Ιδέες διακόσμησης για Halloween πάρτι

Ιδέες διακόσμησης για Halloween πάρτι, πως να στήσεις εύκολα ένα τέλειο σκηνικό τρόμου μέσα στο σαλόνι σου που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.

Ναι καλά άκουσες, γιατί για όλα υπάρχει η πρώτη φορά!

Και λέω πρώτη φορά γιατί ποτέ στο παρελθόν είτε μέσα από το blog είτε στην πραγματική ζωή δεν έχω ασχοληθεί με αυτή την γιορτή.


Να σας πω και για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!


Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Μη έχοντας προηγούμενη εμπειρία από τέτοια διακόσμηση δεν ήξερα πραγματικά από που να αρχίσω και πως να κινηθώ.  Που να στήσω το σκηνικό γιατί περί σκηνικού πρόκειται, τι να χρησιμοποιήσω.

Ιδέες διακόσμησης για Halloween πάρτι, πως έστησα το σκηνικό

Μπαίνοντας λοιπόν κάποια ημέρα στο δωμάτιο της μικρής μου κόρης και αντικρίζοντας την κούκλα-μανεκέν που ανήκε στην μεγάλη μου και την κληροδότησε στην μικρή, μου ήρθε η έμπνευση.

Οκ είπα θα ντύσω την κούκλα κάτι τρομακτικό!  Η οποία κούκλα κάπου έπρεπε να σταθεί μέσα στο σαλόνι.  Το καταλληλότερο μέρος για να μη φαίνεται και εντελώς ξένη ως προς τον χώρο ήταν δίπλα στο ψεύτικο τζάκι μας.  Κι έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους…

Πάμε να δούμε πόσο εύκολα μεταμορφωθηκε η κούκλα σε Mr. Spooky?  (Του έδωσα και όνομα 😉)

Για το κεφάλι χρησιμοποίησα τα φύλλα μιας εφημερίδας.  Τα τσαλάκωσα και τα έβαλα μέσα σε πια πλαστική σακούλα Super Market την οποία στη συνέχεια έδεσα στον λαιμό της κούκλας.  Το σώμα είναι από ύφασμα γι αυτό και μπόρεσα να βάλω και κάποιες καρφίτσες για έξτρα στήριξη.

How to make a scary statue

Σειρά είχαν τα ρούχα.  Για τα ρούχα χρησιμοποίησα δύο μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών, ψαλίδι και πολλές καρφίτσες.  Για το πάνω μέρος της φορεσιάς, την μπλούζα του Mr. Spooky απλά έκοψα λίγο την μία από τις δύο σακούλες στο κάτω μέρος και την πέρασα από τον λαιμό.  Για το κάτω μέρος έκοψα την μία μεγάλη πλευρά της σακούλας και το κάτω μέρος και αυτή άνοιξε σε ένα μεγάλο κομμάτι.  Στη συνέχεια με την βοήθεια των καρφιτσών την στερέωσα πάνω στο σώμα της κούκλας.

Pos na ftiakseis mia Halloween figoura

Προκειμένου να ολοκληρωθεί το απόκοσμο λουκ του Mr. Spooky που είχα στο μυαλό μου ένα κομμάτι γκρι γάζα που είχα το έκοψα σε λωρίδες και το στερέωσα και αυτό στο λαιμό της κούκλας.

Pos na ftiakses Halloween figoura

Φυσικά και δεν θα τον άφηνα χωρίς πρόσωπο τον Mr. Spooky γι αυτό τον λόγο αγόρασα από ένα κατάστημα με εποχιακά είδη μία μάσκα με μαλλιά και καπέλο και την εφάρμοσα πάνω στο κεφάλι που είχα δημιουργήσει με τις εφημερίδες.  Έτοιμος ο Mr Spooky, τρομακτικός και αξιαγάπητος συγχρόνως.

Halloween party Mr. Spooky

Η διακόσμηση του χώρου

Για την διακόσμηση πάνω στο τζάκι ξεκίνησα από τον καθρέφτη. Το σενάριο που είχα στο μυαλό μου ήταν ένα τζάκι από ένα εγκαταλελειμμένο σκοτεινό σπίτι  κι έτσι “πασάλειψα” τον καθρέφτη με στάχτη από τσιγάρα.  Κάπου σε κάποιο συρτάρι είχα αυτό το υλικό που μοιάζει σαν πάχνη και το χρησιμοποιούμε στα χριστουγεννιάτικα δέντρα.  Εδώ θα παίξει τον ρόλο του ιστού της αράχνης κι έτσι περικύκλωσα την κορνίζα του καθρέφτη με αυτό.

Spooky Halloween decor on the mantel

Ένα παλιό ασημένιο κηροπήγιο που ούτε καν μπήκα στον κόπο να το γυαλίσω γιατί με βόλευε έτσι όπως ήταν μαυρισμένο.  Μαύρα κεριά πάντα έχω κι εδώ δεν υπήρχε κάτι πιο κατάλληλο σε χρώμα για να βάλω.  Ο ιστός της αράχνης συνεχίζεται και πάνω στα κεριά και κάποιες μικρές αράχνες έχουν μπλεχτεί πάνω του.

Ιδέες διακόσμησης για ένα Halloween πάρτι, Κηροπήγιο με μαύρα κεριά

Πάνω στο τζάκι έβαλα κι ένα κομάτι μαύρης γάζας αλλά και πολλά ξεραμένα φύλλα που είχα μαζέψει τις προηγούμενες μέρες από το πεζοδρόμιο.  Ευτυχώς έχουμε αρκετά δέντρα στην περιοχή μας!  Φυσικά ο Mr. Spooky έχει ήδη πάρει την θέση του δίπλα στο τζάκι.

Ιδέες διακόσμησης για ένα Halloween πάρτι

‘Εβαλα και μία από τις κολοκύθες που είχα φτιάξει πριν λίγα χρόνια, η μαύρη με τα καρφιά ταίριαζε τέλεια νομίζω

Black pumpkin with metallic details

Φυσικά από το σκηνικό δεν θα μπορούσε να λείπει μία νεκροκεφαλή ε;

Ιδέες διακόσμησης για ένα Halloween πάρτι, Νεκροκεφαλή

Και στην άλλη πλευρά ένα από τα μεγάλα κηροπήγια φανάρια που έχω με ένα κερί μέσα που δουλεύει με μπαταρία.

Ιδέες διακόσμησης για ένα Halloween πάρτι

Μεταξύ καναπέ και τζακιού έβαλα ένα τραπεζάκι αφού πρώτα το έντυσα με μαύρη και γκρι γάζα.

Ιδέες διακόσμησης για ένα Halloween πάρτι

Όσο πιο πολλά κεριά βάλεις στην Halloween διακόσμηση τόσο πιο καλό αποτέλεσμα έχεις

Κι εδώ κεριά, νομίζω πως τα κεριά είναι το απόλυτο must στην Halloween διακόσμηση, ένα μαύρο ανθοδοχείο με ξερά λουλούδια, ο ιστός της αράχνης που κι εδώ έχει καλύψει τα πάντα, ξερά φύλλα που τα έφερε ο αέρας από τα σπασμένα παράθυρα του εγκαταλελειμμένου σπιτιού και η μικρή μου κολοκύθα

Spooky Halloween decor ideas

Ο ιστός της αράχνης συνεχίζεται και στο κάτω μέρος του τζακιού.

Ιδέες διακόσμησης για ένα Halloween πάρτι

Διάβασε επίσης:  Halloween τραπέζι, πως να το στρώσεις

Ένα μεγάλο κηροπήγιο φανάρι στέκεται δίπλα στον Mr Spooky σαν να το κουβάλησε αυτός μαζί του, ξερά φύλλα, μία ακόμη νεκροκεφαλή και ένα πεσμένο κερί.

Ιδέες διακόσμησης για ένα Halloween πάρτι, διακόσμηση τζακιού

Αυτή ήταν λοιπόν η ιδέα μου για Halloween διακόσμηση.

Το κάνω πρώτη φορά στο είπα και πριν οπότε να είστε επιεικείς μαζί μου.

Ιδέες διακόσμησης για ένα Halloween πάρτι

Μπορεί να έχω κάνει κάποια λάθη;;; Περιμένω στα σχόλια σας τυχόν παρατηρήσεις… Πάντως εγώ ήθελα να δημιουργήσω μια απόκοσμη ατμόσφαιρα και νομίζω πως το πέτυχα.

Halloween decor ideas

Πραγματικά με τον κατάλληλο φωτισμό, έχω βάλει 2 μικρούς προβολείς στο πάτωμα για να με βοηθήσουν στην φωτογράφηση δείχνει όμορφο μέσα στην αγριότητα του!

Tromaktiko skiniko se ena Halloween party

Και για του λόγου το αληθές στο τέλος της ανάρτησης θα βρεις ένα μικρό βίντεο για να καταλάβεις ίσως καλύτερα την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί.

Halloween deco ideas

Ιδέες διακόσμησης για Halloween πάρτι

Ιδέες διακόσμησης για ένα Halloween πάρτι, πως να στήσεις εύκολα ένα τέλειο σκηνικό τρόμου μέσα στο σαλόνι σου που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.

Αυτή ήταν λοιπόν η δική μου ιδέα για Party time που είναι το θέμα μας γι αυτό τον μήνα.  Μιας και το Halloween είναι κοντά, 31/10/2018 είπα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες Ιδέες διακόσμησης για ένα Halloween πάρτι γιατί όσο και να σου φανεί παράξενο τέτοια θεματικά πάρτι γίνονται και στην Ελλάδα.

Αύριο μην ξεχάσεις να επισκεφτείς την Λαμπρινή από το blog Lamprouka που και αυτή με την σειρά της θα μας δείξει ιδέες για Party time.   Πιο κάτω θα βρεις το πρόγραμμα όλων των δημοσιεύσεων από τις Creative Bloggers για να μπορείς να τις επισκεφτείς.

 • Χριστίνα από Art Decoration & Crafting …………………………………..  01/10/2018
 • Λαμπρινή από Lamprouka …………………………………………………… 02/10/2018
 • Κατερίνα & Λένα από VioletMimosa ……………………………………….  03/10/2018
 • Ελπίδα από Two Boys & Hope ……………………………………………….. 04/10/2018
 • Κική από Creative Moments  ………………………………………………..  05/10/2018
 • Ελεάνα από My home My memories ……………………………………….. 06/10/2018
 

Σας εύχομαι καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!

Φιλάκια 💋

Ιδέες διακόσμησης για Halloween πάρτι

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

37 thoughts on “Ιδέες διακόσμησης για Halloween πάρτι”

 1. Αγαπώ αγαπώ αγαπώ! Πάλι τέχνη έκανες Χριστίνα! Ακόμα και τo horror το ανεβάζεις επίπεδο! Εντάξει ο Mister Spookie τα σπάει! Αλλά εκεί που προσκύνησα ήταν με το video! Άντε και κανάλι στο You Tube τώρα! Τι να πώ μπράβο μπράβο μπράβο και Happy Halloween βρε!

  Απάντηση
 2. Μπρρρρρ!
  Ελπίζω να ενημέρωσες τον Mr.
  Μην μπει μέσα και πάθει ο άνθρωπος.
  Τόσο ωραία διακόσμηση , αξίζει Να κάνεις ένα πάρτυ.
  ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΆ όλα.
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  Απάντηση
  • χαχαχαχχα όχι δεν τον είχα ενημερώσει και μόλις το αντίκρισε έβαλε τα γέλια! Καινούργια ανάρτηση μου λέει ε; Χαίρομαι που σου αρέσουν Ρένα μου… φιλιά!

   Απάντηση
  • χαχαχαχα κι εγώ το κάνω εικόνα να μπαίνει μέσα ο άντρα σου και να παθαίνει σοκ!!Σε αυτά πρέπει να προετοιμάζουμε το κοινό μας Χριστίνα!!!!Η μικρή το είδε?!!!!Το πέτυχες το τρομακτικό σκηνικό και η αλήθεια είναι ότι όταν έβλεπα αυτήν την διακόσμηση έλεγα ότι θα είναι πολύπλοκη όμως όχι,πραγματικά,θέλει τρόπο και συγκεκριμένα αντικείμενα για να βγει αυτό το αποτέλεσμα!Να κάνετε και πάρτι να το ευχαριστηθείτε!!Πολλά φιλιά!

   Απάντηση
  • O Mr. τα έχει δει όλα από εμένα και πλέον δεν τρομάζει με τα πραγματικά τρομακτικά Λαμπρινή μου. Αν εννοείς την εγγονή μου μικρή, όχι δεν το είδε… είναι πολύ μικρούλα ακόμη, 18 μηνών, και δεν θέλω να παίρνει από τώρα τέτοιες εικόνες ακόμη και αν είναι ψεύτικες! Όλα τρόπο θέλουν και όχι κόπο. Φιλάκια και από εμένα!

   Απάντηση
 3. Αυτό που λες οτι το φανάρι το κουβάλησε ο Μr Spooky.. Μπρρρ και δε βλέπω και θρίλερ.. :p Λοιπόν σου βρήκα ενα λάθος! Έπρεπε να είχες ρίξει άσπρα σεντόνια στους καναπέδες και λίγο ιστό στο κάδρο. Και αν έβαζες στο background το τραγούδι φυσάει πολύ απ το σπασμένο μου το τζαμί!! Χαχαχα θα ταίριαζε και κυριολεκτικά!! Τέλειοο πάντως και Συμφωνώ πως πρέπει να κάνεις πάρτυ!!

  Απάντηση
  • Αυτό για το σεντόνι Ελεάνα μου το σκέφτηκα κι εγώ αφού όμως είχα τελειώσει με την φωτογράφηση. Βαρέθηκα να τραβήξω ξανά φωτογραφίες και είπα άστο δεν πειράζει… του χρόνου θα είμαι πιο οργανωμένη 🙂

   Απάντηση
 4. Τρομακτικό έτσι; και δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια εσύ!!! Πάντως μπράβο για την ιδέα και την υλοποίση! Αν και με αυτή τη γιορτή δεν τα πάω καλά, εσύ τις εντυπώσεις τις κέρδισες!!!

  Απάντηση
  • Χαχαχαχαχχαχαχ από κοντά και όσο το έστηνα είχε κάτι απόκοσμο που σε παρασύρει και νομίζεις πως το ζεις. Σου λέω πως από τώρα σκέφτομαι ποια απόκοσμη ιστορία να ζωντανέψω του χρόνου… πήρα φόρα μάλλον!

   Απάντηση
 5. My friend, I can't believe it's the first time you decorated for Halloween. It looks like a professional did it. It's sooooooo creepy and cool. Oh I hope your little granddaughter doesn't get a fright when she sees Mr Spooky.

  Απάντηση
 6. Ουαου είναι ένα σκηνικό τρόμου με απόλυτη επιτυχία Χριστίνα μου.Νομίζω ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.Άλλωστε το δείχνουν τα έργα σου μέσα απο τις φωτογραφίες σου!

  Απάντηση
 7. Πόοοοσο τέλειο!!!!
  Χιστινάκι, wow και πάλι wow! Δεν έχω λόγια! Είναι εκπληκτικό! Νομίζω ερωτεύθηκα την όλη ατμόσφαιρα που δημιούργησες! 1000 μπράβο, κορίτσι μου!
  ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά κ' ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!

  Απάντηση

Leave a Comment