DIY roustic φθινοπωρινό στεφάνι

Οδηγίες βήμα-βήμα για ένα εύκολο diy roustic φθινοπωρινό στεφάνι που θα στολίσει την πόρτα στο σπίτι σου αλλά και οποιοδήποτε άλλο χώρο μέσα σε αυτό.

Το φθινόπωρο φέτος το νιώθω διαφορετικά. ‘Ολα τα χρόνια ήμουν μία από τους αρνητές του και ξαφνικά φέτος όλα μου φαίνονται πιο γλυκά. Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολούμαι τόσο πολύ στο να μεταφέρω όλη αυτή την γλυκήτητα και ζεστασιά αυτής της εποχής μέσα στο σπίτι μας.

Στεφάνια φτιάχνω σχεδόν κάθε χρόνο και για όλες τις εποχές. Φθινόπωρο, Χριστούγεννα, Χειμώνα, ‘Ανοιξη. Μου αρέσει να καλωσορίζω την κάθε εποχή αλλά και το ίδιο το στεφάνι να μας καλωσορίζει μπαίνοντας σπίτι μας.

Φέτος αποφάσισα να κινηθώ πιο κλασσικά για το φθινοπωρινό μας στεφάνι. Να έχει μία roustic εμφάνιση και να δείχνει φτιαγμένο σαν από αληθινά λουλούδια ενώ στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιήσω ψεύτικα.

Υλικά που χρησιμοποίησα για το diy roustic φθινοπωρινό στεφάνι

 • Στεφάνι από βέργες από Eldeco.gr
 • Διάφορα τεχνητά κλαδιά πρασινάδας και λουλούδια από Eldeco.gr
 • Κλαδί με βελούδινες κολοκύθες, πλαστικές κολοκύθες σε συσκευασία & φέτες ξύλου (τελικά δεν τις χρησιμοποίησα) από Eldeco.gr
 • Σύρμα για να στερεώσω τα κλαδιά πάνω στην βάση – στεφάνι από Eldeco.gr
 • Κοφτάκι για να κόψω τα κλαδιά στο επιθυμητό μέγεθος
 • Πιστόλι θερμοκόλλησης
Υλικά για να φτιάξουμε ένα diy roustic φθινοπωρινό στεφάνι

Να σας πω και για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!

Αν και όλα είναι θέμα επιλογής εγώ θα σου δείξω πως να φτιάξεις αυτό το roustic φθινοπωρινό στεφάνι και να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά φτιαγμένο.

Ξεκίνησα με ένα από τα κλαδιά ευκάλυπτου το οποίο το έκοψα λίγο και το στερέωσα ανάμεσα στις βέργες του στεφανιού.

Πως φτιάχνουμε ένα roustic φθινοπωρινό στεφάνι

Τα κλαδιά τα στερέωσα πάνω στην βάση με σύρμα επενδεδυμένο με χαρτί κραφτ αλλά οποιοδήποτε σύρμα κάνει την ίδια δουλειά. Όμως φρόντισα να κρύψω όλα τα δεσίματα με τα φύλλα.

Φθινοπωρινό στεφάνι με κλαδιά ευκάλυπτου

‘Αλλο ένα κλαδί πρασινάδας ήρθε να προστεθεί πάνω στο πρώτο και λίγο πιο κάτω από το πρώτο. Κι αυτό στερεώθηκε με τον ίδιο τρόπο.

Πως να στερεώσεις κλαδιά πάνωσε ένα diy roustic φθινοπωρινό στεφάνι

Κι ένα τρίτο κλαδί ακόμη. Αυτό δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο και γεμάτο στεφάνι. Ξέχασα να σου πω πως τα κλαδιά τα λύγιζα περίπου τόσο όση η διάμετρος της βάσης του στεφανιού για να κάθονται πιο όμορφα πάνω της.

Πως να φτιάξεις ένα diy roustic φθινοπωρινό στεφάνι

Τα τρία διαφορετικά κλαδιά στην δεξιά πλευρά όπως κοιτάζουμε το στεφάνι ήταν αρκετά γι αυτό που είχα στο μυαλό μου.

Η επόμενη κίνηση μου ήταν να βάλω ένα όμοιο κλαδί με το τρίτο αλλά με διαφορετική φορά από τα προηγούμενα. Δηλαδή στην αριστερή πλευρά του στεφανιού και με φορά από έξω προς τα μέσα.

Roustic φθινοπωρινό στεφάνι με κλαδιά ευκάλυπτου

Κι αφού τελείωσα με τις πρασινάδες σειρά είχαν τα χρώματα. Δύο κλαδιά με λουλούδια σε φθινοπωρινά χρώματα αφού τα έκοψα τα έβαλα όπου νόμιζα πως έδειχναν πιο όμορφα στην δεξιά πλευρά του στεφανιού.

DIY roustic φθινοπωρινό στεφάνι με κλαδιά ευκάλυπτου και λουλούδια

‘Ενα κλαδί με φύλλα σε όμοιο χρώμα με κάποια από τα λουλούδια το έβαλα στην δεξιά πλευρά του στεφανιού. ‘Ετσι η σύνθεση μου έχει κάποια χρωματική συνέχεια.

Πως φτιάχνουμε ένα στεφάνι με κλαδιά

Tip: Είναι σημαντικό να προσπαθείς να φτιάχνεις συνέχεια τα φύλλα και τα λουλούδια συγχρόνως με την τοποθέτηση γιατί έτσι δείχνουν πιο φυσικά.

Για το diy roustic φθινοπωρινό στεφάνι χρησιμοποιώ faux λουλούδια και κλαδιά. Επειδή όμως θέλω όλη η σύνθεση να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο φυσική συνεχίζω να προσθέτω μικρές λεπτομέρειες.

Όπως αυτά τα κλαδιά με τα πράσινα berries που τα έκοψα και τα έβαλα ανάμεσα στα πράσινα φύλλα.

Πως να φτιάξεις στεφάνι με κλαδιά και λουλούδια

Φθινοπωρινό στεφάνι χωρίς κολοκύθες γίνεται; Δεν γίνεται! Το σημείο που συναντιούνται τα κλαδιά, περίπου στη μέση του στεφανιού ήταν ότι πρέπει για να μπουν οι μικρές βελούδινες κολοκύθες. Είχα κι αυτά τα δύο που μοιάζουν με κυψέλες, δεν ξέρω πως τα λένε, μου είχαν απομείνει από μία σύνθεση που μου είχαν φέρει. Όλα μαζί τα κόλλησα με το θερμοπίστολο πάνω στην βάση του στεφανιού.

Κλαδί με βελούδινες κολοκύθες
Μπορεί να φαίνεται έτοιμο το στεφάνι αλλά εμένα κάτι μου έλειπε!

Μια πινελιά τσαχπινιάς να το πω; Και τότε θυμήθηκα ένα κλαδί με φτερά που είχα αγοράσει πριν μερικά χρόνια ούτε θυμάμαι από που. Έκοψα δύο φτερά παγωνιού και τα στερέωσα στη δεξιά πλευρά του στεφανιού.

Βελούδινες κολοκύθες και φτερά πάνω σε φθινοπωρινό στεφάνι

Ε ναι! Τώρα το roustic φθινοπωρινό μου στεφάνι έδειχνε έτοιμο!

Λεπτομέρειες φθινοπωρινού στεφανιού
Λεπτομερειεσ φθινοπωρινου στεφανιου

Τα είχε όλα! Είχε την φυσικότητα που ήθελα αλλά και μια ιδιαίτερη εμφάνιση, γιατί όπως λέω πολύ συχνά… όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες!

DIY fall roustic wreath

Η πρώτη του φωτογραφία είναι πάνω από το τραπέζι της κουζίνας μας. Μου αρέσει πολύ γιατί δίνει χρώμα σε αυτό τον χώρο που επικρατεί το λευκό.

Αν δεν θυμάσαι πως είναι η κουζίνα μου μπορείς να την δεις στην ανάρτηση Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι .

Φθινοπωρινό στεφάνι στον τοίχο της κουζίνας
φθινοπωρινο στεφανι στον τοιχο τησ κουζινασ

Μετά πήγα και το έβαλα στον καθρέφτη της μεταλλικής κονσόλας στην είσοδο. Ναι αυτή η κονσόλα που έχει περάσει από σαράντα κύματα στα χέρια μου με τις μεταμορφώσεις που τις έκανα. Μπορείς να τις δεις στις αναρτήσεις:

Στεφάνι κρεμασμένο στον καθρέφτη της εισόδου
φθινοπωρινο στεφανι στον καθρεφτη εισοδου

Και φυσικά μου αρέσει και εδώ! Πρώτον γιατί μας καλωσορίζει με το που μπαίνουμε στο σπίτι και δεύτερον γιατί δείχνει πολύ όμορφα σε συνδυασμό με το χρυσό μεταλλικό χρώμα.

Στεφάνι κρεμασμένο στον καθρέφτη της εισόδου
Στεφάνι κρεμασμένο στον καθρέφτη της εισόδου
pin-this-for-later
How to make a roustic fall wreath

Εσύ τι λες; Που είναι καλύτερα να βάλω το diy roustic φθινοπωρινό στεφάνι μου; Στην κουζίνα ή στον καθρέφτη της εισόδου;

Περιμένω τα σχόλια σου!

DIY roustic φθινοπωρινό στεφάνι

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

6 thoughts on “DIY roustic φθινοπωρινό στεφάνι”

  • Μεταξύ μας και εγώ στην κουζίνα το προτιμώ! Κι εγώ φέτος έπαθα μετάλλαξη με το φθινόπωρο και μου αρέσουν όλα. Φιλιά κι από εμένα Ρένα μου !

   Απάντηση
 1. Ακόμα μια εύκολη μα συνάμα υπέροχη δημιουργία!!! Εγώ το προτιμώ στο έπιπλο εισόδου σε προιδεαζει για το τι ακολουθεί στο υπόλοιπο σπίτι.

  Απάντηση
 2. Υπέροχο το στεφάνι σας!! Το κάνετε να δείχνει τόσο απλό, χρειάζεται όμως να έχει κανείς και “μάτι” για να βγει έτσι ωραίο το αποτέλεσμα! Κι εγώ το προτιμώ στον καθρέφτη της εισόδου είναι η αλήθεια.

  Απάντηση
  • Σας ευχαριστώ πολύ! Γι αυτό το δείχνω ακόμη και αν κάποιος δεν έχει αυτό που λέτε “μάτι” να μπορεί πολύ εύκολα να φτιάξει κάτι παρόμοιο

   Απάντηση

Leave a Comment