Φέτες αχάτη από υγρό γυαλί πάνω σε καμβά

Φέτες αχάτη πάνω σε καμβά ζωγραφισμένες με χρώματα και υγρό γυαλί, διακοσμημένες με κρύσταλλά, πέτρες και glitter.

Φέτες αχάτη στον τοίχο | Resin wall art diy
Στην αναζήτηση μου μέσα στο διαδίκτυο για υγρό γυαλί σου ομολογώ πως μου ανοίχτηκε ένας ολόκληρος λαμπερός και γεμάτος υφές και χρώμα κόσμος.  Στο είπα ξανά πως οι εφαρμογές με υγρό γυαλί είναι άπειρες και μία από αυτές είναι η ζωγραφική.

Το υγρό γυαλί ανακατεμένο με χρώμα όταν το εφαρμόσεις πάνω σε καμβά ή ξύλο συμπεριφέρεται αυτόνομα.  Τα χρώματα ανάλογα με το τι είναι ακρυλικά, πάστες ή σκόνη δημιουργούν διαφορετικά εφέ όταν αναμειγνύονται με το υγρό γυαλί.

Κι αυτό είναι τόσο γοητευτικό γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει.  Όμως αυτό είναι κάτι που θα το δούμε σε επόμενη ανάρτηση.

Φέτες αχάτη στον τοίχο – Βήμα 1ο

Για τον πίνακα αυτό “Φέτες αχάτη” ξεκίνησα με ένα καμβά διαστάσεων 40Χ50.  Χρειάζεται αστάρωμα οπωσδήποτε γιατί ο καμβάς έχει πόρους και δεν θα κάτσει καλά το γυαλί πάνω του.

Μετά το αστάρωμα ζωγράφισα με ένα μολύβι κάποιες γραμμές που θα με βοηθούσαν στο πως να βάλω τα χρώματα.  Το πίσω μέρος του καμβά το κάλυψα με Frogtape που μπορείς να την βρεις στον Σμυρνιόπουλο . Είναι ότι καλύτερο σε ταινία που έχω βρει να κυκλοφορεί. Η κάλυψη αυτή είναι απαραίτητη γιατί όπως πέφτει το υγρό γυαλί δημιουργούνται σταγόνες που στη συνέχεια είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.  Μπορείς αν θέλεις αντί για το κάτω μέρος να καλύψεις τα πλαινά του καμβά.  Εγώ επειδή ήθελα το σχέδιο και τα χρώματα να συνεχίζονται και στο πλάι κάλυψα από κάτω.

How to prepare a canvas for resin art

Εδώ βλέπεις τα υλικά που χρησιμοποίησα αφού τελείωσα με την προετοιμασία του καμβά.

Materials to make geode resin art
Επειδή ήθελα ο πίνακας μου να έχει αρκετή υφή, ένα από τα υλικά που σίγουρα θα δημιουργούσε αυτό το αποτέλεσμα είναι και η πάστα κρακελαρίσματος.  Εγώ χρησιμοποίησα της DecoArt και την αγόρασα από το Scrapsnpieces .  Για την εφαρμογή της πάνω στον καμβά χρησιμοποίησα ένα πλαστικό μαχαίρι.  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μία σπάτουλα ζωγραφικής.
How to apply crackle paint on a canvas

Την άφησα να στεγνώσει αρκετές ώρες και το αποτέλεσμα το βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία.

crackle paint on a canvas

Όπου είχα βάλει crackle paint χρωμάτισα με το υπέροχο χρυσό της Acualux.  Τα Acualux είναι υπέροχα ακρυλικά χρώματα και αναμείχτηκαν τέλεια με το υγρό γυαλί.  Γι αυτό τον πίνακα εγώ χρησιμοποίησα δύο μεταλλικά, το χρυσό και το χάλκινο και από την σειρά των ακρυλικών το μαύρο.  Μεγάλη συλλογή από αυτά θα βρεις και πάλι στον Σμυρνιόπουλο.

Gold crackle paint

Βήμα 2ο

Αφού στέγνωσε και η μπογιά ξεκίνησε η διαδικασία με το υγρό γυαλί.  Ανακάτεψα πολύ καλά ίση ποσότητα υγρού γυαλιού με καταλύτη, φόρεσα τα γάντια μου και ξεκίνησα βάζοντας πάνω στον καμβά τα διάφανα και καθρεφτέ κρύσταλλα.  Για να στερεωθούν αρκεί να ρίξεις μία ποσότητα υγρού γυαλιού πάνω τους.

Φέτες αχάτη στον τοίχο, κρύσταλλα
Στη συνέχεια προχώρησα στην εφαρμογή των χρωμάτων.  Αφού χώρισα την ποσότητα του υγρού γυαλιού σε διαφορετικά κυπελάκια, τα χρωμάτισα με τα ανάλογα χρώματα.  Χρησιμοποίησα λευκό, χάλκινο μεταλλικό και μαύρο.  Κοίταξε στην παρακάτω φωτογραφία αυτό που σου είπα σχετικά με το πως συμπεριφέρονται τα διάφορα χρώματα μετά την πρόσμιξη τους με το υγρό γυαλί.
Χρυσό, λευκό, μαύρο, χάλκινο χρώμα και κρύσταλλα

Βήμα 3ο

Την επόμενη ημέρα και αφού το πρώτο στρώμα είχε στεγνώσει δούλεψα με τις λεπτομέρειες του πίνακα.  Σου είπα πριν πως ήθελα να έχει διαφορετικές υφές έτσι εκτός από την πάστα κρακελαρίσματος και τα κρύσταλλα έβαλα και αυτό το χαλικάκι σε γήινες και χρυσές αποχρώσεις.
Φέτες αχάτης στον τοίχο, υφές και χρώματα

Επί πλέον πρόσθεσα με τους μαρκαδόρους που σου έδειξα στα υλικά περιγράμματα πάνω στα χρώματα και απ ευθείας χάλκινο μεταλλικό χρώμα.

Posca pen lines geode resin art

Το οποίο χάλκινο χρώμα όταν στη συνέχεια πρόσθεσα την τελευταία κάλυψη με διάφανο υγρό γυαλί δημιούργησε το εφέ που βλέπεις παρακάτω.

Φέτες αχάτη στον τοίχο, χρυσό και χάλκινο χρώμα

Το τελευταίο στρώμα με διάφανο υγρό γυαλί σε όλη την επιφάνεια του καμβά είναι απαραίτητο για να κολλήσει το χαλίκι, να προστατευτούν οι γραμμές που έκανα με τους μαρκαδόρους αλλά και να ενοποιήσει όλο το έργο και να δώσει ακόμη περισσότερη γυαλάδα.

Φέτες αχάτη στον τοίχο σαν πίνακας

Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να φωτογραφηθεί μία τέτοια κατασκευή.

Φέτες αχάτη στον τοίχο σαν πίνακας
Φέτες αχάτη στον τοίχο σαν πίνακας με υγρό γυαλί χρώματα και κρύσταλλα

Γυαλίζει τόσο πολύ!

Φέτες αχάτη στον τοίχο σαν πίνακας με υγρό γυαλί χρώματα και κρύσταλλα

Είναι σαν να φωτογραφίζεις τζάμι ή καθρέφτη.

Φέτες αχάτη στον τοίχο σαν πίνακας με υγρό γυαλί χρώματα και κρύσταλλα

Όμως κοίταξε εδώ πόσο υπέροχες φαίνονται οι πέτρες πάνω στον καμβά!

Φέτες αχάτη στον τοίχο σαν πίνακας με υγρό γυαλί χρώματα και κρύσταλλα
Και τα κρύσταλλα!
Φέτες αχάτη στον τοίχο σαν πίνακας με υγρό γυαλί χρώματα και κρύσταλλα
Ο πίνακας προς το παρόν τοποθετήθηκε στο σαλόνι μας.
Geode resin wall art
Πάνω από το Τροχήλατο μπαράκι για τα ποτά μας που είχα αναπαλαιώσει παλιότερα.
Earth tones geode resin art, gold bar cart
Δεν ξέρω αν σου αρέσει αυτή η μορφή τέχνης.
Earth tones geode resin art, gold trolley bar
Φέτες αχάτη από υγρό γυαλί πάνω σε καμβά
Φέτες αχάτη στον τοίχο σαν πίνακας με υγρό γυαλί χρώματα και κρύσταλλα

Εγώ θα σου ομολογήσω πως έχω ξετρελαθεί με τις δυνατότητες της και σίγουρα θα σου δείξω πολλά αργότερα.

Φιλάκια 👄😍

Φέτες αχάτη από υγρό γυαλί πάνω σε καμβά

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

32 thoughts on “Φέτες αχάτη από υγρό γυαλί πάνω σε καμβά”

 1. Κι εγώ ξετρελαθηκα Χριστίνα μου με όλα αυτά που φτιάχνεις .
  Και μόνο η ιδέα μου αρέσει πάρα πολύ.
  Πολύ καλές και οι οδηγίες σου.
  Υλικά κι εργαλεία έχω, χρόνο πού πουλάνε;
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  Απάντηση
  • Χρόνο;;;;; Αν σου πω ένα συνηθισμένο μου 24ωρο δεν θα το πιστεύεις…. βρίσκω και στριμώχνω τον χρόνο μου για να κάνω ότι μου αρέσει Ρένα μου. Φιλάκια!

   Απάντηση
 2. Λατρεμένη ιδέα, Χριστίνα μου. Μου άρεσε τόσο πολύ που σκέφτομαι να τη δοκιμάσω. Η αλήθεια είναι ότι υγρό γυαλί δεν έχω ρίξει μέχρι τώρα πάνω σε καμβά. Ευχαριστούμε για την έμπνευση, φίλη μου. Πολλά φιλιά.

  Απάντηση
  • Είναι ένα είδος τέχνης που πραγματικά αν ξεκινήσεις δεν θα θέλεις να σταματήσεις Μία μου. Κι εγώ σ ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο, φιλάκια!

   Απάντηση
 3. Αριστούργημα έγινε Χριστίνα μου.Είναι μια τεχνική που πρόκειται να δοκιμάσω.Τα υλικά τα έχω πάρει το μόνο που μένει είναι η έμπνευση.Φιλιά πολλά και καλό ξεκίνημα στις δημιουργίες σου!

  Απάντηση
  • Να το δοκιμάσεις Μαρία μου… θέλει λίγο εξάσκηση και υπομονή γιατί το υγρό γυαλί δεν είναι σαν την μπογιά έχει δικούς του κανόνες. Αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει πιστεψε με! Φιλάκια

   Απάντηση
 4. Καλό φθινόπωρο Χριστίνα μου !!! Ομολογώ ότι η τεχνική και το αποτέλεσμα με άφησαν με ανοιχτό στόμα ( πρώτη φορά θα μου πείς) Δεν έχω λόγια να σου πω πόσο προχωρημένο και εξαιρετικό είναι το έργο σου!! Σε φιλώ !!!

  Απάντηση
 5. Καλημερα Χριστίνα μου!
  Έγινε πανέμορφος ο πίνακας και μου άρεσε πολυ η ιδέα του λατρεμένου κρακελέ,και το υγρό γυαλί! Άψογη η δημιουργία σου!! Μπραβο σου!!
  Καλο Φθινόπωρο ! Πολλα φιλάκια!

  Απάντηση
 6. Πανέμορφος έγινε ο πίνακας! Υπέροχοι αυτοί οι χρωματικοί συνδυασμοί για το φθινόπωρο.. Πολύ μου αρέσουν οι τελευταίες σας αναρτήσεις με το υγρό γυαλί! Ανυπομονώ για τις επόμενες ιδέες που θα ακολουθήσουν! 🙂

  Απάντηση
 7. Εχεις μεγάλη υπομονή πρέπει να ομολογήσω! και το αποτέλεσμα σε δικαιώνει! Υπέροχος και άκρως ξεχωριστός 🙂

  Απάντηση

Leave a Comment