Σε μία ώρα θα απολαμβάνεις την πιο εύκολη τριφτή μηλόπιτα! Τόσο εύκολη στη παρασκευή της με υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου.
Σε μία ώρα θα απολαμβάνεις την πιο εύκολη τριφτή μηλόπιτα! Τόσο εύκολη στη παρασκευή της με υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου.
Κάποιοι λένε πως η μηλόπιτα είναι φθινοπωρινό γλυκό επειδή τα μήλα τότε είναι στα καλύτερα τους. Εγώ που λατρεύω την μηλόπιτα θα σου πω πως είναι παντός καιρού γιατί την τρώω ακόμη και με 40 βαθμούς θερμοκρασία.
Πες μου υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κομμάτι μηλόπιτας με μία μπάλα παγωτού δίπλα; Όχι πες μου υπάρχει ??!!
Και θα μου πεις πως ξέρεις να φτιάχνεις μηλόπιτα και γιατί σου γράφω την συνταγή. Όσο για το τριφτή, εντάξει τρίβεις ψίχουλα ζυμαριού στο πάνω μέρος!
Αυτή η εύκολη τριφτή μηλόπιτα έχει πολλά προσόντα:
- Δεν χρειάζεσαι εργαλεία κουζίνας ούτε καν μίξερ
- Τα υλικά τα έχεις σίγουρα στο ντουλάπι σου και τα μήλα στο ψυγείο σου
- Υπάρχει ένα υλικό που την κάνει να μυρίζει απλά ΘΕΪΚΑ και δεν θα την ξαναφτιάξεις αλλιώς ποτέ!!!
Η κουζίνα σου θα μοσχομυρίσει από τα αρώματα βουτύρου και βανίλιας αναμεμιγμένα με τα γλυκά αρώματα του ψημένου μήλου, της κανέλας και της καραμελωμένης ζάχαρης.
Αυτή τη στιγμή που σου γράφω, η τριφτή μηλόπιτα ψήνεται και πραγματικά αυτή η γλυκιά μυρωδιά που βγαίνει από το φούρνο με έχει ζαλίσει.
Επιπλέον εκτός από ένα μοσχομυριστό γλυκό. είναι ένα εύκολο γλυκό αλλά και πολύ οικονομικό!
Τι θα χρειαστούμε για την εύκολη τριφτή μηλόπιτα
- 4-5 κόκκινα μήλα (εγώ παίρνω ποικιλία Τυρνάβου γιατί είναι πιο γλυκά)
- 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 500 γραμ. αλεύρι ΓΟΧ και στην περίπτωση αυτή και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 μεγάλο ή 2 μικρότερα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γραμ. βούτυρο αγελάδος κι αυτό σε θερμοκρασία δωματίου (αυτό είναι το υλικό που θα απογειώσει τη γεύση της μηλόπιτας)
- 1 βανίλια
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Μισό λεμόνι
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Ένα τρίφτη
- Ένα ταψάκι διαμέτρου 20-25 εκ.
Διάβασε και αυτό
Οδηγίες εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα χοντροτρίβουμε στον τρίφτη. Εγώ δεν τα ψιλοκόβω γιατί μου αρέσει η γέμιση να είναι σαν μαρμελάδα στο στόμα.
- Ρίχνουμε μισό λεμόνι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Περίπου 5-6 λεπτά.
- Μετά τα στίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε άλλο μπολ.
4. Ρίχνουμε πάνω στα τριμμένα μήλα, 1 κούπα ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και ξεκινάμε με τα στερεά υλικά.
5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 500γραμ. αλεύρι και το ανακατεύουμε με μία κούπα ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο που είναι αρκετά μαλακό.
6. Τρίβουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί αυτή η υφή που είναι σαν ψίχουλα ή σαν βρεγμένη άμμος
7. Ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια και ζυμώνουμε πολύ καλά να δέσει η ζύμη μας.
8. Μόλις η ζύμη για την εύκολη τριφτή μηλόπιτα είναι έτοιμη, σχηματίζουμε μία μικρή φρατζόλα και τη χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
9. Αφήνουμε το 1/3 στην άκρη και χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα 2 αρχίζουμε κομματάκι – κομματάκι να στήνουμε την μηλόπιτα σε βουτυρωμένο ταψάκι. Εγώ χρησιμοποίησα ένα με αποσπώμενα πλαϊνά αλλά κάνει οποιοδήποτε ταψάκι.
10. Στήνοντας τη ζύμη στον πάτο του ταψιού, φροντίζουμε να ανασηκώσουμε λίγο τα πλαϊνά έτσι όπως κάνουμε και στις τάρτες.
Και φτάσαμε στα τελευταία βήματα. Μας χωρίζει 1 ώρα περίπου μέχρι να μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την υπέροχη, μυρωδάτη και εύκολη τριφτή μηλόπιτα.
11. Πατάμε καλά τη ζύμη μας στο κάτω μέρος του ταψιού να για να έχουμε μια ομοιόμορφη επιφάνεια.
12. Αλείφουμε στην επιφάνεια της το μίγμα με τα τριμμένα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
13. Τελειώνουμε την τριφτή μηλόπιτα τρίβοντας το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε στην επιφάνεια σε μεγάλα ψίχουλα.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180° για 50-60 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια της.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η ώρα της απόλαυσης!
Και είναι έτσι όπως σου το λέω. Κατ αρχάς μοσχομυρίζει ο χώρος από βούτυρο, κανέλα και μήλο.
Και η απόλαυση συνεχίζεται όταν βάζεις το μαχαίρι για να κόψεις το πρώτο κομμάτι και ακούς το “κρακ” της μπισκοτένιας υφής της επιφάνειας αλλά και της βάσης.
Αυτή η τριφτή μηλόπιτα είναι κόλαση σου λέω!!! Η γέμιση με τα μήλα ψήθηκε και η ζάχαρη και τα υγρά που είχαν βγάλει, έδωσε στα μήλα μια υφή σαν να έχεις αλλείψει μαρμελάδα μεταξύ των στρώσεων της ζύμης.
Φάτην όπως θέλεις… ζεστή ή κρύα, με παγωτό, με σαντιγύ ή σκέτη, είναι το τέλειο γλυκό αλλά και το πιο τέλειο συνοδευτικό για ένα φλυτζάνι καφέ.
Φτιάξτην και θα με θυμηθείς!!!
Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλα τα νέα άρθρα, συμβουλές
διακόσμησης και ανανέωσης χώρων και DIY οδηγούς.
Art Decoration Crafting Newsletter
Thank you for subscribing to the newsletter.
Oops. Something went wrong. Please try again later.