Πως να φτιάξεις τοίχο από faux τούβλο και να μοιάζει αληθινό

Πως να φτιάξεις έναν όμορφο τοίχο στο σπίτι σου από πλαστικά πάνελς faux τούβλο και να τον κάνεις να μοιάζει σαν αληθινό τούβλο.

Μια μίνι ανακαίνιση της κουζίνας μας είναι σε εξέλιξη. Αν το καλοσκεφτούμε μπορεί και να μη χρειαζόταν αλλά οι βελτιώσεις και οι αλλαγές σε ένα σπίτι δεν τελειώνουν ποτέ.

Ένα από τα υλικά που έχω “βάλει στο μάτι” εδώ και καιρό είναι τα τούβλα και ιδιαίτερα οι τοίχοι που γίνονται με διακοσμητικά τούβλα.

Στην κουζίνα μας όπως θα δεις στην παρακάτω φωτογραφία υπάρχει ένας τοίχος που σαν κάτι να ζητούσε. Παλιότερα όταν νοικιάσαμε το σπίτι ήταν ντυμένος με ένα σκούρο μπλε πλακάκι και δίπλα του είχε ένα τοίχο με ένα εμπριμέ πλακάκι. Φυσικά στα πλαίσια της ριζικής ανακαίνισης που έγινε και στην κουζίνα οι δύο αυτοί τοίχοι “γυμνώθηκαν” από τα πλακάκια.

Πως είναι ο τοίχος πριν επενδυθεί με faux τούβλο

Ήδη κάνοντας δοκιμές έχω κολλήσει το πρώτο πάνελ.

Πως είναι ο τοίχος πριν επενδυθεί με faux τούβλο

Όλη την ανακαίνιση της κουζίνας μπορείς να την δεις στο άρθρο Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι .

Έτσι η απόφαση έχει παρθεί και πάμε να δούμε πως δείχνει ολόκληρος ο τοίχος με τα πλαστικά αυτά πάνελς. Να σου πω εδώ πως η αρχική σκέψη ήταν να κολληθούν τα πάνελς και τίποτα άλλο!

Πλαστικά πάνελς απομίμησης τούβλου

Και κάπου εδώ ξεκινάει η σκέψη να μετατραπεί το πλαστικό faux τούβλο σε όσο πιο αληθοφανές γίνεται. Κι αυτό γιατί η εμφάνιση τους είναι πολύ “πλαστική” και προκειμένου να κάθομαι να τα ξεκολλάω προτιμώ να διορθώσω το λάθος!

Πως ένα πλαστικό faux τούβλο μπορούμε να το κάνουμε να μοιάζει σαν αληθινό

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει αυτή η μεταμόρφωση. Απλά χρειάζεται λίγος χρόνος και πολύ υπομονή!

Υλικά & εργαλεία

  1. Στόκος, χρησιμοποίησα πολύ καλής ποιότητας στόκο που χρησιμοποιούν για τις γυψοσανίδες
  2. Μικρή σπάτουλα
  3. Χρώμα για τους αρμούς
  4. Λεπτό πινέλο για την εφαρμογή του χρώματος στους αρμούς

Πραγματικά ο στόκος που βλέπεις στο παρακάτω βίντεο με έσωσε! Κι αυτό γιατί στεγνώνει σχετικά γρήγορα και κολλάει πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια δίνοντας ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια είναι τόσο δυνατός σαν στόκος που δεν μαδάει με τυχόν χτυπήματα.

Στόκος γυψοσανίδας Knauf

Τον στόκο αυτόν τον έχω χρησιμοποιήσει ξανά όταν έφτιαξα έναν μοντέρνο 3D πίνακα. Λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο άρθρο με τίτλο Μοντέρνος πίνακας ζωγραφικής 3D diy .

Πως γίνεται η εφαρμογή του στόκου πάνω στα πλαστικά πάνελς

Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να εξαφανίσω όσο το δυνατόν γίνεται το πλαστικό και να δώσω μια ματ υφή στα τούβλα. Η εμφάνιση τους ήταν ακριβώς ίδια. Έχουν τις ίδιες αυλακιές παντού και τα ίδια κοψίματα. Αυτό δεν παραπέμπει σε ένα φυσικό υλικό αλλά μοιάζει με φωτοκόπια.

Αλλοιώνοντας την εμφάνιση τους και με τρόπο που κανένα από αυτά να μη μοιάζει με το διπλανό του, ο τοίχος γίνεται σαν να έχει διακοσμηθεί με ένα φυσικό υλικό.

Στοκάρισμα πλαστικών πανελς
Στοκάρισμα πλαστικών πάνελς με στόκο γυψοσανίδας

Αν με ρωτήσεις αν είναι εύκολη η κάλυψη τους με στόκο θα σου πω ναι! Αν με ρωτήσεις αν είναι γρήγορο θα σου πω πως το στοκάρισμα γίνεται γρήγορα αλλά πρέπει να έχεις υπομονή για να περάσεις στο επόμενο βήμα. Τον στόκο τον άφησα να στεγνώσει όλη την νύχτα παρόλο που σε 3 ώρες ήταν ήδη στεγνός, απλά για να είμαι σίγουρη.

Το επόμενο βήμα είναι να βάψουμε τους αρμούς στα τούβλα. Επέλεξα ένα ανοιχτόχρωμο γκρι αν και δείχνει πιο σκούρο στις φωτογραφίες. Έτσι το faux τούβλο θα ταιριάξει χρωματικά με το πλακάκι μάρμαρο.

Βάψιμο αρμών στο faux τούβλο

Και κάπου εδώ τελείωσε ο τοίχος. Στα πλαίσια της μίνι ανακαίνισης κουζίνας που έχω ξεκινήσει θα υπάρξουν και κάποιες άλλες μικρές αλλαγές. Αλλαγή υφάσματος ταπετσαρίας στις καρέκλες και ράφια στον τοίχο με τα τούβλα που θα εξυπηρετήσουν απλά και μόνο το διακοσμητικό μέρος αυτής της ανακαίνισης.

Ελπίζω τις επόμενες μέρες να είμαι σε θέση να σου δείξω το τελικό αποτέλεσμα για ολόκληρη την ανακαίνιση κουζίνας.

Προς το παρόν ας δούμε μερικές φωτογραφίες πως δείχνει ολοκληρωμένος ο τοίχος με τα τούβλα.

Ανακαίνιση κουζίνας, τοίχος με ψεύτικο τούβλο

Όπως βλέπεις και στις παρακάτω φωτογραφίες το αποτέλεσμα δείχνει αρκετά φυσικό και ο τοίχος δεν θυμίζει καθόλου τον τοίχο με τα πλαστικά πάνελς από όπου ξεκίνησε.

Ανακαίνιση κουζίνας, τοίχος με ψεύτικο τούβλο
Διακόσμηση τοίχου με faux τούβλο
Διακόσμηση τοίχου κουζίνας με ψεύτικο τούβλο
Ανακαίνιση κουζίνας, τοίχος ψεύτικο τούβλο

Λοιπόν πως σου φαίνεται; Θα έκανες κάτι τέτοιο σε τοίχο στο σπίτι σου;

Διακόσμηση τοίχου με ψεύτικο τούβλο

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

Leave a Comment