Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Πως να πετύχεις μία κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού με απλά υλικά. Εδώ θα βρεις συμβουλές και κόλπα για ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Ο στολισμός της μετώπης του τζακιού για μένα ισοδυναμεί με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Πόσο μάλλον φέτος που το τζάκι μας είναι καινούργιο, αν και κατασκευασμένο από mdf. Είναι όμως λειτουργικό γιατί του έχω προσαρμόσει ένα ηλεκτρικό τζάκι μέσα.

Αν θέλεις να δεις πως έγινε αυτή η κατασκευή μπορείς να διαβάσεις το άρθρο με τίτλο Κατασκευή τζακιού από mdf ξύλο και πως να το κάνεις να μοιάζει πέτρινο .

Περίμενα που λες πως και πως τα Χριστούγεννα για να στολίσω το καινούργιο μας τζάκι. Και τώρα που ο στολισμός του έχει ολοκληρωθεί χαίρομαι σαν μικρό παιδί.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορείς να δημιουργήσεις μια κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά και tricks, όχι τίποτα σπουδαίο, αλλά αν τα εφαρμόσεις θα δώσουν στο τζάκι σου το τέλειο αποτέλεσμα.

1ο βήμα

Αγόρασε μία γιρλάντα που να έχει πολύ σκληρό σύρμα στο δέσιμο της. Το σκληρό σύρμα είναι το μυστικό για να “χτίσεις” πάνω όλη την διακόσμηση.

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με κουκουνάρια

2ο βήμα

Πως στερέωσα τη γιρλάντα για να δημιουργήσω μία κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο τζάκι αλλά πως να την στερεώσεις και εσύ.

‘Οπως γνωρίζεις, αλλά όπως σου είπα και πιο πάνω το δικό μου τζάκι είναι μία ξύλινη κατασκευή. Για μένα λοιπόν ήταν αρκετό να βάλω ένα μεγάλο καρφί στην πάνω επιφάνεια του τζακιού. Εκεί στερέωσα την αρχή της πρώτης γιρλάντας. Την άφησα να πέσει χαλαρά στη μπροστινή πλευρά του τζακιού και στη συνέχεια την ανέβασα στην άλλη πλευρά και απλά πάτησα καλά το σύρμα της γιρλάντας και το κατέβασα να πέσει στο πλάι.

Αυτός ήταν και ο λόγος που σου είπα στην αρχή πως η πρώτη γιρλάντα που θα βάλεις πρέπει να έχει πολύ σκληρό σύρμα.

Πως στερέωσα τη γιρλάντα στο τζάκι

Τι γίνεται όμως όταν το τζάκι σου είναι από τέτοιο υλικό που δεν θέλεις να το τρυπήσεις;

Σε αυτή την περίπτωση τη λύση θα σου τη δώσει το αυτοκόλλητο βέλκρο. Είναι από τα πιο σταθερά υλικά για να στερεώσεις κάτι. Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι το υλικό που χρησιμοποιείται σε αθλητικά παπούτσια αλλά και σε ρούχα.

Θα κολλήσεις ένα κομμάτι στην επιφάνεια του τζακιού και ένα κομμάτι στη γιρλάντα σου και θα τα “κουμπώσεις” μεταξύ τους. Να είσαι σίγουρος πως δεν θα μετακινηθεί τίποτα χρησιμοποιώντας το βέλκρο.

Αυτοκόλλητη ταινία velcro

3ο βήμα

Συνέχιζοντας τη διακόσμηση στο τζάκι έβαλα τη δεύτερη γιρλάντα ξεκινώντας περίπου 30 πόντους μετά την πρώτη. Αυτή τη γιρλάντα τη στερέωσα απλά πλέκοντας κάποια από τα κλαδιά της πάνω στο σύρμα της πρώτης.

Χιονισμένη γιρλάντα για τη διακόσμηση του τζακιού

Συνέχισα να μπερδεύω τα κλαδιά της πρώτης γιρλάντας με αυτά της δεύτερης ώστε αν και διαφορετικές όταν τις κοιτάζεις να μη ξεχωρίζουν. Η δεύτερη γιρλάντα όπως ήταν φυσικό κατέβηκε πιο χαμηλά από την πρώτη.

Σε αυτό το σημείο να σου πω πως αυτό που είχα φανταστεί για τη κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο τζάκι μας φέτος είναι μία γιρλάντα που από τη μία της πλευρά θα ακουμπάει στο πάτωμα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού με γιρλάντες

4ο βήμα

Η τρίτη γιρλάντα που πρόσθεσα για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του τζακιού μπήκε περίπου 20 εκατοστά μετά την δεύτερη. Για να μη δημιουργεί διαφορές η πρώτη από τη δεύτερη και τη τρίτη γιρλάντα έβαλα ένα κλαδί με κουκουνάρια που είχα για τα βάζα. Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται οι γιρλάντες να μοιάζουν μεταξύ τους. Το αντίθετο θα έλεγα, όσο πιο διαφορετικές τόσο πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.

Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Αν θέλεις μπορείς να δεις πως στόλισα το τζάκι τα Χριστούγεννα του 2020 Roustic glam χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού .

Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Μετά την τρίτη γιρλάντα μπήκε και τέταρτη και είναι αυτή η ανοιχτόχρωμη πράσινη που βλέπεις στη φωτογραφία.

Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού με γιρλάντες

Όπως βλέπεις στη φωτογραφία παρακάτω οι γιρλάντες άγγιξαν το πάτωμα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού, Χριστούγεννα 2021

5ο βήμα

Σειρά τώρα είχαν τα φωτάκια. Έβαλα συνολικά τέσσερεις σειρές φωτάκια led σε σύρμα. Δύο σειρές στο πάνω μέρος της γιρλάντας και δύο σειρές στο κάτω μέρος. Τα φωτάκια λειτουργούν με μπαταρίες τις οποίες μπαταρίες τις έκρυψα στα δύο σημεία που οι γιρλάντες ακουμπάνε πάνω στην επιφάνεια του τζακιού, αριστερά & δεξιά.

Να μη παραλείψω να σου πω πως βάζοντας τη μία γιρλάντα μετά την άλλη φρόντιζα να μπλέκω τα κλαδιά της μιας με τα κλαδιά της άλλης για να αποφεύγω τα κενά.

Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού, γιρλάντα φωτάκια από σύρμα

6ο βήμα

Το λες και προαιρετικό σαν βήμα δηλαδή μπορείς και να το παραλείψεις. Αριοτερά και δεξιά του τζακιού κρέμασα κάποια στολίδια που χαρακτηρίζουν γενικά τη φετινή μας χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Στην αριστερή πλευρά όπως κοιτάζεις το τζάκι, έβαλα δύο μεταλλικά αστέρια σε μπρούτζινο και μαύρο χρώμα.

Μπρούτζινα μεταλλικά αστερία, διακόσμηση τζακιού

Στη δεξιά πλευρά έβαλα δύο γιρλάντες από κουδούνια που αγόρασα από το Διαχρονικό . Τα κουδούνια αυτά ήταν απωθημένο μου για φέτος και θα τα συναντήσεις σε αρκετά σημεία στο σπίτι μας.

Μπρούτζινα κουδούνια διακόσμηση τζακιού

7ο βήμα

Λεπτομέρειες για την κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο τζάκι.

Την επιφάνεια του τζακιού προσπάθησα να την κρατήσω όσο πιο απλή γίνεται. Στη μία πλευρά έβαλα 4 κηροπήγια με ψηλά κεριά σε χρώματα της γενικότερης χριστουγεννιάτικης διακόσμησης μας.

Διακόσμηση επιφάνειας τζακιού με μπρούτζινα κηροπήγια

Για την άλλη πλευρά ο Mr μου έκοψε στο laser δύο ξύλινα χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

Ξύλινα διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Στο ένα από αυτά στερέωσα μικρά σκουριασμένα κουδουνάκια που είχα αγοράσει πέρυσι από την Eldeco . Είναι αυτό που σου είπα πριν για τα κουδούνια πως αποτελούν το σήμα κατατεθέν της φετινής μας διακόσμησης.

Ξύλινο διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με σκουριασμένα κουδούνια

Στο Instagram , όπου παρεμπιπτόντως μπορείς να με ακολουθήσεις για να δεις τι μοιράζομαι με τους εκεί φίλους μου, σου έδειξα πως έβαψα κόκκινα berrries μαύρα για να ταιριάζουν με το όλο σκηνικό στο σπίτι μας φέτος. Μερικά από αυτά τα μαύρα berries έβαλα και στη γιρλάντα και εκεί που κρέμονται οι γιρλάντες με τα κουδούνια έδεσα ένα κομμάτι μαύρης σατέν κορδέλας.

Λεπτομέρειες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης τζακιού

Κάπως έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε αυτό που είχα στο μυαλό μου για μια κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο τζάκι για τα Χριοτούγεννα του 2021.

Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού σε φυσικά χρώματα

Ολόκληρη η κατασκευή της γιρλάντας στηρίζεται στο καρφί που σου έδειξα στην αρχή και είναι στη δεξιά πλευρά όπως κοιτάζεις τη φωτογραφία.

Από την αριστερή πλευρά απλά έχω τσακίσει το σκληρό σύρμα της πρώτης γιρλάντας και είναι αυτό το σύρμα που στηρίζει το βάρος της όλης κατασκευής.

Διακόσμηση τζακιού για τα Χριστούγεννα

Είχα αποφασίσει πως φέτος η χριστουγεννιάτικη μας διακόσμηση θα κινηθεί σε γήινους τόνους. Η λάμψη του μπρούτζου θα ήταν αυτή που θα φώτιζε όλο το σκηνικό. Σαν επί πλεόν χρώμα διάλεξα το μαύρο και επίσης έντονη παρουσία έχει το ξύλο σε διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα.

Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο τζάκι με γιρλάντες, αστέρια και κουδούνια
κομψη χριστουγεννιατικη διακοσμηση τζακιου

Όσο και αν σε ξενίσει η χρήση του μαύρου χρώματος να σου πω πως στη πραγματικότητα δίνει ένα πολύ κομψό αποτέλεσμα. Αλλάζουν οι προτιμήσεις με το πέρασμα των χρόνων και αυτό που ήθελα για φέτος ήταν ένα ήσυχο σκηνικό χωρίς γκλίτερ και υπερβολές. Βοηθάει ιδιαίτερα βέβαια ότι ο χώρος του σαλονιού αλλά και ολόκληρο το σπίτι μας είναι αρκετά φωτεινό οπότε οποιοδήποτε σκούρο χρώμα μέσα σε αυτό εξουδετερώνεται και δεν χτυπάει στο μάτι.

Κάθε χρόνο αλλάζω χρώμα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μας. Μπορείς να τα δεις όλα ανατρέχοντας στη κατηγορία Christmas .

Σου λέω όμως με σιγουριά πως αυτά τα φετινά χρώματα είναι με μεγάλη διαφορά τα αγαπημένα μου μέχρι στιγμής και νομίζω πως θα τα διατηρήσω και τα επόμενα χρόνια.

Είπα νομίζω γιατί ποτέ δεν ξέρεις …

Διακόσμηση τζακιού, Χριστούγεννα 2021

Πάμε όμως και πάλι στο τζάκι γιατί αυτό είναι το θέμα μας

Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο όμορφα ένιωσα προχτές το βράδυ όταν λόγω κρύου άναψα το ηλεκτρικό τζάκι.

Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού το βράδυ

Η ατμόσφαιρα έγινε μαγική! Τα φωτάκια στη γιρλάντα και οι φλόγες στο τζάκι ζέσταναν όχι μόνο την ατμόσφαιρα αλλά και την καρδιά μου.

Λεπτομέρειες από το στολισμό του τζακιού για τα Χριστούγεννα, μεταλλικά αστέρια
Λεπτομέρειες από το στολισμό του τζακιού για τα Χριστούγεννα, μεταλλικά κουδούνια

Η μαγεία των Χριστουγέννων !!! Κάθομαι στον καναπέ και κοιτώντας προς το τζάκι οι μνήμες, οι μυρωδιές και οι γεύσεις αυτών των γιορτών στήνουν τρελό χορό. Σαν σε κινηματογραφική ταινία περνάνε μπροστά από τα μάτια μου στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα και εύχομαι να είμαστε καλά για να δημιουργούμε τέτοιες όμορφες αναμνήσεις.

Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού το βράδυ
pin-this-for-later
Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού - Chic & neutral christmas fireplace

Κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

Leave a Comment