Πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι : Oδηγίες για το στρώσιμο του

Βήμα-βήμα οδηγίες για να στρώσουμε ένα όμορφο πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι, πολύχρωμο και με ότι έχουμε στα ντουλάπια μας.

Μεγάλη Τρίτη σήμερα, μια ανάσα από το Πάσχα. Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του Ορθόδοξου Χριστιανισμού που φέτος θα την γιορτάσουμε τόσο μα τόσο διαφορετικά. Όλα είναι διαφορετικά πια! Τις πρώτες μέρες που έμεινα στο σπίτι το χάρηκα γιατί θα είχα χρόνο να κάνω πολλά πράγματα. Τώρα όμως, ύστερα από σχεδόν ένα μήνα εγκλεισμού, μου λείπει η κανονικότητα μου. Αισθάνομαι πως αρκετά ξεκουρδίστηκα και καιρός είναι πια να ξανακουρδίσω το ρολόϊ μου.

Τι θα έκανα λοιπόν τέτοιες μέρες; Θα ψώνιζα για τα μαγειρέματα για το τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα. Θα ψώνιζα για να στήσω ένα όμορφο τραπέζι για την οικογένεια μας, τα δώρα για τα εγγόνια μου και για τα παιδιά μου.

Να σου θυμίσω και την ομάδα μου στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!

Ε λοιπόν! Αυτό θα κάνω. Θα προσποιηθώ πως τίποτα δεν έχει αλλάξει κι ακόμα κι αν το φετεινό μας τραπέζι είναι για μόνο τρία άτομα αποφάσισα να το στήσω όσο πιο όμορφα μπορώ. Γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου μέσα στο σπίτι. Να προσπαθώ να χτίσω αναμνήσεις για τους αγαπημένους μου ακόμη και σε μιά τόσο παράξενη και δύσκολη εποχή. Κι έτσι όταν όλο αυτό κοπάσει τουλάχιστον να θυμόμαστε όμορφα τις γιορτινές μέρες.

Ευτυχώς ένα δύο πραγματάκια τα είχα ψωνίσει στις εκπτώσεις του Φεβρουαρίου αφού είχα προαποφασίσει πως θα ήταν το φετινό Πασχαλινό μας τραπέζι. Για τα υπόλοιπα που δεν ήταν και πολλά ξέθαψα ακόμη και ένα σερβίτσιο που είχα να το χρησιμοποιήσω πάνω από 10 χρόνια.

Ένα απλό casual πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι και πάμε να δούμε βήμα-βήμα το στήσιμο του

Πριν όμως από αυτό κάτσε να σου δείξω το λουλούδι-φωλιά που έφτιαξα και ανέβασα στο Instagram χτες. Σου υποσχέθηκα να σου δείξω να το κάνεις κι εσύ. ‘Αλλώστε πήρα αρκετά μηνύματα για το πως το έφτιαξα.

Πως φτιάχνουμε λουλούδι νούφαρο με χαρτοπετσέτα

  1. Παίρνουμε μια χαρτοπετσέτα που να έχει τουλάχιστον 3 φύλλα
  2. Την ανοίγουμε και αρχίζουμε να διπλώνουμε από μία γωνία προς το κέντρο
  3. Φροντίζουμε ώστε οι τσακίσεις που κάνουμε στο χαρτί να είναι τέλειες και τις περνάμε πολλές φορές με το δάχτυλο μας από πάνω
  4. Μετα το πρώτο τετράγωνο που έχει σχηματιστεί πάλι διπλώνουμε από γωνία προς κέντρο για δεύτερη φορά
  5. Τρίτη φορά επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία
  6. Γυρνάμε από την πίσω πλευρά το μικρό τετράγωνο που έχει σχηματιστεί
  7. Διπλώνουμε και πάλι από γωνία προς κέντρο
  8. Ανασηκώνουμε λίγο το τετραγωνάκι κρατώντας στο κέντρο με το δάκτυλο μας για να μη μας ξετυλιχτεί και τραβάμε τις 4 ελεύθερες γωνίες που είναι σχηματισμένες στη πίσω πλευρά
  9. Όπως βλέπεις ήδη έχει σχηματιστεί ένα λουλουδάκι με 4 πέταλα
  10. Ανάμεσα στα πέταλα και προς την πίσω πλευρά υπάρχει άλλη μία γωνία ελεύθερη όπως σου δείχνω στη φωτογραφία με το βέλος. Τραβάμε και αυτές τις 4 γωνίες προς τα πάνω και το λουλούδι νούφαρο είναι εκεί μπροστά μας
Πως φτιάχνουμε λουλούδι νούφαρο με χαρτοπετσέτα

Όπως βλέπεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με διάφορους τρόπους

  • Σαν βάση σε ένα κηροπήγιο
  • Σαν φωλιά για το πασχαλινό αυγό στο τραπέζι
  • Μπορείς να βάλεις μέσα μικρά σοκολατένια ή διακοσμητικά αυγουλάκια
  • Μπορείς να βάλεις ένα μικρό κεράκι ή ένα ρεσό για να διακοσμήσεις το πασχαλινό σου τραπέζι
  • Ή απλά να ακουμπήσεις ένα λουλουδάκι
Λουλούδι νούφαρο από χαρτοπετσέτα για το πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι

Και τώρα ας ασχοληθώ με το στρώσιμο του τραπεζιού. Κατ αρχάς μίκρυνα το τραπέζι της τραπεζαρίας μας. ‘Εβγαλα το ξύλο που μπαίνει στη μέση και από οβάλ έγινε στρογγυλό. Τρία άτομα θα είμαστε εγώ, ο Γιώργος (Mr) και η μικρή μας κόρη η Ιωάννα.

Στρογγυλό τραπέζι τραπεζαρίας με καρέκλες

Στη συνέχεια το έστρωσα με ένα τραπεζομάντηλο που είχα αγοράσει προ καραντίνας για το Πάσχα. Σε μπλε τονους και με χαριτωμένα πομ πομ γύρω.

Τραπεζομάντηλο για το πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι με μπλε πομ πομ

Στο κέντρο του τραπεζιού έβαλα την ανθοσύνθεση που είχα φτιάξει με ψεύτικα λουλούδια και σου είχα δείξει στην ανάρτηση Ανθοσύνθεση με αληθινά και ψεύτικα λουλούδια . Τα αληθινά λουλούδια τα έχω αφαιρέσει γιατί μετά από καιρό ξεράθηκαν και τα αντικατέστησα με ψεύτικα.

Ανοιξιάτικη σύνθεση από ψεύτικα λουλούδια για το κέντρο του πασχαλινού τραπεζιού

Για να γίνει πιο πασχαλινή η σύνθεση ακούμπησα ανάμεσα στα λουλούδια, ένα χρυσό αυγό και ένα χρυσό πουλάκι.

Faux flower arrangement, gold egg, gold bird

Πάμε τώρα να βάλουμε τα σερβίτσια

Το τραπέζι θα είναι απλό. Χωρίς ιδιαίτερα και περίτεχνα διακοσμητικά και σερβίτσια. Ξεκίνησα λοιπόν με ένα ατομικό σουπλά bamboo.

Σουπλά από bamboo για ένα Πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι

Σαν πρώτο πιάτο έβαλα από το σερβίτσιο που σου είπα πως έχω να το χρησιμοποιήσω περίπου 10 χρόνια. Αγορασμένο πριν 20 χρόνια και τώρα είναι μόδα λόγω της πέτρινης εμφάνισης του.

Πιάτο φαγητού απομίμηση πέτρας

Το πιατάκι της σαλάτας ή του γλυκού με τα μπλε λουλουδάκια, δείχνει παλιό αλλά δεν είναι. Και ναι στο έχω ξαναπεί πως είναι πιο ενδιαφέρον να χρησιμοποιείες στο στρώσιμο του τραπεζιού πιάτα από διαφορετικά σερβίτσια. Το layering (δεν ξέρω και την αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά) είτε στο ντύσιμο είτε στην διακόσμηση νομίζω πως δίνει πολύ πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Πιάτο σαλάτας μπλε λουλούδια

Συνεχίζοντας το στρώσιμο για το πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι του 2020 πρόσθεσα μία χαρτοπετσέτα ανάμεσα στα 2 πιάτα και μαχαιροπήρουνα με ξύλινες λαβές για να ταιριάξουν με το σουπλα. Αυτά τα όμορφα μπλε ποτήρια έπεσαν μπροστά μου πριν κλείσουν τα μαγαζιά και φυσικά τα αγόρασα. Δεν αντιστέκομαι λέμε όταν πρόκειται για αγορές για το σπίτι!

Πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι πως να το στρώσεις

Πάνω στο πιάτο της σαλάτας έβαλα το λουλούδι νούφαρο που έφτιαξα με την χαρτοπετσέτα και μέσα του ένα πασχαλινό αυγό βαμμένο στα χρώματα που επικρατούν στο τραπέζι.

Μπλε αυγό χαρτοπετσέτα νούφαρο

Στρώνουμε ένα απλό πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι

Αυτό ήταν!

Χωρίς πολλά-πολλά, χωρίς ιδιαίτερα διακοσμητικά, χωρίς αληθινά λουλούδια ένα όμορφο πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι θα μας περιμένει το βράδυ της Ανάστασης.

Simple casual spring easter table

Τελευταίες μικρές προσθήκες είναι κάποια ποτηράκια ρεσό και μικρά κεράκια σε σχήμα κοτούλας και λαγού. Τα ντουλάπια μας με τα χρόνια γεμίζουν από εποχιακά διακοσμητικά κι έτσι φέτος με κλειστά τα μαγαζιά κάνουμε Ντουλάπια Shopping .

Πασχαλινά κεράκια για τον στολισμό του τραπεζιού

Φέτος στο σαλόνι και στην τραπεζαρία μας που είναι ένας χώρος επικρατούν οι διάφορες αποχρώσεις του μπλε. Ένα χρώμα που το αγαπώ πολύ!

Πασχαλινή διακόσμηση στην τραπεζαρία

Κάπου-κάπου το σπάω και με λίγο ροζ για να δείχνουν όλα πιο γλυκά όπως γλυκιές είναι οι μυρωδιές της άνοιξης!

Πασχαλινό τραπέζι 2020

Πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι, βήμα-βήμα οδηγίες για το στρώσιμο του

Στην γωνία της τραπεζαρίας έχω βάλει το τραπεζάκι που μεταμόρφωσα πρόσφατα και σου έδειξα στην ανάρτηση Μαρμάρινο τραπεζάκι με μπρούτζινη βάση .

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σε τόνους του γαλάζιου

Από την άλλη μεριά πάνω στο τροχήλατο μπαράκι έβαλα το καλαθάκι που έφτιαξα στην ανάρτηση Εύκολη πασχαλινή διακόσμηση και λαμπάδες .

Τροχήλατο μπαράκι με πασχαλινή διακόσμηση

Ο μπουφές και αυτός με λιγοστά πράγματα πάνω του. Άλλωστε “Ουκ εν τω πολλώ το ευ” .

Μπουφές τραπεζαρίας, μπλε πορσελάνες

‘Ενας δίσκος με καράφα και ποτήρια.

Χρυσός δίσκος Zara Home με ποτήρια

‘Ενα από τα αγαπημένα μου παλιά ανθοδοχεία με ψεύτικα κλαδιά μέσα. Τι να κάνουμε; Βολευόμαστε κι έτσι! Το έχω υποσχεθεί σε μένα… με το που θα ανοίξουν τα μαγαζιά θα γεμίσω το σπίτι με λουλούδια.

Chinoiserie ανθοδοχείο με ψεύτικα κλαδιά αμυγδαλιάς

Και το ντεκόρ του μπουφέ συμπληρώνει η παλιά πορσελάνινη λάμπα της μαμάς.

Blue white porcelain table lamp

Αν σου άρεσε κάποια από τις ιδέες που σου έδειξα πιο πάνω μπορείς να κάνεις Pin την παρακάτω φωτογραφία στους πίνακες σου στο Pinterest.

Πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι : Oδηγίες για το στρώσιμο του

Easy casual spring Easter table | Πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι πως να το στήσεις

Αν θέλεις να δεις πως είχα στρώσει Πασχαλινό τραπέζι πέρυσι για 6 άτομα μπορείς να διαβάσεις την ανάρτηση Πασχαλινό τραπέζι, το τραπέζι της χαράς!

Πασχαλινό τραπέζι στα χρώματα του ροζ και της λεβάντας

Παρακάτω θα βρεις ιδέες από αγαπημένες bloggers όπου παρ όλη την καραντίνα στρώνουν Πασχαλινά τραπέζια και φτιάχνουν πασχαλινές χειροτεχνίες για να ομορφύνουν τον χώρο τους!

Πάτησε πάνω στον τίτλο πάνω από κάθε φωτογραφία για να δεις πως τα έφτιαξαν!

Φέρε την άνοιξη και το Πάσχα μέσα στο σπίτι

Φέρε την άνοιξη και το Πάσχα μέσα στο σπίτι

Πως να στρώσεις ένα οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι

Πως να στρώσεις ένα οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι

4 Ιδέες για το βάψιμο των αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής

4 ιδέες για το βάψιμο των αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής

Πασχαλινό τραπεζομάντηλο πως να το διακοσμήσεις και δωρεάν εκτυπώσιμο

Πασχαλινό τραπεζομάντηλο πως να το διακοσμήσεις και δωρεάν εκτυπώσιμο

Αυγοθήκη κοτούλα

Αυγοθήκη κοτούλα

Κι έτσι κάπου εδώ ύστερα από τόσες φωτογραφίες και τόσες ιδέες αυτή η Πασχαλινή ανάρτηση κλείνει. Αν και για όλους είναι το πιο παράξενο Πάσχα της ζωής μας, γιατί δεν εννοείται Ελληνικό Πάσχα μέσα σε τέσσερις τοίχους και χωρίς φίλους και συγγενείς, εμείς είμαστε αισιόδοξες.

Στα καλύτερα που έρχονται λοιπόν και μην ξεχνάμε ότι #menoume spiti .

Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία!!!

Φιλάκια

Πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι : Oδηγίες για το στρώσιμο του

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

6 thoughts on “Πασχαλινό ανοιξιάτικο τραπέζι : Oδηγίες για το στρώσιμο του”

  1. Μου άρεσαν πάρα πολύ οι ιδέες σου Χριστίνα! και γενικά ο τρόπος που έστρωσες τόσο αρμονικά, τόσο μελετημένα όλα! μπράβο σου!

    Απάντηση
  2. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από σένα Χριστίνα μου! Όλα πανέμορφα και προσεγμένα με την κάθε λεπτομέρεια! Καλό Πάσχα να έχετε και να περάσετε πολύ όμορφα!

    Απάντηση
  3. Το magic touch καποιος το χει η δεν το χει. Τοσο απλα. Βγαινει αυθορμητα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Απλό μα κομψό φωνάζει απο μακρυα οτι ναι, προσαρμοζομαι μεν αλλα κλεινω και το ματι στις ιδιαέτερες αυτες συνθήκες που δεν θα με καταβάλλουν αλλα θα με πεισμώσουν να δημιουργησω ενα ομορφο πασχαλινο τραπεζι για την αγαπημένη μου οικογένεια, και ας μην είναι όλοι εκεί, θα το δουν στις φωτος και θα πουν γεια σου μανα με τα ωραια σου!Καλο πασχα με υγεια και αισιοδοξια.

    Απάντηση
  4. Μια χαρά θσ τα καταφέρουμε να στολίσουμε Πασχαλιάτικα το τραπέζι μας.
    Έχουμε τόσα πολλά πράγματα στα σπίτια μας.
    Έγινε υπέροχο το δικό σου Χριστίνα μου.
    Θα δοκιμάσω τη χαρτοπετσέτα.
    Ελπίζω να μείνει το μήνυμα μου.
    Από Εχθές προσπαθώ να γράψω.
    Καλή Ανάσταση να έχουμε.

    Απάντηση
  5. Χρόνια πολλά γεμάτη Αγάπη, Υγεία και όμορφες στιγμές! Χριστός Ανέστη!!!
    πανεμορφο τραπεζι!

    Απάντηση

Leave a Comment