DIY φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών

Πως να φτιάξεις μια diy φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών που θα δώσει χρώμα και θα διακοσμήσει το σπίτι σας, γρήγορα και με απλά υλικά.

Μια ιστορία θα σου πω και κοίτα τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος στα καλά καθούμενα. Εγώ με το Φθινόπωρο καμία σχέση!!! Όσοι με γνωρίζουν αλλά και όσοι με διαβάζουν όλα αυτά τα χρόνια ξέρουν πως αν μπορούσε να είναι καλοκαίρι όλο τον χρόνο θα ήταν η καλύτερη μου.

Φέτος όμως έγινε κάτι μαγικό να το πω; Πέρασε από μπροστά μου η παρακάτω φωτογραφία από το Central Park στη Νέα Υόρκη. ‘Επαθα πλάκα με τα χρώματα που παίρνουν τα δέντρα αυτή την εποχή. Και είπα πως αυτό το φθινόπωρο το θέλω!!!

Βλέπεις εδώ στην Αθήνα και στα Νότια Προάστεια που ζω και κινούμαι εγώ που να δω τέτοια χρώματα. Σίγουρα υπάρχουν κάπου σε κάποιες περιοχές αλλά εγώ δεν τα βλέπω.

Έτσι ότι δεις από δω και κάτω είναι εμπνευσμένο από αυτά τα χρώματα. Είναι τα χρώματα που φρόντισα να γεμίσω το σπίτι μας για να μπούμε σε φθινοπωρινή διάθεση.

Να σας πω και για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!

Για την DIY φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών χρειάστηκα τα παρακάτω υλικά

Υλικα για diy φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών με faux λουλούδια

Τα βήματα για να στήσουμε την diy φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών είναι τόσο απλά όπως θα δεις παρακάτω:

1.Γεμίζουμε όλο το εσωτερικό του κασπώ ή οποιοδήποτε αντικειμένου χρησιμοποιήσουμε με το σφουγγάρι. Κόβοντας και μικρά κομμάτια προσπαθούμε να μην αφήσουμε ακάλυπτο κανένα σημείο.

Κι αυτό το κάνουμε για να μπορούμε να προσθέσουμε αργότερα σε οποιοδήποτε σημείο τα λουλούδια μας και να φαίνεται μία γεμάτη ολοκληρωμένη σύνθεση.

Πως να φτιάξω φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών, σφουγγάρι ανθοπωλείου

2.Εγώ ξεκίνησα το στήσιμο με τα δύο μεγαλύτερα λουλούδια. Δύο ορτανσίες με φθινοπωρινά χρώματα. Όλα τα λουλούδια ή τα κλαδιά τα έκοψα στο ύψος που πίστευα πως θα έδειχναν καλύτερα μέσα στην σύνθεση.

Ορτανσίες σε φθινοπωρινά χρώματα

Η φθινοπωρινή σύνθεση έχει αρχίσει να παίρνει σχήμα.

DIY φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών, ορτανσίες

3.Στην περίμετρο του κασπώ άρχισα να τοποθετώ τα πράσινα φύλλα που θυμίζουν ευκάλυπτο. Αυτό που θα δώσει μια πιο οργανική κίνηση στη σύνθεση μας είναι το να προσπαθήσουμε να στερεώσουμε τα φύλλα υπό γωνία. Έτσι θα δείχνουν πως έχουν κάποια κίνηση όπως θα είχαν και τα φρέσκα. Μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιούμε faux λουλούδια και κλαδιά.

Πως να φτιάξεις μια υπέροχη φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών

4.Συμπληρωματικά στα πράσινα φύλλα του ευκάλυπτου τοποθέτησα και φύλλα σε πορτοκαλοκαφέ χρώμα. Και κάποια κλαδάκια με πράσινα berries. Καθώς τοποθετούσα λουλούδια και φυλλώματα φρόντιζα να ανοίγω τα πέταλα των λουλουδιών για να καλύπτουν τυχόν κενά αλλά και για να φαίνονται πιο φυσικά.

Στο τέλος έκοψα από τα κλαδιά που είχα αγοράσει και τις μίνι βελούδινες κολοκύθες και έβαλα 3 από αυτές μέσα στην ανθοσύνθεση. Δύο κόκκινες και μία πράσινη.

Πως να φτιάξουμε μία φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών

Η diy φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών είναι έτοιμη και το μόνο που μένει είναι να στολίσω με αυτή το σαλόνι μας.

DIY φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών με faux λουλούδια και βελούδινες κολοκύθες

Φθινοπωρινή διακόσμηση στο κεντρικό τραπεζάκι του σαλονιού

Κι όπως ίσως κατάλαβες την φθινοπωρινή σύνθεση θα την βάλω στο κεντρικό τραπεζάκι στο σαλόνι μας. Είναι αρκετά μεγάλο, τετράγωνο, 100Χ100cm. Θέλεις να σου πω πως ξεκινάω κάθε φορά να το διακοσμήσω;

Επειδή είναι τετράγωνο το χωρίζω σε τέταρτα. Ένα άλλο μακρόστενο που έχω το χωρίζω σε τρίτα. Και στα στρογγυλά χρησιμοποιώ τον κανόνα ένα μεγάλο αντικείμενο πχ. μία λάμπα, ένα μικρότερο, ένα ανθοδοχείο κι ένα ακόμη πιο μικρό αντικείμενο, ένα κερί.

Πάμε τώρα να δούμε το τετράγωνο. Στο 1/4 της επιφάνειας χρησιμοποιώ ένα δίσκο Σου έχω μιλήσει ξανά για την σημασία του δίσκου και πως όταν τον χρησιμοποιούμε σε μια επιφάνεια όλα δείχνουν τακτοποιημένα. Ο δίσκος που χρησιμοποιώ συνήθως αν κι έχω ένα κόλλημα και έχω αρκετούς, είναι αυτός ο δίσκος-καθρέφτης που είχα φτιάξει στην ανάρτηση Διακοσμητικός δίσκος καθρέφτης diy .

Πως να διακοσμήσεις το κεντρικό τραπέζι στο σαλόνι, δίσκος καθρέφτης

Και φυσικά πάνω στον δίσκο πρώτη-πρώτη μπήκε η φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών. Όπως ίσως βλέπεις τα χρώματα που επικρατούν και στο σαλόνι είναι σχεδόν ίδια με αυτά που χρησιμοποίησα και στα λουλούδια.

Πως να διακοσμήσεις τραπεζάκι σαλονιού, diy φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών

Μέσα στον δίσκο έβαλα κάποια βιβλία. Μου αρέσουν να υπάρχουν πάνω στο τραπεζάκι και επειδή τα διαβάζω αλλά κι επειδή λειτουργούν σαν βάση για να αναδείξω άλλα αντικείμενα.

Diy φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών, κερί σε προτομή

Όπως έγινε με αυτή την προτομή κερί για την οποία θα σου μιλήσω σε άλλη ανάρτηση. Γύρω από την βάση της προτομής τύλιξα το ξύλινο κομπολόι που σου έδειξα πως να το φτιάξεις στην ανάρτηση 4 εύκολα diy με λίγα υλικά .

Το ξύλινο κομπολόι έρχεται και συνδυάζεται με το ξύλινο κασπό και έτσι έχουν μία συνέχεια τα αντικείμενα που βάζω πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού.

Μαύρη προτομή κερί, ξύλινο κομπολόι

Στον ίδιο δίσκο και στην βάση του κασπό έβαλα τις ολοκαίνουργιες βελούδινες κολοκύθες που τις αγόρασα κι αυτές από την Eldeco.gr . Στη κίτρινη πρόσθεσα εγώ ένα φτερό.

Διακοσμητικές βελούδινες κολοκύθες

Δίπλα από τον δίσκο, στο άλλο 1/4 του τραπεζιού τοποθέτησα δύο μεταλλικά κηροπήγια σε χρυσό χρώμα κι αυτά από την Eldeco.gr . Τα κεριά μοιάζουν σαν της εκκλησίας λόγω του κίτρινου χρώματος.

Μπροστά από τα κηροπήγια έβαλα ένα χρυσό κουτάκι κι ένα μαύρο βαζάκι με χρυσές λεπτομέρειες. Εδώ το μαύρο χρώμα λειτουργεί σαν συνδυασμός με το χρώμα της προτομής.

Brass candle sticks, coffee table decor

Στο τρίτο τέταρτο του τραπεζιού έβαλα και πάλι βιβλία. Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερο αυτή την εποχή που έχουμε μαζευτεί στο σπίτι, να “χουχουλιάζεις” στον καναπε παρέα με ένα αγαπημένο σου βιβλίο.

Βιβλία και διακοσμητικά, διακόσμηση τραπεζιού

Η Eldeco.gr εκτός από όλα τα υπόλοιπα διαθέτει και μία τεράστια συλλογή από διακοσμητικούς δίσκους, πιατέλες, μπολ για την διακόσμηση των τραπεζιών μας.

Το φθινόπωρο το χαρακτηριζουν τα φύλλα. Αυτό λοιπόν το μπρούτζινο φύλλο πιατάκι νομίζω πως είναι το ιδανικό διακοσμητικό και φωνάζει από μακριά φθινόπωρο. Εσύ μπορείς να βάλεις μέσα ότι θέλεις, μπορείς να το αφήσεις και σκέτο. Εγώ έβαλα φελλούς από κρασιά που ανοίγουμε σπίτι μας σε ειδικές περιπτώσεις. Τους φυλάω και ξέρω πότε έχει ανοιχτεί το κρασί και για ποια περίπτωση.

Και πάλι όμως οι φελλοί, ως προς το υλικό, λειτούργησαν συνδυαστικά με το ξύλινο κομπολόι και το κασπό.

DIY φθινοπωρινή σύνθεση, μπρούτζινο φύλλο, φελοί μπουκαλιών

Στο τελευταίο τέταρτο του τραπεζιού και ολοκληρώνοντας την διακόσμηση του έβαλα τα σουβέρ που είχα ζωγραφίσει με υγρό γυαλί στην ανάρτηση Δίσκος κοπής με τεχνοτροπία μάρμαρο και μία μπρούτζινη σαύρα που μου κάνει συντροφιά όλο τον χρόνο.

Διακόσμηση τραπεζιού, μπρούτζινη σαύρα, σουβέρ μάρμαρο
Δεν νομίζεις πως η diy φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών σε συνδυασμό με τις βελούδινες κολοκύθες ακολουθούν απόλυτα τα χρώματα της φωτογραφίας που σου έδειξα στην αρχή;
Φθινοπωρινή διακόσμηση με έντονα χρώματα

Η διακόσμηση στο σαλόνι μας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θα σου δείξω και άλλες λεπτομέρειες σε επόμενες αναρτήσεις.

DIY φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών, διακόσμηση τραπεζιού

Τα μαξιλάρια στους καναπέδες ακολουθούν κι αυτά την χρωματική παλέτα που διάλεξα φέτος. Γήινα έντονα φθινοπωρινά χρώματα και διαφορετικές υφές.

Φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού

Γιατί όπως σου έχω πει ξανά δεν υπάρχει καλύτερο όπλο για την διακόσμηση στον χώρο μας από τα μαξιλάρια. Είναι πολυεργαλείο!

Φθινοπωρινή διακόσμηση σαλονιού

Αν θέλεις να κρατήσεις κάτι από αυτή την ανάρτηση, αν κάτι από αυτά που σου έδειξα σε ενδιαφέρουν μπορείς να κάνεις Pin την παρακάτω φωτογραφία στους πίνακες σου στο Pinterest.

pin-this-for-later
DIY fall flower arrangement, coffee table decor | DIY φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών, διακόσμηση τραπεζιού

Τα υλικά και τα αντικείμενα που χρησιμοποίησα σε αυτή την ανάρτηση είναι όπως σου είπα από την εταιρεία Eldeco.gr . Είναι μία εταιρεία που ασχολείται με το DIY γάμου, βαπτισης & διακοσμησης και διαθέτει μία τεράστια συλλογή από διακοσμητικά και άλλα αντικείμενα.

Μπορείς να την βρεις πατώντας πάνω στον σύνδεσμο:

DIY φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

2 thoughts on “DIY φθινοπωρινή σύνθεση λουλουδιών”

    • Ευχαριστώ Θάλεια μου! Είναι που φέτος το φθινόπωρο με έπιασε για τα καλά. Από εκεί που δεν συμπαθιόμασταν λατρευτήκαμε!

      Απάντηση

Leave a Comment