Boho καλοκαιρινή διακόσμηση, σύνθεση με στάχυα

Αν είσαι από αυτούς που αγαπούν την boho καλοκαιρινή διακόσμηση, σου έχω εύκολο DIY! Μια σύνθεση με στάχυα για το τραπέζι σου.

Με τη λέξη καλοκαίρι σίγουρα στο μυαλό σου έρχεται η θάλασσα και είναι απόλυτα φυσικό. Για πήγαινε όμως και λίγο πιο μέσα εκεί που χτυπάει η καρδιά μεγάλου μέρους της οικονομίας μας. Μιλάω για τα χωράφια σιτηρών και τα στάχυα.

Ναι καλοκαίρι είναι και τα στάχυα και μεταξύ μας όταν πρόκειται για καλοκαιρινή διακόσμηση τα προτιμώ από τα κοχύλια. Τα στάχυα ταιριάζουν γάντι στη καλοκαιρινή διακόσμηση στο σπίτι μας και όχι μόνο. Μπορείς να τα διατηρήσεις όλο τον χρόνο (εκτός από τα Χριστούγεννα). Το φθινόπωρο εξ αιτίας του γήινου χρώματος τους αποτελούν εξαιρετική ιδέα για σύνθεση.

Πρωταγωνιστούν πολλές φορές και σε καλοκαιρινούς γάμους και βαφτίσεις κερδίζοντας τις εντυπώσεις ως προς το συνολικό αποτέλεσμα.

Boho καλοκαιρινή διακόσμηση, επιτραπέζια σύνθεση με στάχυα

Όπως ίσως κατάλαβες και από τον πρόλογο η καλοκαιρινή διακόσμηση στο σπίτι θα γίνει με μία επιτραπέζια σύνθεση από στάχυα. Θα μπορούσα να βάλω ένα μπουκέτο με στάχυα μέσα σε ένα ανθοδοχείο αλλά ήθελα κάτι πιο μόνιμο.

Πριν το στήσιμο της σύνθεσης θα αλλάξω εμφάνιση στο δοχείο που θα την φιλοξενήσει,

Μεταμόρφωση μεταλλικού δοχείου σαν πέτρινο

Το μεταλλικό οβάλ δοχείο που βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία είχε φτάσει σπίτι μας με μία σύνθεση φυτών. Κάποια από αυτά μαράθηκαν κάποια άλλα τα μεταφύτευσα σε μεγαλύτερες γλάστρες.

Το βρήκα λοιπόν ιδανικό ως προς το μέγεθος και το σχήμα του για να φιλοξενήσει τα στάχυα. Ξεκίνησα με την αλλαγή του δοχείου ως προς την εμφάνιση του και έκανα ότι και στην πρόσφατη ανάρτηση μου Δημιουργία εφέ τσιμέντου ή πέτρας πάνω σε κάθε επιφάνεια .

Δοχείο για σύνθεση με στάχυα

Με δύο υλικά ένα χρώμα σκούρο γκρι και το vintage effect από 28 Art Center πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα έχεις όπως έχω ξαναπεί το εφέ της πέτρας ή του τσιμέντου.

Δημιουργία εφέ πέτρας πάνω σε μεταλλικό δοχείο

Για να τονίσω τις λεπτομέρειες του εφέ έκανα dry brush με ένα ανοιχτότερο χρώμα. Και είναι εκεί που η ομορφιά του αντικειμένου αναδεικνύεται.

Πως κάνουμε dry brush όταν βάφουμε

Το λέει και η μετάφραση των λέξεων, στεγνό βούρτσισμα. Και είναι αυτό ακριβώς! Βουτάμε το πινέλο μας σε ένα δεύτερο χρώμα που είναι συνήθως ανοιχτότερο από το χρώμα βάσης.

Ταμπονάρουμε το πινέλο πάνω σε μία χαρτοπετσέτα ή ύφασμα και απλά χαϊδεύουμε με αυτό το αντικείμενο που βάφουμε. Το χρώμα που έχει μείνει στο πινέλο θα τονίσει ότι λεπτομέρειες υπάρχουν στο ήδη βαμμένο αντικείμενο μας.

Αυτή είναι μια πολύ όμορφη και απλή τεχνική για έπιπλα με σκαλίσματα. Περνώντας το δεύτερο χρώμα που έχουμε επιλέξει πάνω από τα σκαλίσματα αυτά αναδεικνύονται.

dry brush δημιουργία εφέ πέτρας

Υλικά και τρόπος για να στήσουμε την σύνθεση

Για να φτιάξω αυτή την σύνθεση με στάχυα χρειάστηκα:

  • Δύο διαφορετικά είδη στάχυα
  • Αποξηραμένη λεβάντα
  • Τεχνητό γρασίδι
  • Σφουγγάρι moss που χρησιμοποιούν τα χρωματοπωλεία για τις συνθέσεις &
  • Ένα ψαλίδι

Στα υλικά θα πρέπει να προσθέσεις και την υπομονή! Κι αυτό γιατί είναι μια δημιουργική αλλά επαναλαμβανόμενη μονότονη διαδικασία που κρατάει περίπου 2 ώρες.

Υλικά που χρειάζεσαι για σύνθεση με στάχυα

Πραγματικά είναι ότι πιο εύκολο μπορείς να φανταστείς. Νομίζω πως οι οδηγίες είναι περιττές γιατί όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορούμε να στήσουμε μια τέτοια σύνθεση.

Αυτό που έχω να σου πω εκ των προτέρων είναι πως ταιριάζει τέλεια στη καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού αλλά όταν την τελείωσα είδα πως θα την κρατήσω για πολλούς μήνες εξ αιτίας του χρώματος της.

Πως στήνεται μια επιτραπέζια σύνθεση με στάχυα

Γέμισα με το σφουγγάρι το δοχείο μου. ‘Εκοψα τα στάχυα στο ύψος που ήθελα και άρχισα να τα στερεώνω μέσα στο σφουγγάρι.

Πως να φτιάξεις μία σύνθεση με στάχυα για boho καλοκαιρινή διακόσμηση

Ανάμεσα στα στάχυα έβαλα το τεχνητό γρασίδι απλά για να μη φαίνεται το σφουγγάρι.

Το τεχνητό γρασίδι το τοποθετούμε λίγο-λίγο όσο προχωράει το στήσιμο.

Κι αυτό γιατί αν το βάλουμε πριν δεν θα μπορούμε να τρυπήσουμε τα σφουγγάρι και να στερεώσουμε τα στάχυα.

Αν θελήσουμε να το βάλουμε μετά το στήσιμο θα είναι αδύνατον. Τα στάχυα για να δείξουν όμορφα τοποθετούνται σχεδόν το ένα δίπλα στο άλλο οπότε δεν υπάρχει χώρος να χωρέσει και το γρασίδι.

Καλοκαιρινή διακόσμηση, πως να φτιάξεις μία σύνθεση με στάχυα

Η διαδικασία αυτή όπως σου είπα και πιο πάνω κράτησε περίπου 2 ώρες αλλά όταν τελείωσε είδα πως άξιζε ο κόπος!

Βoho καλοκαιρινή διακόσμηση, επιτραπέζια σύνθεση με στάχυα

Έγινε ακριβώς όπως την είχα φανταστεί. Μια απλή καλοκαιρινή σύνθεση, την λες boho αλλά και minimal. Θα αναρωτιέσαι για το που είναι η λεβάντα. Τελικά δεν την χρησιμοποιούσα γιατί μαδούσε πολύ. Προτίμησα να την κρατήσω, να βάλω τα μωβ ανθάκια της σε σακουλάκια και να έχω ένα φυσικό αποσμητικό στις ντουλάπες μου.

Έχω κλασσικά έπιπλα και διακόσμηση. Μπορώ να βάλω μια τέτοια σύνθεση;

Φυσικά και μπορείς!

Αν νομίζεις πως για να κάνεις μια τέτοια σύνθεση πρέπει και όλη η διακόσμηση του χώρου να είναι ανάλογη, κάνεις λάθος!

Όταν λέμε boho καλοκαιρινή διακόσμηση δεν σημαίνει πως θα κινηθούμε μόνο προς αυτή τη κατεύθυνση,

Ο δικός μου χώρος έχει πολλά και παλιά κλασσικά έπιπλα που τα κρατάω ακόμη γιατί τα αγαπώ. Μια τόση δα boho πινελιά, δίνει αέρα φρεσκάδας στο χώρο.

Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από μια ελευθερία παντού. Γιατί όχι λοιπόν και στη διακόσμηση;

Καλοκαιρινή διακόσμηση, επιτραπέζια σύνθεση με στάχυα

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνθέσεις με φυσικά ή τεχνητά άνθη δες τα παρακάτω άρθρα

Καλοκαιρινή διακόσμηση, επιτραπέζια σύνθεση με στάχυα

Πάνω στο τραπέζι την συνδύασα με δύο άλλα φυσικά υλικά, όπως ένα πέτρινο μπολ και το ξύλινο κομπολόι γιρλάντα που είχα φτιάξει πέρυσι. Αν δεν το θυμάσαι μπορείς να το δεις εδώ 4 εύκολα diy με λίγα υλικά .

Αμέσως ο χώρος γίνεται πιο ανάλαφρος, πιο αεράτος. Κάτι σαν το αεράκι που περνάει το καλοκαίρι ανάμεσα στα φυτά και είναι τόσο απαλό που το καταλαβαίνουμε μόνο από το θρόισμα των φυτών.

Καλοκαιρινή διακόσμηση στο σπίτι, επιτραπέζια σύνθεση με στάχυα
pin-this-for-later

Αν αυτό που είδες σου άρεσε και θέλεις να το κρατήσεις στους πίνακες σου στο Pinterest μπορείς να κάνεις Pin την παρακάτω εικόνα και να με ακολουθήσεις για να δεις τι αποθηκεύω στους πίνακες μου. Μπορείς να με ακολουθήσεις πατώντας εδώ .

Boho καλοκαιρινή διακόσμηση, επιτραπέζια σύνθεση με στάχυα
boho καλοκαιρινη διακοσμηση επιτραπεζια συνθεση με σταχυα

Αν όσα είδες σου άρεσαν και αν δεν θέλεις να χάνεις καμία ανάρτηση μου, μπορείς να με ακολουθήσεις:

Boho καλοκαιρινή διακόσμηση, σύνθεση με στάχυα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Photo of author
Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

Διάβασε Επίσης

Leave a Comment