Ξύλινος δίσκος με faux vintage πλακάκι

Ξύλινος δίσκος με faux vintage πλακάκι, άλλος ένας δίσκος στην μεγάλη συλλογή των diy διακοσμητικών δίσκων μου.

Τώρα που το σκέφτομαι πρέπει κάποια στιγμή να τους μαζέψω όλους μαζί σε μία ανάρτηση να τους θυμηθούμε ξανά παρέα.

Λοιπόν… το ότι οι γείτονες μου πετάνε πολλά πράγματα στα σκουπίδια στο έχω πει πολλές φορές.  Δεν είναι σκουπίδια, είναι πράγματα που μπορούν να αξιοποιηθούν και να λάμψουν.  Είμαι τυχερή γιατί φεύγω πολύ νωρίς το πρωί από το σπίτι και έτσι τα μαζεύω.  Αυτό το μήνα βρήκα όχι ένα αλλά τέσσερις δίσκους που θα τους δεις εν καιρώ να μεταμορφώνονται, μία τεράστια κορνίζα και μία επιτραπέζια λάμπα.  Πραγματικά ο κόσμος δεν ξέρει τι πετάει!

Αλλά ας ξεκινήσουμε να δούμε τον δίσκο της σημερινής ανάρτησης.  Στην ουσία δεν είναι δίσκος, είναι ένα αρκετά μεγάλο ξύλινο τελάρο-καφάσι όπως θέλεις πες το και μάλιστα επώνυμο αν κρίνω από την σφραγίδα που είχε στην μία του πλευρά,  Stelios Parliaros – 1978 – Sweet Alchemy

Ξύλινος δίσκος με faux vintage πλακάκι, πως τον έφτιαξα

Βλέποντας τον σκέφτηκα πως το μέγεθος του είναι ιδανικό για ένα μεγάλο επιτραπέζιο δίσκο.  Ακόμη και οι τρύπες για χερούλια είναι έτοιμες.  Χερούλια βέβαια εγώ δεν βρήκα!

Wooden crate

Το πρώτο πράγμα που έκανα επειδή το ξύλο του είναι πολύ άγριο ήταν να τον τρίψω πολύ καλά με ένα γυαλόχαρτο.  Δεν θέλω να καλύψω τις ατέλειες του ξύλου απλά θέλω να το κάνω να είναι απαλό στην αφή.

Sanding the wooden crate

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το βερνίκι της Polyvine που έχει την υφή του κεριού τον έβαψα ένα χέρι για να ζωντανέψουν τα νερά του ξύλου.  Δεν είναι κάποιο σπουδαίο ξύλο αλλά ακόμη και αυτό το φθηνό με το βερνίκι φαίνεται 1000 φορές καλύτερο.  Το βερνίκι το αγόρασα από τον Σμυρνιόπουλο φυσικά!

varnish-the-wooden-crate-with-polyvine-wax-finish-varnish
‘Οπως βλέπεις το εσωτερικό του δίσκου δεν το έβαψα κι αυτό γιατί είχα άλλα σχέδια στο μυαλό μου…
Wooden crate turns into a crate

Faux vintage πλακάκι αυτοκόλλητο

Το καλοκαίρι, κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης μου στο Leroy Merlin βρήκα αυτά τα αυτοκόλλητα διακοσμητικά πάνελ.  Μιμούνται τα vintage πλακάκια και πολύ μου άρεσαν.  Δεν τα χρειαζόμουν αλλά φυσικά αγόρασα δύο κομμάτια έτσι για να βρίσκονται.  Να σου εξηγήσω εδώ πως κάθε φορά που βλέπω κάτι που μου αρέσει το μυαλό μου αμέσως το τοποθετεί κάπου πάνω σε κάποιο αντικείμενο κι έτσι μπαίνω στην διαδικασία να το αγοράσω για να το έχω αν και όποτε το χρειαστώ.  Έτσι έγινε λοιπόν και με αυτά τα πάνελς.

faux vintage πλακάκι

Πως πρόσθεσα τα faux vintage πλακάκια

Χρησιμοποίησα ένα κομμάτι πολύ σκληρό χαρτόνι ίσο με το εσωτερικό του δίσκου και έπειτα μετρώντας έκοψα το αυτοκόλλητο μεγαλύτερο από το χαρτόνι περίπου 2 πόντους.

faux vintage πλακάκι

Προσέχοντας να μην κάνει ζάρες ξεκολλούσα και εφάρμοζα το αυτοκόλλητο πάνω στο χαρτόνι.  Έκοψα στις γωνίες και το κόλλησα στην πίσω πλευρά.  Αυτό το έκανα για να έχω φινιρισμένες πλευρές στην μπροστινή πλευρά που είναι και αυτή που θα φαίνεται.

faux vintage πλακάκι

Πριν την εφαρμογή του στο κάτω μέρος του δίσκου και για να είμαι σίγουρη πως δεν θα φουσκώσει έβαλα αρκετή θερμοκόλληση.

Γιατί έβαλα υγρό γυαλί

Και τώρα αρχίζει το κομμάτι της κατασκευής που θα κάνει τον δίσκο “Wow”!!! Πρώτον, τα πορσελάνινα πλακάκια ως γνωστόν έχουν γυαλάδα και ειδικά τα πλακάκια αυτού του είδους, τα vintage δηλαδή.  Δεύτερον ένας δίσκος ακόμη κι αν είναι διακοσμητικός κάποια στιγμή μπορεί να θέλεις να τον χρησιμοποιήσεις για να μεταφέρεις καφέδες ή ποτά.  Όσο και να προσποιούμαι πως αυτό είναι πλακάκι, δεν είναι… Είναι χαρτί.  Η καλύτερη προστασία που μπορώ να του προσφέρω αλλά και η περισσότερη γυαλάδα είναι με το να χρησιμοποιήσω υγρό γυαλί (όχι που δεν θα χρησιμοποιούσα).  Για τον λόγο αυτό αγόρασα μία μικρή συσκευασία Art Resin, είναι ένα από τα πιο φημισμένα του είδους για να το στρώσω πάνω στα αυτοκόλλητα πλακάκια.

Art resin epoxy resin

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεις την απίστευτη λάμψη και γυαλάδα που δίνει όπου εφαρμόζεται.  Τα δύο λευκά σημεία στο μέσον της φωτογραφίας είναι η αντανάκλαση από τα φώτα της οροφής του εργαστηρίου.  Θα το αφήσω να στεγνώσει περίπου 24 ώρες , αφού το καλύψω με ένα μεγάλο νάυλον για να το προστατέψω από την σκόνη που πιθανόν να κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα του εργαστηρίου.

faux vintage πλακάκι

Την επόμενη ημέρα και αφού το υγρό γυαλί είχε στεγνώσει ασχολήθηκα να φτιάξω χερούλια για τον δίσκο.  Οι τρύπες όπως σου είπα υπήρχαν αλλά όχι τα χερούλια.  Έκοψα δύο κομμάτια μαύρο σχοινί, έχω έτσι κι αλλιώς τέτοιου είδους σχοινιά για διάφορες κατασκευές, το πέρασα μέσα στις ήδη υπάρχουσες τρύπες, έδεσα κόμπο και αυτό ήταν.  Τώρα ο δίσκος μου έχει και χερούλια.

Rope handles on the tray

Για το τέλος φρόντισα για την ασφάλεια της επιφάνειας που θα ακουμπούσα τον δίσκο.  Για τον λόγο αυτό έβαλα 4 τσοχάκια σαν αυτά που χρησιμοποιούμε στις καρέκλες στις 4 γωνίες του δίσκου.

Felt pads on tray
Πάμε να δούμε μαζί το τελικό αποτέλεσμα;

Πανέτοιμος και λαμπερός ήρθε σπίτι και συγκεκριμένα στο τραπεζάκι του καθημερινού μας καθιστικού ή family room.  Είναι το δωμάτιο που βρίσκεται το γραφείο του Mr.

Η χρήση των δίσκων δεν είναι μόνο διακοσμητική ή στο να μας βοηθάνε να μεταφέρουμε πράγματα.  Μαζεύουν με όμορφο τρόπο όσα μπορεί να υπάρχουν πάνω σε ένα τραπέζι και σου χρειάζονται.  Είναι πολύ πιο όμορφο να βρίσκονται όλα μαζί συγκεντρωμένα, προβάλλονται καλύτερα κάποια διακοσμητικά αντικείμενα που θέλεις να δείξεις και επί πλέον δεν επικρατεί ακαταστασία πάνω στο τραπέζι.

Ξύλινος δίσκος με faux vintage πλακάκι

Σε αυτό το καθημερινό καθιστικό επικρατούν γενικά σκούροι τόνοι.  Είναι επιλογή του Mr επειδή όπως σου είπα είναι και το γραφείο του εκεί οπότε νομίζω πως ο δίσκος με τα πολύχρωμα πλακάκια είναι ότι πρέπει για να γλυκάνει λίγο το αυστηρό της ατμόσφαιρας.

faux vintage πλακάκι πάνω σε ξύλινο δίσκο

Ένα άλλο τρικ που χρησιμοποιώ προκειμένου να κάνω λίγο πιο χαρούμενη και οικεία την ατμόσφαιρα είναι τα μαξιλάρια σε έντονα χρώματα και σχέδια.  Μέχρι εκεί όμως… είπαμε είναι ο χώρος του και δεν θέλει να επεμβαίνω και πολύ στο διακοσμητικό κομμάτι.

faux vintage πλακάκι πάνω σε ξύλινο δίσκο
Family room
faux vintage πλακάκι πάνω σε ξύλινο δίσκο

Φυσικά πάνω στο τραπέζι θα βρεις και κάποια από τα περιοδικά μου, βασικά θα τα βρεις παντού διασκορπισμένα μέσα στο σπίτι.  Και μια μικρή μαύρη νεκροκεφαλή που αγόρασα πρόσφατα από Flyingtigergr.  Ποια είναι η χρήση της;  Η μαύρη είναι για το πιπέρι και υπάρχει και άσπρη για το αλάτι.  Αλλά δεν είναι και ένα τέλειο διακοσμητικό;

Black ceramic sculp
Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει και σε εσάς αλλά εμένα μου αρέσει να περιστοιχίζομαι μέσα στους χώρους του σπιτιού από διάφορα αντικείμενα που για μένα σημαίνουν κάτι … για άλλους ίσως όχι. 

Για παράδειγμα αυτό το μπολ με τους φελλούς από κρασιά που ανοίξαμε και ήπιαμε σε πολύ σημαδιακές στιγμές της ζωής μας.

Corks and matches

Ένα όμορφο μπουκάλι ανθοδοχείο σε ένα από τα αγαπημένα μου για το χειμώνα χρώματα, κόκκινο της Βουργουνδίας.  Είναι το χρώμα με την βαθιά, κόκκινη, ζεστή και αριστοκρατική απόχρωση του κρασιού που παράγεται στην ομώνυμη περιοχή της Γαλλίας.

Ξύλινος δίσκος στο καθημερινό καθιστικό μας

Κεριά πάντα και παντού και ακόμη περισσότερο τους φθινοπωρινούς και χειμωνιάτικους μήνες για την δημιουργία μιας πιο cozy ατμόσφαιρας.

Ξύλινος δίσκος στο καθημερινό καθιστικό μας με faux vintage πλακάκι

Γι αυτή την εποχή σου συστήνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το κερί από τα HM Home Mahogany (Μαόνι).  Είναι απίστευτο το άρωμα του.

Ξύλινος δίσκος στο καθημερινό καθιστικό μας, αρωματικά κεριά

Λοιπόν; Δεν έγινε όμορφος και με μια ιδιαίτερη πινελιά ο δίσκος μου;

Ξύλινος δίσκος στο καθημερινό καθιστικό μας

Ή μόνο εμένα μου φαίνεται έτσι επειδή τον έφτιαξα;

Ξύλινος δίσκος στο καθημερινό καθιστικό μας

Ας δούμε τώρα και ένα ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ, δηλαδή από που ξεκίνησε και που έφτασε …

How a wooden crate turns into a stylish tray with faux vintage ceramic tiles | Πως ένα ξύλινο τελάρο μπορούμε να το κάνουμε δίσκο με faux vintage πλακάκι

Άλλος ένας δίσκος λοιπόν φτιαγμένος από εμένα, αυτή την φορά με faux vintage πλακάκι  από κάτι που κάποιοι το είχαν πετάξει στα σκουπίδια!!!

Σας εύχομαι μια υπέροχη ημέρα και μια ακόμη πιο υπέροχη & δημιουργική εβδομάδα!

Φιλάκια ❤

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Μαρμάρινο τραπεζάκι με μπρούτζινη βάση

How to totally transform a classic side table to a modern one | Πως ένα συνηθισμένο τραπέζι μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μαρμάρινο τραπεζάκι με faux μάρμαρο από υγρό γυαλί και βάση που να δείχνει μπρούτζινη.

Παιδικά παιχνίδια, 12 ιδέες πως να γίνουν διακοσμητικά

Δώδεκα ιδέες πως τα παιδικά παιχνίδια μόλις τα παιδιά βαρεθούν να παίζουν μαζί τους μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως διακοσμητικά για το σπίτι μας

Εννέα tips για την μετάβαση από την γιορτινή διακόσμηση...

Εννέα tips για την μετάβαση από το ντεκόρ των γιορτών σε μία εξίσου λαμπερή χειμωνιάτικη διακόσμηση. Τι κάνω εγώ για...

Μοντέρνα τρίλιζα με πλαστικά ζωάκια

Αξιοποίησε τα πλαστικά ζωάκια-παιχνίδια των παιδιών φτιάχνοντας μια μοντέρνα τρίλιζα. Εκτός από ατελείωτο παιχνίδι είναι και ένα πρώτης τάξεως διακοσμητικό

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

40 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μου αρέσουν πάρα πολύ αυτά τα πλακάκια και λέω και μερικά γνήσια από την Πορτογαλία. Ετσι φυσικά και ενθουσιάστηκα με τον υπέροχο δίσκο σου Χριστίνα μου! Λες να υπάρχει ακόμα το αυτοκόλλητο στο Leroy?
  Για το υγρό γυαλί να σε ρωτήσω : αρκεί μια μέρα για να σκληρύνει ή θέλει περισσότερο χρόνο για να μπορείς να ακουμπάς αντικείμενα πάνω του?
  Φιλιά και καλό μήνα!

  • Μα νομίζω πως κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνταν σε αυτές τις χώρες αυτά τα πλακάκια, Πορτογαλία, Ισπανία. Μπορεί και να υπάρχει. Εγώ το βρήκα στο τμήμα με τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα. Μία μέρα αρκεί για να σκληρύνει και μπορείς να μετακινήσεις το αντικείμενο που το έχεις εφαρμόσει ή να το επεξεργαστείς περαιτέρω. Η πλήρης ωρίμανση του είναι 72 ώρες. Ο δίσκος ετοιμάστηκε Πέμπτη και τον χρησιμοποίησα Κυριακή. Φιλιά και καλό μήνα και από εμένα Μαριάννα μου

 2. Καλησπέρα Χριστίνα μου!
  Πω πω!! Μεγαλουργησες πάλι! Τελεια η μεταμόρφωση του δίσκου!
  Μοιάζει σαν πραγματικά πλακάκια ,το αυτοκόλλητο!
  Το υγρό γυαλί το απογείωσε ,πράγματι!! Συγχαρητηρια!
  Καταπληκτική δημιουργία!! Καλη εβδομαδα!!Φιλάκια!!

  • Αλήθεια Δήμητρα μου σου αρέσει; Αυτό που το κάνει πιο αληθινό είναι η επίστρωση με το υγρό γυαλί που εξαφάνισε την υφή του χαρτιού. Καλή εβδομάδα και σε σένα, φιλιά!

 3. Αχ αυτός ο χώρος… μεγάλο πρόβλημα. Εγώ ευτυχώς όπως έχω πει ξανά τα στοιβάζω στην εταιρεία όπου είναι αρκετά πολλά τα τετραγωνικά και έχω ένα ολόκληρο δικό μου τμήμα. Τα πλακάκια μπορούν να μπουν και σε ένα τραπέζι τύπου καφενείου. Έχω φτιάξει εγώ ένα αλλά δεν σας το έχω δείξει… δεν πρόλαβα. Του χρόνου μάλλον χαχαχχαχαχ Φιλάκια Ρένα μου

 4. εκπληκτικός! πρόσφατα στα σεμινάρια του praktiker απέκτησα και εγώ έναν παρόμοιο και ψάχνω ιδέες να τον διακοσμήσω!
  ταίριαξε πολύ όμορφα στο χώρο σου!

 5. Πανέμορφο το αποτέλεσμα Χριστίνα μου. Όπως και να το κάνουμε είσαι κορυφή στους δίσκους. extra points για την μικρή μαύρη νεκροκεφαλή γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

 6. Ενας ακόμα ιδιαίτερος, μοναδικός, εκπληκτικός δισκος!!!
  Υπέροχη δουλειά όπως πάντα!
  Καλά το θεμα " τι πετάει ο κόσμος" είναι ανεξαντλητο. Εχω δει ολοκληρα επιπλα πεταμένα, να ανοίγουν τα συρταρια και να ξεχυνεται και το περιεχόμενο. Εχω μαζεψει απο ντελικάτα πλεκτα ως σκαλιστα μπουκαλάκια – μακάρι να ειχα χωρο και για το επιπλο…
  Αυτα τα φο πλακάκια σιγουρα μπορούν να κάνουν πολλά, θα τα εχω υπόψιν.
  Φιλιά!!

  • Ευχαριστώ Νίκη μου. Ναι ένας ακόμη δίσκος, βλέπεις όσους κι αν έχω δεν μου φτάνουν! Ναι βρε παιδί μου, δεν ξέρω… ίσως δεν έχουν όλοι το μικρόβιο της ανακύκλωσης που αυτό μας συμφέρει κιόλας γιατί βρίσκουμε εκπληκτικά πράγματα. Φιλάκια

 7. Εντάξει…αυτά τα καφάσια μου αρέσουν πολύ. Γενικά με τα καφάσια εχω ενα θεμα. Εχω κι εγω κατι ξυλινα (οχι τοσο ωραια οσο αυτο το δικο σου) που τα εχω και περιμένουν…

  Υπέροχη η αλλαγή κι αυτό το αυτοκόλλητο με τα πλακάκια τέλειο. Μου αρέσει πολυ.
  Η δουλειά σου ειναι εξαιρετική και προσφεγμένη Χριστίνα μου γι άλλη μια φορά.

  Φιλιά πολλά

  • Εγώ και με τα καφάσια έχω θέμα αλλά και γενικά με ότι μπορεί να μεταμορφωθεί σε δίσκο… είπαμε τους λατρεύω! Ευχαριστώ Μάριον μου, χαίρομαι που σου αρέσει. Φιλιά κι από εμένα

 8. Oh Christina, how beautiful and I've actually seen some of those paper tiles here in South Africa. We have a Leroy Martin too 😀 Adding the resin makes it look so real. Aaai my friend you really do know how to make do with little. And it's so refreshing to see someone add bright, beautiful, rich colors in their decor. The whole farmhouse look has become so bleh.

  • I think they sell these all the time. It is for decorative purpose in kitchens. I love bright and bold colors all year around. But this is my hubby's office at home and he prefers dark colors. I add some colored decorative items just for me. I agree with you about the farmhouse style.

  • Ε ναι, έτσι είναι! Γιατί δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει η έμπνευση οπότε τα αγοράζεις για να τα έχεις σε ώρα ανάγκης 🙂 Ευχαριστώ Ελένη μου, χαίρομαι που σου αρέσει!

 9. Αυτό το υγρό γυαλί με έχει ξετρελάνει, αλλά ακόμη δεν το καταπιάστηκα.
  Τα πλακάκια τέλεια, θα ψάξω μήπως τα έχουν ακόμα , γιατί κι εγώ αγοράζω για να τα έχω όταν τα χρειαστώ
  Άλλο ένα κοινό σημείο μας κι άλλο ένα οι δίσκοι.
  Γειά στα χέρια σου.
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here