Παλιό φωτιστικό γίνεται κόσμημα

Σήμερα θα σου δείξω ένα παλιό φωτιστικό που βρήκα στα σκουπίδια και την μεταμόρφωση του, πως δηλαδή από σκουπίδι έγινε κόσμημα και στόλισε την μπλε κρεβατοκάμαρα μου.

Να μη ξεχάσω να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!

Είναι περασμένα μεσάνυχτα κι αφού έχω τελειώσει με τις δουλειές μου ξεκίνησα να φτιάξω αυτή την ανάρτηση.

Πέρασε πάνω από μια βδομάδα από την τελευταία μου ανάρτηση κι αυτό δεν έχει συμβεί ξανά από τότε που ξεκίνησα να γράφω σε αυτό το blog.  Όμως πραγματικά πνίγομαι στην δουλειά, προσπαθώ να λειτουργήσω μια εταιρεία και να την υποστηρίξω και τεχνικά μιας και παραπάνω από το μισό προσωπικό βρίσκεται για δουλειά εκτός Αθήνας.

Μέσα σε όλα αυτά βγήκαν και οι βαθμολογίες των πανελληνίων, δεν λέω καλά πήγαμε, αλλά μάλλον δεν περνάμε στην σχολή του Πολυτεχνείου που θέλαμε.  Δεν πειράζει υπάρχουν κι άλλες…υπάρχει και η επόμενη χρονιά αν η κόρη μου επιμείνει στην αρχική της απόφαση.  Σας ξένισε ο πληθυντικός;  Μα όσοι έχουν παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες ξέρουν πολύ καλά πως εξεταζόμαστε όλη η οικογένεια και τα αποτελέσματα είναι για όλους πάλι.

Επειδή όμως έφτασα όριο μ αυτά και μ εκείνα είπα να κάνω την «ψυχοθεραπεία» μου, όπου ψυχοθεραπεία σημαίνει diy και επικοινωνία μαζί σας.

Πως ένα παλιό φωτιστικό από τα σκουπίδια έγινε κόσμημα

Θυμάστε εκείνο το παλιό φωτιστικό που είχα βρει τον χειμώνα σε μια σακούλα δίπλα στον κάδο σκουπιδιών; Σας το είχα δείξει στην ανάρτηση Τι πετάει ο κόσμος στα σκουπίδια

Παλιό φωτιστικό το πριν
Παλιό φωτιστικό το πριν
 

Ε έφτασε η ώρα του!  Η μεγάλη μου κόρη δεν ήξερε αν θα της αρέσει, άσε με να το σκεφτώ, μπα μάλλον όχι… Καλά λέω κι εγώ από μέσα μου μέχρι ν αποφασίσεις θα κρέμεται ήδη στο δικό μου δωμάτιο!  Ξέρετε αυτό το δωμάτιο που θα βάψω τον τοίχο μπλε;

ΘΑ ΒΑΨΩ! Αν φυσικά με αφήσουν οι υπόλοιπες υποχρεώσεις, πάντως τα περιφερειακά έχουν ήδη αρχίσει και ετοιμάζονται.  Ελπίζω μέχρι το τέλος του μήνα να είμαι σε θέση να το παρουσιάσω.

 

Αφού λοιπόν το παλιό φωτιστικό ξεσκονίστηκε επιμελώς, ξεβίδωσα κάτι λαμάκια που είχε γύρω από το ντουί για να συγκρατεί τα γυαλιά-καπέλα. Το κρέμασα μετά σε ένα σημείο στο εργαστήριο, ασταρώθηκε με σπρέι και βάφτηκε χρυσό.

Παλιό φωτιστικό, primer σε σπρέι
 
Το παλιό φωτιστικό βαμμένο χρυσό

 

Κι εδώ ξεκινάει η περιπέτεια του

Δεν μου άρεσε και συγχωρείστε με αλλά μου φάνηκε πολύ «εκκλησιαστικός πολυέλαιος».  Η
επόμενη σκέψη μου ήταν να τον βάψω ασημένιο.  Αλλά και πάλι δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένη έτσι όπως τον φανταζόμουν.  Όταν κάτι δεν μου «κάθεται» η αντίδραση μου είναι να βηματίζω πάνω-κάτω και να μιλάω μόνη μου σχεδόν γκρινιάζοντας.

Εκείνη την ώρα στο εργαστήριο βρισκόταν κι ο γιός μου, που μάλλον είχε ενοχληθεί από το δικό μου στριφογύρισμα και μου πέταξε ΤΗΝ ΙΔΕΑ!

Πριν από αρκετό καιρό είχαν κάνει εισαγωγή στην εταιρεία κάτι σπρέι τα Plasti Dip.  Αυτά είναι σπρέι – θαύματα, είναι υγρό καουτσούκ σε μορφή σπρέι.  Βάφουν οποιαδήποτε επιφάνεια, χωρίς προεργασία και όταν βαρεθείς το χρώμα απλά το ξύνεις με το νύχι σε μια γωνία και σηκώνεται σαν μεμβράνη αφήνοντας το αρχικό χρώμα από κάτω ανέπαφο.

 
 
Plasti dip spray
 

Διάλεξα κι εγώ λοιπόν ένα σε μπλε χρώμα, ένεκα του μπλε δωματίου, κάλυψα κάποια σημεία του φωτιστικού που ήθελα να παραμείνουν χρυσά και το ψέκασα με αυτό το σπρέι.

 Παλιό φωτιστικό μεταμορφώνεται με σπρέι
 
 

Φωτογραφία αμέσως μετά το βάψιμο του ξέχασα να βγάλω.  Ηταν τόση η χαρά μου γιατί με ένα χέρι το σπρέι έκατσε πολύ ωραία πάνω στο φωτιστικό.  Δεν το έχει καλύψει απόλυτα, έχει σπάσει
δηλαδή το χρώμα σε κάποια σημεία και φαίνεται από κάτω το χρυσό.

Στέγνωσε πολύ γρήγορα, σχεδόν σε μισή ώρα και το μετέφερα στο σπίτι για τα περαιτέρω. Όπου περαιτέρω ήταν τα καπελάκια και κάποια κρύσταλλα που ήθελα να βάλω.

Καπελάκια και κρύσταλλα πάνω στο φωτιστικό

Καπελάκια δεν ήθελα να βάλω λευκά αλλά είχα μόνο λευκά.  Και τότε θυμήθηκα την αποτυχημένη μου προσπάθεια να ζωγραφίσω με αφρό, στην ανάρτηση Ζωγραφική με αφρό και ακρυλικά χρώματα

Δεν μου βγήκε στον καμβά θα μου βγει στα καπελάκια;  Θα το δοκιμάσω και το πολύ πολύ να το πετάξω.  Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσω είναι μπλε, κόκκινο και σωμόν.

 
 
Ζωγραφική με αφρό πάνω σε καπελάκια φωτιστικού
 
Ακρυλικά χρώματα
 
Ζωγραφική με αφρό πάνω σε καπελάκια φωτιστικού
 

Είχε βραδιάσει πια και παρακαλούσα «μην της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά». Ευτυχώς η επόμενη μέρα ήταν Σάββατο και θα ήμουν νωρίς το απόγευμα σπίτι οπότε θα είχα χρόνο για διορθώσεις.

 
 
Ζωγραφική με αφρό πάνω σε καπελάκια φωτιστικού
 

Τελικά τα καπελάκια ΠΕΤΥΧΑΝ!!! Ή τουλάχιστον είναι πολύ κοντά σε αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου.  Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ενώ έχουν ίδια χρώματα κανένα από τα τρία δεν μοιάζει με το άλλο.

 

Το φωτιστικό όμως δεν έχει τελειώσει με το βάψιμο και τα καπελλάκια.  Ήθελα να προσθέσω και κάποια κρύσταλλα.  Ενώ λοιπόν βρήκα λευκά δεν βρήκα χρωματιστά που ήθελα.  Δεν με σταματούσε όμως τίποτα.

Δύο βερνίκια νυχιών που είχα όταν έφτιαξα τους  Αχάτες από πέτρες και βερνίκια νυχιών σε σωμόν και μπλε χρώμα αποδείχθηκαν θαυματουργά.  Γιατί έβαψα με αυτά τα κρύσταλλα και δείχνουν σαν μουράνο επειδή το χρώμα δεν έχει καθίσει ομοιόμορφα και κάνει νερά.

Πως να βάψεις γυαλί με βερνίκια νυχιών
Πως να βάψεις γυαλί με βερνίκια νυχιών
 

Μ ένα ψιλό τρυπανάκι έκανα τρεις τρύπες στην ροζέτα γύρω από το ντουί και κρέμασα τα κρύσταλλα πάνω στο παλιό φωτιστικό, που δεν είναι παλιό πια.

Παλιό φωτιστικό γίνεται σαν κόσμημα μετά την μεταμόρφωση του
Κρύσταλλα φωτιστικού βαμμένα με βερνίκια νυχιών

 Έβαλα λάμπες και καπέλλα και … έτοιμο!

Παλιό φωτιστικό γίνεται σαν κόσμημα μετά την μεταμόρφωση του

 
Παλιό φωτιστικό γίνεται σαν κόσμημα μετά την μεταμόρφωση του
 
Κι ύστερα από πολλές τεχνικές και κόλπα, από αυτό….
 
Παλιό φωτιστικό το πριν

… φτάσαμε σε αυτό!

Υπέροχος diy μπλε πολυέλαιος
 
 

Κρεμασμένο και σε πλήρη λειτουργία θα το δούμε μόλις τελειώσουν όλες οι εργασίες στο δωμάτιο.

Μπλε πολυέλαιος diy
 

Οι εργασίες τελείωσαν κι εδώ το βλέπετε κρεμασμένο στην κρεβατοκάμαρα στην ανάρτηση Ανακαίνιση κρεβατοκάμαρας σε τόνους του μπλε

My blue bedroom

 

Ένα παλιό φωτιστικό που βρήκα στα σκουπίδια και η μεταμόρφωση του, πως από σκουπίδι έγινε κόσμημα και στόλισε την μπλε κρεβατοκάμαρα μου | How to revamp an old chandelier
 

Λοιπόν; Πως σας φαίνεται η μεταμόρφωση του;

 
 
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!
 
 
  
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Εύκολη καλοκαιρινή διακόσμηση τζακιού

Το τζάκι είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της διακόσμησης ενός σπιτιού και γι αυτό μία εύκολη καλοκαιρινή διακόσμηση θα το κάνει και πάλι κυρίαρχο του χώρου

DIY επιτραπέζια λάμπα για την βεράντα

Πως φτιάχτηκε μία DIY επιτραπέζια λάμπα για την βεράντα από μία παλιά που ήταν ξεχασμένη στην αποθήκη. Μία μοντέρνα λάμπα για εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο

Ελιά εσωτερικού χώρου και πως να την εντάξεις στην...

Η ελιά εσωτερικού χώρου είναι το απόλυτο trend διακόσμησης στα φυτά που προορίζονται να διακοσμήσουν το σπίτι μας. Αγέρωχη, επιβλητική, πανέμορφη

DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα

Ένα όμορφο diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα φτιαγμένο από ένα σκεύος που μπορεί και να έχεις στην κουζίνα σου, μία παλιά φόρμα κέικ

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

69 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τέλειο έγινε Χριστίνα και συμφωνώ πως το χρυσό το έκανε για θρησκευτικές χρήσεις, ενώ το μπλε το ανέδειξε πολύ όμορφα!!
  Χαίρομαι που αυτή την φορά σου πέτυχε ο αφρός και μάλιστα με πολύ όμορφα χρωματικά αποτελέσματα!!! Και πέτυχες και την εισαγωγή χρώματος στο κυρίαρχο μπλε που έχεις σχεδιάσει για το ψάξιμο.
  Άντε, βρες χρόνο να τελειώσεις και το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο να μάς το δείξεις!!!! Καλή ξεκούραση & καλό Σαββατοκύριακο

  • Χαίρομαι Δήμητρα μου που σου άρεσε! Τα καπελάκια σίγουρα είναι πιο πετυχημένα από την πρώτη φορά η τρίτη ελπίζω να είναι η καλύτερη! Καλή ξεκούραση και σε σένα και καλό Σαββατοκύριακο 🙂

 2. Ε τώρα σίγουρα ταιριάζει στο δικό σου δωμάτιο!! Λες να στο βουτήξει η κόρη τώρα που το είδε έτοιμο? Χαχαχα κρύψτο Χριστίνα ώσπου να είναι έτοιμο και το υπόλοιπο δωμάτιο 😛
  Ανυπομονώ να το δω τελειωμένο! Καλή ξεκούραση και όμορφο ΠΣΚ

  • Όχι δεν έχω κίνδυνο να το βουτήξει γιατί έχει αποφασίσει για άσπρο/μαύρο οπότε την γλίτωσα. Ελπίζω να βρω τον χρόνο να το τελειώσω το δωμάτιο μέσα στις προθεσμίες που έχω βάλει στον εαυτό μου. Καλό ΠΣΚ και σε σένα Λίλια 🙂

 3. Έκανες μια θαυμάσια και επιτυχημένη μεταμόρφωση στο φωτιστικό σου,και θα ήθελα να ξέρω ανα αυτό το σπρευ κάνει και σε ξύλινες επιφάνειες….ανυπομονώ να ΄δω και το υπόλοιπο του δωματίου το ντεκόρ….φιλάκια!

  • Μαρία μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Λέει πως κάνει και για ξύλινες επιφάνειες…εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη. Κι εγώ ανυπομονώ να το τελειώσω το δωμάτιο 🙂

 4. Από τα σκουπίδια έκανες θαύματα!!!!!Πολύ του πήγε το μπλε χρώμα!!!!Περιμένουμε να το δούμε και στην κρεβατοκάμαρα!!!Καλό Σαββατοκύριακο!

 5. Απίστευτο!!! Κάτι που ήταν για πέταμα, μετατράπηκε σε αριστούργημα!!! Μπράβο βρε Χριστίνα, γεια στα χέρια σου, θα με κάνεις το βράδυ να εξορμήσω στα σκουπίδια :))) Βέβαια τα αποτελέσματα δεν παίζει να είναι όμοια με τα δικά σου, αλλά και μόνο που με ξεσηκώνεις χαίρομαι!!! Φιλάκια πολλά!!!

 6. Τί λές τώρα???!!!!!!!!!! Καταπληκτική μεταμόρφωση του έκανες του φωτιστικού!!!!!!!!!!!!!!! Μπράβο σου, Χριστίνα μου!!!!
  Υπέροχος ο συνδυασμός των χρωμάτων και πολύ ωραίο και το αποτέλεσμα με τον αφρό!!! Τέλειο έγινε!!!
  Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!!
  'Οσο για την κορούλα, να μην απογοητεύεται….να ξαναδώσει του χρόνου!!!

  • Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν στα λέει ένας τόσο ταλαντούχος άνθρωπος! Ευτυχώς η κόρη μου με τα μόρια της περνάει σε άλλες πολυτεχνικές σχολές και μάλλον αποφάσισε ότι κάθε εμπόδιο για καλό! Καλό Σ/Κ Marie-Anne 🙂

 7. Ααα τη ζήλεψα αυτήν την κατασκευή Χριστίνα! Συγχαρητήρια! Εξαιρετική δουλειά! Κι όσο για το κορίτσι σου κάθε εμπόδιο σε καλό όντως! Καλό Σαββατοκύριακο! 🙂

 8. Ουαου…..!!
  Μα πως σου ήρθαν όλες οι ιδέες μαζεμενες!!
  Απίθανη μεταμόρφωση. Φαντάζεσαι να το δει αυτός που το άφησε στα σκουπίδια….. θα κοπανιεται που το πεταξε, χα, χα!

  • Ράνια μου το ένα έφερνε το άλλο … από την στιγμή που βάφτηκε μπλε τα άλλα σαν σκέψη ήρθαν μόνα τους. Ε άστον να κοπανιέται το είχε αφήσει και με τα γυαλιά του στα σκουπίδια…εγώ φταίω; Χαχαχα Καλό Σ/Κ 🙂

 9. Kalispera Christina,

  I am completely and utterly flabbergasted at your amazing transformation of this chandelier!!! How creative you are, not to mention hard-working and patient. You had a beautiful vision of this neglected fixture and you turned it into a gorgeous treasure! Love the coloured glass and how they complement the painted shades! Lovely!!

  Happy weekend!

  Poppy

 10. Tα κρυσταλλάκια το ανέδειξαν πάρα πολύ και μου άρεσε το χρώμα στο μπλε.Θα σου κλέψω την ιδέα με το βάψιμο των κρυστάλλων ,αλλά με χρώμα ζαχαροπλαστικής γιατί αυτό έχω πρόχειρο.Συνέχισε να μας εμπνέεις.Καλό βράδυ!

 11. Καλά ένα σου λέω… όταν με το καλό αποφασίσω να ανακαινήσω κάτι παλιά έπιπλα στη Κρήτη θα σου κλείσω εισιτήριο για Σητεία!!!! 😉 Yπέροχο!! Με το που διάβασα πως προσπάθησες με τον αφρό έκανα ένα ωχ! :p αλλά οφείλω να ομολογήσω πως πέτυχε όπως και τα κρυσταλάκια.

 12. Πολύ πετυχημένη η αλλαγή!Μπράβο σου!Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορεί να βρει κανείς τα κρυσταλλάκια και τις αλυσίδες τους.

  • Σ ευχαριστώ πολύ…τα υλικά για φωτιστικά μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα πουλάει τέτοια φωτιστικά…δηλ. πολυέλαιους. 'Εχουν πάντα spare για τυχόν ατυχήματα

 13. Εγινε αναπάντεχα αγνώριστο. Στην αρχή νόμιζα ότι θα το κάνεις ένα clean-cut λευκό και δεν λέω όμορφο θα ήταν αλλά ετούτο εδώ έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα. Τελευταία κοιτάω κι εγώ τα σκουπίδια, ποτέ δεν ξέρεις τι καλό μπορείς να αλιεύσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here