Διακοσμητικός δίσκος με άρωμα θάλασσας με υγρό γυαλί

Δίσκος με άρωμα θάλασσας!  Βλέπεις φέτος μόνο έτσι μπορώ να δω την θάλασσα

Θάλασσα αυτή η αγαπημένη μου που λόγω πολλών υποχρεώσεων την στερήθηκα. ‘Εχοντας την λοιπόν απωθημένο μου άρχισα να την ζωγραφίζω παντού.  Να σου θυμίσω τους δύο καμβάδες που μπορείς να τους δεις στην ανάρτηση με τίτλο Αχ θάλασσα μου σκοτεινή, θάλασσα αγριεμένη.

Κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό που θα σου δείξω σήμερα με κάποιες μικρές διαφορές.  Η ζωγραφική με υγρό γυαλί, resin, είναι το τελευταίο μου “κόλλημα” κι έτσι σε προειδοποιώ πως θα σου δείξω πολλά.  Μη νομίζεις, κι εγώ τώρα μαθαίνω αλλά βλέποντας τις άπειρες δυνατότητες που έχει έχω κολλήσει.  Δεν είναι εύκολο και πρέπει να περιμένεις και αρκετά για να έχεις το τελικό αποτέλεσμα.
Πάμε λοιπόν να δούμε βήμα-βήμα πως ένας απλός ξύλινος δίσκος μεταμορφώθηκε σε κάτι που μπορεί ακόμη και στον τοίχο να κρεμαστεί σαν κάδρο.

Να σου θυμίσω όμως πριν και την ομάδα μου στο Facebook όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές για το σπίτι! Αν θέλεις να γίνεις μέλος πάτα εδώ Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι 

Δίσκος με άρωμα θάλασσας, Βήμα 1ο

Σε πρώτη φάση θα δημιουργήσω το τοπίο της θάλασσας πάνω στο δίσκο.  Για την αμμουδιά θα χρησιμοποιήσω Ατλακόλ, άμμο σε βαζάκι, κάποια σπασμένα κοχύλια και αυτά σε βαζάκι και με τρεις τόνους του μπλε θα ζωγραφίσω την θάλασσα.
Blue shade acrylic paints
Διαλύω την ατλακόλ με νερό και ρίχνω μέσα μία γενναία ποσότητα άμμου μέχρι να έχω ένα παχύρευστο μίγμα.
Sand and glue
Το οποίο μίγμα το άπλωσα στην μία μεγάλη πλευρά του δίσκου και πρόσθεσα και λίγα κοχυλάκια σπασμένα.  Στη συνέχεια ζωγράφισα με τα χρώματα την θάλασσα.
Beach art with acrylics and real sand

Βήμα 2ο

Την επόμενη ημέρα και αφού η αμμουδιά είχε στεγνώσει καλά ξεκίνησα με το υγρό γυαλί.  Αυτή την φορά δοκίμασα το Diamond της Tetralux που φημολογείται πως είναι από τα καλύτερα στην ελληνική αγορά.  Δυστυχώς ενώ για άλλες εργασίες μπορεί να είναι τέλειο είναι δύσκολο να δουλευτεί με ακρυλικά χρώματα.  Πήζει γρήγορα και δεν σε αφήνει να δουλέψεις ούτε μισή ώρα.
Έφτιαξα 3 κυπελάκια με τα αντίστοιχα μπλε που είχα ζωγραφίσει πάνω στον δίσκο και ένα με λευκό.
Resin with acrylic paints

Βλέπεις τι γίνεται μόλις το υγρό γυαλί μπαίνει πάνω σε μία επιφάνεια.  Η εικόνα αποκτάει βάθος!

First layer resin beach art
‘Αλειψα με το χέρι τα μπλε να πάνε παντού αλλά και να ανακατευθούν λίγο μεταξύ τους και κοντά στην αμμουδιά έβαλα λευκό και το φύσηξα με το καλαμάκι για να σχηματιστούν μικροί κυματισμοί σαν αφρός όπως όταν σκάει το κυματάκι στην άμμο. Όπως βλέπεις την αμμουδιά δεν την σκέπασα με υγρό γυαλί γιατί ήθελα να φαίνεται το πρώτο κύμα που έχει σχηματιστεί.
Resin beach art

Βήμα 3ο

Μετά από 24 ώρες για να είμαστε σίγουροι πως το πρώτο στρώμα γυαλιού έχει στεγνώσει απλώνω ένα διάφανο στρώμα υγρού γυαλιού πάλι, για να αποκτήσει ρευστότητα η επιφάνεια και προσθέτω και άλλους λευκούς κυματισμούς όπου νομίζω πως χρειάζεται.  Αυτή την φορά καλύπτω και την άμμο. Είναι δίσκος, σίγουρα θα λερωθεί και ίσως χρειαστεί να καθαριστεί.  Αν ήταν καμβάς για τον τοίχο, την άμμο θα την άφηνα χωρίς υγρό γυαλί για να φαίνεται η υφή της. Όχι όμως εδώ.
Δίσκος με άρωμα θάλασσας, Resin beach art on a tray
Diskos me thalassino topio

Βήμα 4ο

Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία όπως και στο Βήμα νο 3 προσθέτω και πάλι λευκό αλλά και λίγο μπλε.  Αυτή την φορά το χρώμα δεν το διέλυσα εντελώς μέσα στο υγρό γυαλί.  Επίτηδες για να αφήσει αυτούς τους χρωματισμένους κόκους.  Αν έχετε κάνει κάποια στιγμή κατάδυση, εγώ έκανα στα νιάτα μου με τον Mr, θα βλέπατε πως σε πολλά μέρη της η θάλασσα έχει κάτι σωματίδια που αιωρούνται ή τις φυσαλίδες που δημιουργούνται όταν κολυμπάμε.  Αυτό ήθελα να μιμηθώ κατά κάποιο τρόπο.
Ena thalassino topio
afrismeni thalassa
Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει με πολύ λεπτομέρεια τα τρία στρώματα υγρού γυαλιού που χρησιμοποίησα και σου δίνει 3D αποτέλεσμα.
Δίσκος με άρωμα θάλασσας, Galazia thalassa me kymata

Βήμα 5ο

Εδώ θα ασχοληθώ λίγο με την λεπτομέρεια πάνω στον δίσκο.  Με την θάλασα τελείωσα αλλά όπως ίσως πια έχεις καταλάβει για μένα είμαι λίγο της λεπτομέρειας.  Είχα αυτό το ναυτικό σκοινί από την πολυθρόνα που είχα ντύσει για την μπλε μου κρεβατοκάμαρα, σχετική ανάρτηση μπορείς να δεις [εδώ] και σκέφτηκα πως θα ήταν ωραία προσθήκη αν έντυνα με αυτό τα χερούλια του δίσκου.
Navy rope on a tray
Ξέρεις πως να κόβεις σκοινιά ή κορδόνια που αποτελούνται από πολλές κλωστές; Αν δεν ξέρεις θα σου δείξω.  Βάζεις γύρω γύρω σελοτέιπ ή διάφανη ταινία όπως έκανα εγώ και κόβεις.  Έτσι το σκοινί σου δεν θα ξεφτίσει και θα μπορέσεις να το δουλέψεις.  Με το πιστόλι σιλικόνης κόλησα την άκρη του στο κάτω μέρος από το χερούλι και άρχισα να το τυλίγω.  Κατά διαστήματα έβαζα και μια σταγόνα σιλικόνης για να σταθεροποιείται.  Κι αυτό ήταν!
How to glue rope on the handles of a tray
Βήμα 6ο (Η φωτογράφηση)!
Δεν ξέρω πως θα το δείτε εσείς το όλο εγχείρημα μου αλλά παρόλο που είμαι καινούργια σε αυτού του είδους τις χειροτεχνίες, έχω τόσο πολύ κολήσει με αυτές και προσπαθώ συνέχεια να ανακαλύψω όλα τα μυστικά που κρύβονται πίσω από αυτή την τεχνική.  Η μοναδική μου δυσκολία είναι τα υλικά που δεν βρίσκω και προσπαθώ να τα αντικαταστήσω με άλλα που όμως δεν είναι πάντα συμβατά άρα δεν δίνουν και το αποτέλεσμα που θα ήθελα.
Δίσκος με άρωμα θάλασσας, Beach resin art and coral
Ο δίσκος με άρωμα θάλασσας αποτελεί το τέλειο background για να φωτογραφήσω το κοράλλι μου!
Δίσκος με άρωμα θάλασσας, Beach resin art, white coral

Το αστείο ήταν όταν είπα στον Mr:
– Αγάπη μου, δύο παγωμένοι καφέδες μας περιμένουν στην παραλία!  Κι εκείνος μου απάντησε…
– Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!

Μα εγώ εννοούσα την παραλία πάνω στον δίσκο…

Δίσκος με άρωμα θάλασσας, Beach resin art on a tray
Δίσκος με άρωμα θάλασσας, topio pano se disko servirismatos
Γιατί αυτός ο δίσκος δεν στολίζεται με κηροπήγια και άλλα διακοσμητικά.  Αυτός ο δίσκος θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι!
Thalassino topio me ygro gyali pano se disko

Ελληνικό καλοκαίρι στο μπαλκόνι, με δύο σούπερ παγωμένους ελληνικότατους φραπέ!

Δίσκος με άρωμα θάλασσας, Resin beach art on a tray, cold coffee
Είπαμε πως δημιουργούμε στιγμές ακόμη και αν πρόκειται για εμάς τους δύο, ακόμη και αν πρόκειται για τις διακοπές μας στο μπαλκόνι του σπιτιού μας! Και αυτός ο δίσκος με άρωμα θάλασσας φέρνει το καλοκαίρι σπίτι μας.
Δίσκος με άρωμα θάλασσας, coffee
Διακοσμητικός δίσκος με άρωμα θάλασσας με υγρό γυαλί
Δίσκος με άρωμα θάλασσας, How to make resin beach art on a tray

Σας εύχομαι μια υπέροχη ημέρα!

Φιλάκια 😍

Διακοσμητικός δίσκος με άρωμα θάλασσας με υγρό γυαλί

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

21 thoughts on “Διακοσμητικός δίσκος με άρωμα θάλασσας με υγρό γυαλί”

 1. If I didn't read through the entire tutorial I would have sworn that it was the real sea. I love the way you created the white foamy bits on the edges of the waves, it looks so life like.

  Hope you and the hubby enjoy your drinks on the beach and hopefully you'll get to go to the actual beach real soon.

  Απάντηση
 2. Χριστίνα έγινε όνειρο! Πανέμορφο! Πολλά μπράβο! Πολύ με ιντριγκάρει το υγρό γυαλί και μου άναψες φωτιές πάλι. Θα αρχίσουν τα πειράματα… Φιλιά πολλά!

  Απάντηση
 3. Είναι εκπληκτική δημιουργία, η θαλασσα κι όλες της αποχρώσεις στα χερια σου!..
  Τίποτα δε θα εβαζα πάνω. Θα το κρεμούσα απάναντι απο το κρεβάτι, να βουτανε τα μάτια μου καθε πρωί στην ομορφιά του…

  Απάντηση
 4. Εκπληκτικός ο δίσκος!!! Αχ αυτά τα χεράκια σου Χριστίνα μου!!! Χρυσά είναι και μοναδικές δημιουργίες φτιάχνουν! Να τον ευχαριστηθείτε τον δίσκο… συγχαρητήρια!!!
  Πολλά φιλιά!

  Απάντηση
 5. Σα να εχεις τη θαλασσα στο πιατο σου… ή μηπως να πω κάτω από το καφεδάκι σου! Υπέροχος εγινε Χριστινακι και λατρεψα τα χρωματα που εβαλες

  Απάντηση
 6. Μαθαίνω, μαθαίνω Ρένα μου κι έχω πολύ δρόμο ακόμη! Είναι δύο συστατικών, δημιουργούνται κάποιες μικρές φουσκάλες και ή τις φυσάς με ένα καλαμάκι ή με ένα πιστόλι θερμού αέρα ή πιστολάκι μαλλιών το περνάς από πάνω λίγες φορές και εξαφανίζονται. Φιλιά κι από εμένα!

  Απάντηση

Leave a Comment