδου isLighting
 • Τραπέζι τραπεζαρίας EKEDALEN
 • Δύο καρέκλες INGOLF
 • Δύο παγκάκια
Γωνιά φαγητού, τραπεζαρία

Έχοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω έπιπλα στο χώρο προχώρησα στη διακόσμηση του. Μια άκρως οικονομική διακόσμηση νεανικού σαλονιού, τραπεζαρίας και γενικότερα ενός χώρου που θα μπορούν να περάσουν καλά η κόρη μου με την παρέα της.

Οικονομική διακόσμηση σαλονιού, το μετά

Πριν φτάσω όμως στο σπίτι της και αρχίσω τις εργασίες διακόσμησης είχε προηγηθεί μια διάσωση από τα σκουπίδια των δύο πολυθρόνων που βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία.

Τις πολυθρόνες τις βρήκε η κόρη μου, μου έστειλε φωτογραφία και με περίμενε μέχρι να φτάσω και να τις φορτώσουμε στο αυτοκίνητο.

Παλιές πολυθρόνες αλλάζουν εμφάνιση

Οι δύο αυτές πολυθρόνες εκτός ότι είχαν επισκευάσιμες φθορές στα ξύλινα μέρη τους, γρατζουνιές δηλαδή, κατά τα άλλα είναι αρκετά γερές κι έτσι άξιζε η επισκευή τους.

Η αλλαγή εμφάνισης τους μπορεί να ήταν χρονοβόρα ήταν όμως πολύ εύκολη υπόθεση και επιπλέον θα συμβάλλουν πολύ στην διακόσμηση νεανικού σαλονιού που είχα στο μυαλό μου.

 • Ξεβίδωσα το κάθισμα από τον ξύλινο σκελετό
 • Για να βγάλω τα παλιά βερνίκια χρησιμοποίησα διαβρωτικό χρωμάτων remover
 • Το remover είναι σαν μία παχύρευστη μπογιά. Με μεγάλη προσοχή και με γάντια περνάς όλη την επιφάνεια που θέλεις να ξεβάψεις με αυτό, το αφήνεις να δράσει περίπου 10 λεπτά και μετά με μία σπάτουλα αφαιρείς ότι είναι από κάτω. Αν θυμάσαι το έχω χρησιμοποιήσει ξανά σε ένα τραπεζάκι που είχα σώσει πάλι από τα σκουπίδια και στο είχα δείξει στο άρθρο Κομοδίνο γίνεται τραπεζάκι για το καθιστικό μας
 • Μόλις αφαίρεσα και το τελευταίο σημείο από τα παλιά βερνίκια έπιασα το τριβείο. Έτριψα καλά όλο το ξύλινο σκελετό για να τον κάνω πιο λείο αλλά και για να αφαιρέσω τυχόν υπολείμματα βερνικιού που δεν είχαν αφαιρεθεί με το remover
Παλιές πολυθρόνες που τις είχαν πετάξει στα σκουπίδια

Πήγα το κάθισμα για αλλαγή υφάσματος στο κατάστημα που συνεργάζομαι χρόνια και διάλεξα ένα όμορφο γκρι πλενόμενο ύφασμα.

Αλλαγή εμφάνισης παλιάς πολυθρόνας

Πριν βιδώσω το κάθισμα στο σκελετό της πολυθρόνας πέρασα 2 χέρια με ματ άχρωμο βερνίκι τα ξύλα, για να προστατευτούν καλύτερα από την σκόνη και τις φθορές.

Αφαίρεση παλιών βερνικιών από ξύλινο σκελετό πολυθρόνας

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες. Δύο ολοκαίνουργιες πολυθρόνες που σε τίποτα δεν δείχνουν ότι μαζεύτηκαν από τα σκουπίδια.

Διακόσμηση νεανικού σαλονιού με μόλις 200 ευρώ

Πάμε να δούμε λοιπόν πως σιγά-σιγά έγινε αυτή η οικονομική διακόσμηση νεανικού σαλονιού.

Τα χρώματα που αγαπά η κόρη μου είναι το γκρι και το μαύρο. Δύο χρώματα πολύ διαδεδομένα σε μοντέρνα σαλόνια.

Αυτός ο συνδυασμός των δύο σκούρων χρωμάτων για να δείξει πολύ φρέσκος αλλά και για να μη σκοτεινιάσει ο χώρος θέλει κάποιο έντονο χρώμα.

Σκέφτηκα πως το dusty yellow, το μουντό κίτρινο αλλά και οι αποχρώσεις του ξύλου θα γλυκάνουν τον χώρο.

Σε αυτό με βοήθησε αρκετά το ξύλινο πάτωμα που έχει το σαλόνι αλλά και οι λευκοί τοίχοι.

Διακόσμηση νεανικού σαλονιού σε χρώματα γκρι, μαύρο, κίτρινο

Ίσως κάτι να σου θυμίζει ο πίνακας με το φεγγάρι. Είναι αυτός που έχω ζωγραφίσει πριν χρόνια και σου είχα δείξει το πως στο άρθρο με τίτλο Φεγγάρι, ένας μίνιμαλ diy πίνακας . Εκτός του ότι άρεσε από τότε πολύ στην κόρη μου για μια διακόσμηση νεανικού σαλονιού με περιορισμένο προϋπολογισμό καλό θα είναι να “ψωνίζουμε” και από το ίδιο μας το σπίτι.

Γκρι καναπές, πίνακας φεγγάρι

Μαξιλάρια στους τόνους του γκρι και του κίτρινου και ένα φωτιστικό δαπέδου δημιουργούν μια όμορφη γωνιά στη μία πλευρά του καναπέ.

Διακόσμηση νεανικού σαλονιού, γωνιά με φωτιστικό δαπέδου

Κατά μήκος του καναπέ μπήκαν αρκετά μαξιλάρια κι ένα ριχτάρι πάλι στους τόνους του κίτρινου.

Γκρι καναπές ΙΚΕΑ, κίτρινο ριχτάρι και μαξιλάρια

Πάνω στο κάλυμμα του καλοριφέρ η μικρή μου έφτιαξε ένα φωτιζόμενο plexiglass με την αγαπημένη της Frida Kahlo.

Τα φωτιζόμενα plexiglass τα φτιάχνουν για το eshop τους η κόρη μου με την φίλη της. Αν κι εσύ θέλεις κάτι παρόμοιο με οποιοδήποτε μήνυμα ή αντικείμενο μπορείς να απευθυνθείς στο isLighting.gr

Φωτιζόμενο πλεξιγκλάς Φρίντα Κάλο

Στη μία γωνιά του καναπέ έβαλα εκτός από το στρογγυλό τραπέζι και ένα συρμάτινο καλάθι τραπέζι που ξέθαψα από την αποθήκη μου. Είπαμε πως κάνουμε διακόσμηση νεανικού σαλονιού με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα!

Φωτιστικό δαπέδου, σετ τραπεζάκια σαλονιού

Ένα κερί κεφάλι Βούδα, δύο φέτες ξύλου, ένα γλαστράκι με ψεύτικο φυτό και ένα ποτό είναι ότι πρέπει γι αυτή τη γωνιά.

Και τώρα θα με ρωτήσεις γιατί ψεύτικο φυτό; Μα είπαμε πως το διαμέρισμα κατοικείται από νεαρούς ενοίκους. Πιστεύεις πως θα έχουν το χρόνο να ποτίσουν και να διατηρήσουν αληθινά φυτά???!!!

Σετ στρογγυλά μεταλλικά τραπεζάκια διακόσμηση

Συνεχίζοντας την διακόσμηση νεανικού σαλονιού, στην άλλη πλευρά του καναπέ, μπήκε ένα τραπεζάκι κομοδίνο που είχε η κόρη μου από το φοιτητικό της σπίτι στη Χίο. Ψωνίζοντας τα διάφορα διακοσμητικά παρέλειψα να αγοράσω ένα ανθοδοχείο. Αυτό το έλυσα πολύ γρήγορα.

Πήρα από την κουζίνα ένα ποτήρι σωλήνα, έβαλα 3 σειρές μαύρη μονωτική ταινία και γεννήθηκε ανθοδοχείο!

Όπως έχω πει ξανά … δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!

Τραπεζάκι καναπέ διακόσμηση

Το τραπεζάκι μέσης είναι καινούργια αγορά και μέρος του προϋπολογισμού για την οικονομική διακόσμηση νεανικού σαλονιού.

Πάνω του έβαλα ένα δίσκο για να συγκεντρώσω κάποια διακοσμητικά. Έχουμε πει πολλές φορές πως οι δίσκοι μας βοηθούν πολύ στη διακόσμηση ενός τραπεζιού.

Ένα γλαστράκι, κάποια σουβέρ, ένα μαύρο κεφάλι Βούδα που είναι και κερί και το κοντρόλ της τηλεόρασης. Όλα μαζεμένα σε ένα σημείο και να δείχνουν και όμορφα!

Διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού

Όπως βλέπεις τα τραπεζάκια που έχω διαλέξει να πλαισιώσουν τον καναπέ και τον καθιστικό χώρο του σαλονιού είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Έχουν ένα και μόνο κοινό σημείο, το μαύρο χρώμα. Το τραπεζάκι της μέσης σαν λεπτομέρεια και τα δύο στα πλαϊνά του καναπέ είναι ολόμαυρα.

Αυτό μπορεί να γίνει παντού σε κάθε σαλόνι. Το έχω κάνει κι εγώ στο σπίτι μας και δεν είναι μία αναγκαία λύση για την διακόσμηση νεανικού σαλονιού.

‘Αλλωστε όλα αυτά στα έχω εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια στο άρθρο Βοηθητικά τραπεζάκια:7 σημεία που πρέπει να προσέξετε .

Διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού, μαύρο κεφάλι βούδα κερί

Για τα παράθυρα διάλεξα σετ κουρτίνες σε γκρι απόχρωση που μιμούνται το λινό στην ύφανση. Δεν είναι λινές γιατί τότε ο προϋπολογισμός θα ξέφευγε από εκεί που είχα ορίσει.

Λινές γκρι κουρτίνες για πόρτα μπαλκονιού

Η γωνιά της τραπεζαρίας και της τηλεόρασης

Απέναντι από τον καναπέ, κάτω από το πάσο της κουζίνας είναι η τραπεζαρία. Στην εσωτερική πλευρά είναι ο ένας από τους δύο πάγκους και στην εξωτερική οι 2 καρέκλες.

Επειδή ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος εκτός από την διακόσμηση νεανικού σαλονιού επιμελήθηκα και τις υπόλοιπες γωνιές του.

Τραπεζαρία με καρέκλες και πάγκο

Στην επιφάνεια του τραπεζιού λιγοστά διακοσμητικά που δένουν με τον υπόλοιπο χώρο. Στον τοίχο απέναντι 3 κάδρα με ασπρόμαυρα λουλούδια στολίζουν τον τοίχο με ένα μοντέρνο τρόπο.

Τραπεζαρία, διακόσμηση τραπεζιού

Στο κέντρο του τοίχου απέναντι από τον καναπέ βάλαμε αυτή τη κονσόλα τζακιού που βρήκα σε τιμή ευκαιρίας στο Facebook Marketplace .

Κονσόλα τζακιού διακόσμηση νεανικού σαλονιού

Κάποια λίγα διακοσμητικά στολίζουν την επιφάνεια του. Στον τοίχο ένα κάδρο φωτιζόμενο με led δίνει μια όμορφη νότα στον τοίχο. Εκεί αργότερα θα μπει η τηλεόραση με βάση.

Διακόσμηση νεανικού σαλονιού, κονσόλα τζακιού

Στο κάτω μέρος του τζακιού βάλαμε κεριά μπαταρίας έτσι για να δημιουργείται ατμόσφαιρα όταν ανάβουν.

Κονσόλα τζακιού διακόσμηση με κεριά

Ο δεύτερος πάγκος-κάθισμα από την τραπεζαρία και γιατί δεν θέλαμε να ξοδέψουμε άλλα χρήματα για την διακόσμηση νεανικού σαλονιού, εκτελεί χρέη επίπλου TV. ‘Αλλωστε όπως σου είπα και πριν η θέση της τηλεόρασης είναι προσωρινή.

Δίπλα από την πόρτα του μπαλκονιού υπάρχει μία βιτρίνα που αν το σπίτι δεν ήταν νεανικό είμαι σίγουρη πως θα φιλοξενούσε ποτήρια και άλλα διάφορα.

Εμείς εκεί βάλαμε όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια που χρησιμοποιούν τα κορίτσια με την παρέα τους συν κάποια παιχνίδια που παίζουν μέσω της τηλεόρασης. Γι αυτό και η μία από τις δύο πολυθρόνες έχει τοποθετηθεί απέναντι από την τηλεόραση.

Διακόσμηση νεανικού σαλονιού, γωνιά τηλεόρασης

Και κάπως έτσι ολοκληρώσαμε την διακόσμηση νεανικού σαλονιού. Δεν χρειάζονται πολλά, τα απαραίτητα, όμορφα τοποθετημένα και διακοσμημένα για να μπορέσουν να αισθανθούν “σπίτι” τους νέοι άνθρωποι στην προκειμένη περίπτωση η κόρη μου με την κολλητή της.

Γενική άποψη σαλονιού

Έτσι για του λόγου το αληθές σου παραθέτω εδώ τι ξόδεψα και που για αυτή την οικονομική διακόσμηση νεανικού σαλονιού:

 • Μαξιλάρια, ριχτάρι, κουρτίνες, διακοσμητικά ………. 60 €
 • Τραπεζάκι μέσης σαλονιού ………. 30 €
 • Κονσόλα τζακιού ………. 30 €
 • Ύφασμα για πολυθρόνες ………. 80 €
Διακόσμηση νεανικού σαλονιού με μόλις 200 ευρώ
pin-this-for-later
Διακόσμηση νεανικού σαλονιού με μόλις 200 ευρώ

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

Leave a Comment