Ελιά εσωτερικού χώρου και πως να την εντάξεις στην διακόσμηση σου

Η ελιά εσωτερικού χώρου είναι το απόλυτο trend διακόσμησης στα φυτά που προορίζονται να διακοσμήσουν το σπίτι μας. Αγέρωχη, επιβλητική, πανέμορφη, ένα δέντρο σαν γλυπτό.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως κανένας χώρος δεν είναι τέλειος αν στην διακόσμηση του δεν συμπεριλαμβάνονται φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι αυτά που δίνουν ζωή στον χώρο μας και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.

Κι ενώ σας μιλάω για φυτά εσωτερικού χώρου έρχονται οι απανταχού διακοσμητές να κάνουν διακοσμητικό trend ένα δέντρο της ελληνικής γης. Την ελιά!

Αυτό το δέντρο που υμνήθηκε όσο κανένα από τα χρόνια του Όμηρου αλλά και από σύγχρονους ποιητές, όπως ο Ρίτσος, ο Ελύτης, ο Καβάφης, ο Παλαμάς και άλλοι πολλοί. Το δέντρο σύμβολο της Ειρήνης, το δέντρο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πριν ξεκινήσω να σου λέω για την ελιά να σου πω για την ομάδα μας στο Facebook όπου μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος πατώντας πάνω στις Ιδέες διακόσμησης – Φτιάχνω τα πάντα για το σπίτι. Περιμένουμε και τις δικές σου ιδέες!

Κι αν η ελιά όπως την ξέρουμε είναι δύσκολο να ζήσει μέσα στο σπίτι μας υπάρχει και η ελιά εσωτερικού χώρου και γι αυτή θα σου μιλήσω σήμερα.

Βλέποντας τις διάφορες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναρωτιόμουν πως στο καλό θα μπορούσε μία ελιά να ζήσει σε έναν εσωτερικό χώρο. Ψάχνοντας και διαβάζοντας διαπίστωσα πως υπάρχουν οι νάνες ποικιλίες που φτάνουν σε ύψος περίπου τα 2 μέτρα και είναι ιδανικές να ζήσουν μαζί μας.

Αν θέλεις λοιπόν κι εσύ να φέρεις κάτι από την Μεσόγειο μέσα στο σπίτι σου να σου πω λίγα πράγματα για το τι πρέπει να προσέξεις.

Ελιά εσωτερικού χώρου σε μίνιμαλ διακόσμηση
Δίνει ζωή σε minimal χώρους προσθέτοντας αυτό το τόσο όσο χρώμα

Ήλιος

Όπως ξέρουμε η ελιά είναι από τα δέντρα που αγαπάει πολύ τον ήλιο και το φως. Είναι κοινό μυστικό για όλα τα καρποφόρα δέντρα. Η ελιά εσωτερικού χώρου δεν εξαιρείται από τον κανόνα. Γι αυτό αν αποφασίσεις να την βάλεις σπίτι σου θα πρέπει να είναι κοντά σε ηλιόλουστο παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Διακόσμηση με ελιά εσωτερικού χώρου
Η ελιά αγαπάει πολύ το φως και σε ανταμοίβει με την ομορφιά της

Μέγεθος

Τα ελαιόδεντρα στο φυσικό τους περιβάλλον μπορούν να φτάσουν τα 25-30 μέτρα. Μέσα στην γλάστρα όμως δεν θα ξεπεράσουν τα 3-3,5 μέτρα. Μόνο αν το σπίτι μας είναι ψηλοτάβανο μπορούμε να φιλοξενήσουμε ένα τέτοιο δέντρο. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν οι νάνες ποικιλίες που ξεκινάνε από μικρά φυτά και φτάνουν το 1,80-2,00 μέτρα.

Modern roustic style olive tree decor
Η ελιά εσωτερικού χώρου είναι ιδανική για ένα μοντέρνο ρουστικ στυλ διακόσμησης

Φύτεμα

Οι ελιές που φυτεύονται σε γλάστρα χρειάζονται ένα ελαφρύ εδαφικό μείγμα που να περιέχει περλίτη και ελαφρόπετρα. Έτσι εξασφαλίζεται η καλή αποστράγγιση και ο ικανοποιητικός αερισμός για την ανάπτυξη των ριζών τους.

Πριν την φυτέψουμε καλό είναι να βάλουμε στο κάτω μέρος της γλάστρας αρκετό χαλίκι ή σπασμένα κεραμίδια. Η γλάστρα μας πρέπει να έχει αρκετές τρύπες αποστράγγισης για να εξασφασαλίσουμε την όσο το δυνατόν ξηρότητα του χώματος.

Παρόλο που οι ελιές μεγαλώνουν αρκετά αργά καλό είναι το δοχείο ή η γλάστρα που θα την βάλουμε να είναι αρκετά μεγαλύτερη από την μπάλα των ριζών της. ‘Ετσι δίνουμε χώρο στις ρίζες να απλωθούν.

Η φύτευση σε ένα αρκετά μεγαλύτερο δοχείο ή γλάστρα σημαίνει πως θα κάνουμε αρκετά χρόνια να την αλλάξουμε ξανά.

Η ελιά σαν στοχείο διακόσμησης
Πόσο όμορφη δείχνει μέσα σε απλά πήλινα ή πέτρινα δοχεία

Πότισμα

Τα ποτίσματα για την ελιά εσωτερικού χώρου θα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Άλλωστε είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί σε ξηρές περιοχές και εδάφη. Το χώμα της γλάστρας θα πρέπει να είναι στεγνό στην επιφάνεια και για 2 εκατοστά προς τα κάτω για να πούμε πως χρειάζεται νερό.

Διακόσμηση τραπεζαρίας με ελιά εσωτερικού χώρου
Δίπλα από το παραθυρο μιας εξοχικής τραπεζαρίας

Λίπανση

Λιπαίνουμε κάθε δύο μήνες με μικτό βιολογικό λίπασμα. Αυτό είναι αρκετό για να διατηρηθεί το έντονο πράσινο χρώμα στα φύλλα της. Η λίπανση γίνεται από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

Ελιά εσωτερικού χώρου σαν διακοσμητικό στοιχείο σε roustic και minimal διακόσμηση
Ελιά εσωτερικού χώρου σαν διακοσμητικό στοιχείο σε roustic και minimal διακόσμηση

Κλάδεμα

Την κλαδεύουμε λίγο ή πολύ ανάλογα με το πόσο απαιτείται. Αυτό συνήθως γίνεται στο τέλος του χειμώνα και στο τέλος του καλοκαιριού. Ενδιάμεσα κι αν θέλουμε να διατηρήσει το σφαιρικό της σχήμα κόβουμε όσα κλαδάκια περισσεύουν.

Διακόσμηση εσωτερικού χώρου με δέντρο ελιάς
Υπέροχος μοντέρνος ρουστικ εσωτερικός χώρος

Καρποφορία ελιάς

Αν το δεντράκι που θα αγοράσεις θέλεις να κάνει και καρπούς τότε θα πρέπει να αγοράσεις μία κανονική ελιά. Θα την αφήσεις έξω μέχρι να καρποφορήσει και μετά μπορείς να την βάλεις μέσα.

Και μη νομίζεις πως ένα τέτοιο δέντρο ταιριάζει σε ρουστικ ή μίνιμαλ διακόσμηση

Δείχνει πανέμορφο και συμπληρώνει με εξαιρετικό τρόπο κάθε στυλ διακόσμησης όπως θα δεις στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Indoor olive tree decor
Κλασσικά έπιπλα ανακατεμένα με μοντέρνα σε ένα χώρο σε γήινους τόνους και υπέροχες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες
Ελιά εσωτερικού χώρου και ιδιαίτερα διακοσμητικά αποτελούν την διακόσμηση ενός χώρου πολύ υψηλής αισθητικής
Ιδιαίτερα διακοσμητικά και δύο δέντρα ελιάς συνθέτουν ένα χώρο υψηλής αισθητικής
Ελιά εσωτερικού χώρου σαν διακοσμητικό στοιχείο

Οι νάνες ποικιλίες πριν αναπτυχθούν στολίζουν υπέροχα τα τραπεζάκια μας σαν οποιοδήποτε φυτό σε γλάστρα.

Η ελιά σαν διακοσμητικό στοιχείο πάνω σε τραπέζι

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest

Εγώ εδώ και πολλά χρόνια έχω 4 ελιές στην βεράντα μου όπως σου είχα δείξει και στην ανάρτηση Ανακαίνιση βεράντας στο καινούργιο σπίτι .


Πρόσφατα αγόρασα και μία ελιά εσωτερικού χώρου για το γραφείο του Mr. και παρήγγειλα ακόμη μία για το δικό μου γραφείο.

Διακοσμητική ελιά στο family room

pin-this-for-later
How to decorate and care indoor olive trees | Η ελιά εσωτερικού χώρου στην διακόσμηση

Λοιπόν; Πως σου φαίνεται η διακόσμηση με τα δέντρα της ελιάς; Σε έπεισα να βάλεις κι εσύ ένα μέσα στο σπίτι σου;

Καλό μήνα και μέχρι την επόμενη φορά…

Φιλάκια

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Latest Posts

Εύκολη καλοκαιρινή διακόσμηση τζακιού

Το τζάκι είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της διακόσμησης ενός σπιτιού και γι αυτό μία εύκολη καλοκαιρινή διακόσμηση θα το κάνει και πάλι κυρίαρχο του χώρου

DIY επιτραπέζια λάμπα για την βεράντα

Πως φτιάχτηκε μία DIY επιτραπέζια λάμπα για την βεράντα από μία παλιά που ήταν ξεχασμένη στην αποθήκη. Μία μοντέρνα λάμπα για εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο

Ελιά εσωτερικού χώρου και πως να την εντάξεις στην...

Η ελιά εσωτερικού χώρου είναι το απόλυτο trend διακόσμησης στα φυτά που προορίζονται να διακοσμήσουν το σπίτι μας. Αγέρωχη, επιβλητική, πανέμορφη

DIY κασπό αχιβάδα για παχύφυτα

Ένα όμορφο diy κασπό αχιβάδα για παχύφυτα φτιαγμένο από ένα σκεύος που μπορεί και να έχεις στην κουζίνα σου, μία παλιά φόρμα κέικ

Newsletter

Like us on Facebook

Follow us on Pinterest

Διαβάστε επίσης

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπημένο ελληνικό δέντρο, γεμάτο με συμβολισμούς! Δείχνει υπέροχο ακόμα και σε εσωτερικούςχώρους. Τελευταία το έχω δει και σε όμορφες, λιτές διακοσμήσεις γάμων, ακόμα και σε νυφικές ανθοδέσμες!

    • Ναι σε γάμους και βαπτίσεις χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια. Εγώ λέω πως είναι καιρός να το βάλουμε και στο σπίτι μας. Δείχνει τόσο όμορφο σε εσωτερικούς χώρους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here