10 τρόποι χρήσης καλαθιών για διακόσμηση ή αποθήκευση

Δέκα τρόποι χρήσης καλαθιών στην διακόσμηση ή την αποθήκευση που σίγουρα σε ενδιαφέρουν γιατί όλο και κάποια καλάθια θα έχεις σπίτι σου και μπορεί να μη τα αξιοποιείς με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Πραγματικά αυτή την ανάρτηση ήθελα να την γράψω πολύ καιρό. Κι αυτό γιατί τα καλάθια είναι ένα ακόμη αντικείμενο που όχι μόνο αγαπώ αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ να το αγοράσω αν το σχέδιο του μου αρέσει. Επίσης τα καλάθια είναι και μέρος συσκευασίας δώρων οπότε θες δεν θες να αγοράσεις σου έρχονται στην πόρτα σου είτε με την μορφή κάποιας ανθοσύνθεσης είτε αποτελεί το κύριο μέρος μιας συσκευασίας ποτών. Είμαι σίγουρη λοιπόν πως κι εσείς έχετε πολλά και ίσως δεν ξέρετε πως ακριβώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Η αλήθεια είναι πως τα καλάθια είναι η τέλεια αλλά και η πιο οικονομικη λύση αν θέλεις να διακοσμήσεις και να οργανώσεις ταυτόχρονα κάποια πράγματα στον χώρο σου.

__________________________________________

Να μη ξεχάσω να σας πω για την ομάδα μας στο Facebook, Ιδέες διακόσμησης – Τα πάντα για το σπίτι, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες και κατασκευές!

__________________________________________

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι 10 τρόποι χρήσης καλαθιών στην διακόσμηση ή την αποθήκευση που με διευκολύνουν να οργανώσω κάποια πράγματα στο σπίτι μας

1. Καλάθια για να αποθηκεύεις τα μαξιλάρια και τα κουβερτάκια του καναπέ.

Είναι η ιδανικότερη λύση χειμώνα-καλοκαίρι για να αποθηκεύσεις κάποια επιπλέον διακοσμητικά μαξιλάρια ή ριχτάρια στο χώρο του καθιστικού. Συγχρόνως όμως δείχνει και πολύ όμορφα διακοσμητικά καθώς το έχεις δει σαν φωτογραφία παντού.

Εγώ έχω ένα στο σαλόνι μας ανάμεσα στις δύο πολυθρόνες.

Δέκα τρόποι χρήσης καλαθιών, καλάθι στο σαλόνι

Αλλά έχω βάλει ένα και στο χώρο του καθημερινού μας καθιστικού που είναι και γραφείο του Mr. ‘Ετσι κι αλλιώς δεν με αφήνει να αλλάξω πολλά πράγματα σε αυτό τον χώρο και αρκούμαι σε δυό τρεις επεμβάσεις την φορά.

10 τρόποι χρήσης καλαθιών, καλάθι στο καθημερινό καθιστικό

2. Καλάθια σαν κασπώ για γλάστρες

Τα καλάθια σαν κασπώ νομίζω πως είναι η πιο συνηθισμένη χρήση. Όταν αγοράζουμε ένα φυτό για το σπίτι μας σίγουρα η γλάστρα που το περιέχει είναι η φθηνή πλαστική γλάστρα των φυτώριων. Αν δεν πρόκειται λοιπόν να την αλλάξουμε σύντομα με μία καλύτερη σε εμφάνιση, ένα καλάθι μας δίνει την λύση.

Είτε πρόκειται για φυτά εσωτερικού χώρου όπως αυτά που βλέπεις να έχω στο σαλόνι μας.

Καλάθια σαν κασπό για φυτά εσωτερικού χώρου στο σαλόνι

Είτε πρόκειται για φυτά εξωτερικού χώρου, όπως στην παρακάτω φωτογραφία της βεράντας μας. Τα καλάθια κρύβουν τέλεια τις πλαστικές γλάστρες και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα καλύτερο.

Καλάθια για φυτά εξωτερικού χώρου στο μπαλκόνι, κεραμικό σκαμπό

3. Καλάθια σαν διακοσμητικοί δίσκοι

Ε ναι! ‘Ετσι κι αλλιώς οι δίσκοι όπως πολύ καλά ξέρεις είναι το αγαπημένο μου διακοσμητικό αξεσουάρ. Είναι άλλη μία επέμβαση μου στο γραφείο του Mr.

‘Ενας μικρός οβάλ δίσκος που μέσα του έχει ένα κερί και μία ξύλινη σφαίρα στο κέντρο του τραπεζιού. Εσύ μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. Εδώ, η εντολή που έχω είναι λίγα έως ελάχιστα διακοσμητικά.

Καλάθια σαν διακοσμητικοί δίσκοι και αποθήκευση πάνω στο τραπεζάκι


4. Για την συγκέντρωση των τηλεχειριστηρίων

Δίπλα ακριβώς ένας τετράγωνος δίσκος καλάθι όπου μέσα του αποθηκεύουμε τα controls που τόσο μας ταλαιπωρούν ή γιατί τα ψάχνουμε ή γιατί βρίσκονται στα πιο απίθανα σημεία. Πχ ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ και μη μου πεις πως εσύ δεν το έχεις πάθει ποτέ!

Καλάθι αποθήκευσης media controls

Αλήθεια εσύ συλλέγεις πράγματα;;;

Εγώ συλλέγω διάφορα και μία από τις συλλογές μου για την οποία είμαι περήφανη είναι αυτή των κομπολογιών. ‘Εχω πάνω από 150 κομμάτια και κάποια πολύ παλιά, 70 χρόνων και βάλε. Επίσης έχω κομπολόγια φτιαγμένα από τα πιο απίθανα υλικά.

Μερικά από αυτά τα έβαλα σε ένα όμορφο δίσκο-καλάθι πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού μας. Γιατί να μην τα έχω κοντά μου αφού μου αρέσουν τόσο πολύ;

Καλάθι δίσκος με συλλογή από κομπολόγια

‘Ενα ακόμη ίδιο δισκάκι με το προηγούμενο, έβαλα πάνω στην μεταλλική κονσόλα εισόδου για τα κλειδιά μας.

Διακοσμητικό καλάθι για κλειδιά πάνω στη κονσόλα εισόδου

Αυτό το δισκάκι για τα κλειδιά το αλλάζω συνέχεια γιατί άλλο ένα μεγάλο μου ελάττωμα-προτέρημα είναι ότι βαριέμαι να βλέπω δίπλα μου τα ίδια πράγματα. Δύο εντελώς διαφορετικά υλικά, το χρυσαφί μέταλλο και το καλάθι κι όμως το ένα συμπληρώνει το άλλο ιδανικά.

Διακοσμητικό καλάθι για κλειδιά πάνω στη κονσόλα εισόδου

5. Για την αποθήκευση ξύλων στο τζάκι

Αυτή είναι μία χρήση για τα καλάθια που νομίζω είναι και η πιο διαδεδομένη. Εγώ όπως ξέρεις δεν έχω τζάκι στο σπίτι. ‘Εφτιαξα λοιπόν αυτό το ψεύτικο τζάκι όπως σου έδειξα στην ανάρτηση Faux μάρμαρο για το τζάκι στο σπίτι μας . Κι αφού το τζάκι είναι ψεύτικο έφτιαξα και ψεύτικα κούτσουρα όπως πάλι σου έδειξα στην ανάρτηση Χειμωνιάτικη διακόσμηση και ένα diy .

Τρόποι χρήσης καλαθιών. καλάθι για αποθήκευση ξύλων στο τζάκι

Πήρα λοιπόν ένα όμορφο καλάθι, έβαλα μέσα τα ψεύτικα κούτσουρα μου και έτσι έχω το απαραίτητο χειμωνιάτικο σκηνικό μέσα στο σαλόνι μας.

Καλάθι για αποθήκευση ξύλων στο τζάκι

6. Αποθήκευση περιοδικών

Είμαι σίγουρη πως έχεις πολλά περιοδικά μέσα στο σπίτι που κείτονται δεξιά κι αριστερά. Γιατί να μη τα βάλεις μέσα σε ένα όμορφο καλάθι; Και μαζεμένα θα είναι αλλά και το καλάθι θα μπορείς να μετακινείς και να το πηγαίνεις στον χώρο που θέλεις να καθίσεις να διαβάσεις.

Εγώ το έχω μέσα στο καθημερινό μας καθιστικό κάτω από το τραπέζι.

Καλάθι για αποθήκευση περιοδικών

Αλλά όταν ο καιρός το επιτρέπει ή το καλοκαίρι βγαίνει μαζί μου στην βεράντα.

Καλάθι για αποθήκευση περιοδικών, κεραμικό σκαμπό τραπέζι

7. Καλάθια στη κουζίνα

Δέκα τρόποι χρήσης καλαθιών στο σπίτι μας συνέχεια και πάμε στην κουζίνα!

Η κουζίνα μου είναι ολόλευκη, ντουλάπια, πάγκος, πλακάκια όπως είδαμε στην ανάρτηση Ανακαίνιση κουζίνας στο καινούργιο σπίτι . Για τον λόγο αυτό οι πινελιές από ξύλο όπως είναι τα ξύλα κοπής αλλά και τα καλάθια ζεσταίνουν τον χώρο. Πάνω στον πάγκο κοντά στη ζώνη μαγειρέματος ένα ρηχό καλάθι έχει μέσα τα απαραίτητα για το μαγείρεμα.

Καλάθι σαν αποθηκευτικός χώρος στο πάγκο της κουζίνας

Καλάθια όμως χρησιμοποιώ και μέσα στα ντουλάπια. Με βοηθάνε να οργανώνω ομοειδείς συσκευασίες τροφίμων αλλά και τις μισές συσκευασίες. Έτσι δεν ψάχνομαι κάθε φορά αν θέλω κάτι.

Καλάθια για την οργάνωση στα ντουλάπια της κουζίνας

8. Στο μπάνιο για αποθήκευση και οργάνωση

Και ας ξεκινήσω από το μικρό μπάνιο του σπιτιού, το WC των επισκεπτών. Όχι αυτή την ανακαίνιση που ήταν επίσης ριζική και δεν μπορείς να φανταστείς το πριν δεν στην έχω δείξει. Εδώ εκτός από το μάρμαρο επικρατεί και το ξύλο και συγκεκριμένα το OSB. Δύο μαύρα καλάθια λοιπόν τα έχω βάλει πάνω στο diy έπιπλο του νιπτήρα και έχουν μέσα τους το ένα τις πετσετούλες για τα χέρια και το άλλο τα ρολά χαρτιών.

Οργάνωση μπάνιου με καλάθια

Και πάμε στο μεγάλο μπάνιο του σπιτιού που το έχεις δει με πολλές φωτογραφίες στην ανάρτηση Ολική ανακαίνιση μπάνιου στο σπίτι μας . ‘Ενα μικρό λευκό καλάθι έχει μέσα το χαρτί υγείας κι αυτό γιατί λυπόμουν να τρυπήσω το μάρμαρο για να βάλω το απαραίτητο αξεσουάρ για το χαρτί.

Οργάνωση μπάνιου με καλάθια

9. Για αποθήκευση χαρτιών περιτυλίγματος

Εσύ σίγουρα ένα τέτοιο καλάθι το έχεις για τα άπλυτα. Γιατί από εκεί ξεκίνησε και το δικό μου. Όμως δεν το χρειαζόμουν πια και έτσι με μία εύκολη μεταμόρφωση όπως σου έδειξα στην ανάρτηση Ένα καλάθι για άπλυτα αλλάζει χρήση το έκανα χώρο αποθήκευσης για τις κόλες περιτυλίγματος στο γραφείο μου στο σπίτι.

Τρόποι χρήσης καλαθιών, καλάθι για αποθήκευση χαρτιών περιτυλίγματος

10. Σε ράφια βιβλιοθήκης για αποθήκευση

Παραμένουμε στο γραφείο μου στο σπίτι για να δούμε και άλλες χρήσεις των καλαθιών

Σε μια βιβλιοθήκη ραφιέρα όπου δεν υπάρχουν ντουλάπια ο ιδανικότερος τρόπος για να αποθηκεύσεις πράγματα που δεν θέλεις να φαίνονται είναι τα κουτιά ή τα καλάθια. Στις δικές μου έχω βάλει και τα δύο όπως βλέπεις. Και κουτιά αλλά και το αγαπημένο μου καλάθι από τα ΙΚΕΑ το KNIPSA . Έτσι έχεις την απόλυτη τακτοποίηση αλλά και ένα αρμονικό στο μάτι αποτέλεσμα.

Anthropologie inspired pillow covers diy, IKEA Knipsa basket

Τέλος σε ένα ρηχό καλάθι ξεχειμωνιάζουν οι ορχιδέες μου στο γραφείο μέχρι να ανθίσουν την άνοιξη. Τις αγαπώ και τις φροντίζω 5 χρόνια τώρα και αυτές με αποζημιώνουν με τα άνθη τους.

Flower orchids in basket | Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών

Αυτοί ήταν οι δικοί μου δέκα τρόποι για την χρήση των καλαθιών στο σπίτι μας.

pin-this-for-later

Ten ways to use baskets as decor and storage | Δέκα τρόποι χρήσης των καλαθιών στη διακόσμηση ή την αποθήκευση

Θα ήθελα να μου γράψεις στα σχόλια αν εσύ χρησιμοποιείς κάποιον από τους παραπάνω τρόπους. Ή αν κάνεις κάτι διαφορετικό με τα καλάθια γράψε μου πως αλλιώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη!

10 τρόποι χρήσης καλαθιών για διακόσμηση ή αποθήκευση

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

4 thoughts on “10 τρόποι χρήσης καλαθιών για διακόσμηση ή αποθήκευση”

 1. Πολύ ωραίες ιδέες μας δίνεις πάλι Χριστίνα μου.
  Μου αρέσουν τα καλάθια και τα χρησιμοποιώ κι εγώ.
  Από συλλογές δε, διάφορα, ξέρεις εσύ
  Στα καλάθια μαζεύω συνήθως πράγματα που δεν θέλω να φαίνονται, από παιχνίδια μέχρι υλικά για κατασκευές.
  Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

  Απάντηση
  • Είναι πολύ όμορφα τα καλάθια και ταιριάζουν παντού και όλες τις εποχές Ρένα μου. Είμαι σίιιιιιιιιιγουρη πως έχεις πολλές συλλογές, έχω θαυμάσει κάτι δακτυλήθρες που έχω δει φωτογραφία τους. Φιλιά κι από εμένα!

   Απάντηση

Leave a Comment