Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Λάβετε τα άρθρα μας στο email σας.

Privacy Policy

Ιδέες διακόσμησης για τοίχους σπίτι μας

Ιδέες διακόσμησης για τοίχους σπίτι μας


Η τέχνη δεν χρειάζεται να είναι πάντα ακριβή

Σίγουρα ένα σπίτι για να θεωρηθεί ολοκληρωμένο εκτός από τα βασικά στοιχεία διακόσμησης του, έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες και φωτιστικά θα πρέπει να ντύσει και τους τοίχους του. 


Κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες…

Καθρέφτες…

…και επειδή μπορεί να μη μας αρέσει τίποτα από τα παραπάνω και τα έργα των φημισμένων ζωγράφων κοσμούν τοίχους μουσείων ή τοίχους άλλων βαλαντίων και επειδή η τέχνη δεν είναι πάντα ακριβή το πρόβλημα μπορεί και να λυθεί με την abstract art, αφηρημένη τέχνη.  Τέχνη χωρίς συγκεκριμένο νόημα που αφήνει τον θεατή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.  Φυσικά υπάρχουν μεγάλοι ζωγράφοι αντιπρόσωποι αυτού του ρεύματος ζωγραφικής αλλά είπαμε πως εμείς δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε και ότι μας είναι ακριβό τι κάνουμε; Το diyάρουμε!
Πάντως εγώ αν και δεν φημίζομαι για τις ζωγραφικές μου ικανότητες θα το επιχειρήσω. Εσείς θα φτιάχνατε κάτι παρόμοιο για τον χώρο σας;

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα

Christina
by ArtDecorationCrafting


Christina

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

All posts

21 Σχόλια

 • Dimitra Decorasylum 2014-03-12 at 2:28 ΜΜ

  Παλιότερα ζωγράφιζα πίνακες με ακρυλικά και μερικές φορές τούς βάζω στο Άσυλο!
  Το θέμα "τέχνη" όμως σηκώνει πολύ συζήτηση Χριστίνα και συχνά μπερδεύεται με την "χειροτεχνία".
  Εγώς πάντως πειράζει που έχω μείνει να χαζεύω το λευκό κεφάλι αλόγου; 🙂

  Υ.Γ. Πάλι κάτι γίνεται με τις φωτογραφίες…

 • Christina Makri 2014-03-12 at 2:40 ΜΜ

  Έχεις δίκιο Δήμητρα μου δεν προσπαθώ καν να αγγίξω το θέμα "τέχνη" όπως είδες, στην ευρύτερη όμως ένοια της χειροτεχνία είναι ίσως σε άλλη διάσταση. Φτηνή λύση για να καλύψουμε τους τοίχους μας είναι η αφορμή της ανάρτησης… Δεν φαίνονται κάποιες φωτο; Γιατί εγώ πάλι τις βλέπω όλες…

  • Dimitra Decorasylum 2014-03-13 at 4:35 ΜΜ

   Τώρα φαίνονται όλες Χριστίνα! Τι να πω, ίσως είναι και ο Μπλόγκερ με τις μέρες του!!!

  • Christina Makri 2014-03-14 at 5:23 ΠΜ

   Χαχα! Ναι δίκιο έχεις, έχει κι αυτός τις μέρες του 🙂

 • Luna L. 2014-03-12 at 3:46 ΜΜ

  Χριστίνα η μαμά μου σ' έβαλε να γράψεις τη σημερινή ανάρτηση; Η μόνιμή μας διένεξη είναι οι κουρτίνες που δεν εννοώ να βάλω στο καθιστικό. Εκείνη είναι ικανή να αλλάζει 3-4 φορές το χρόνο κουρτίνες, εγώ θέλω τα παράθυρα ελεύθερα, ούτε στο πλάι τους δεν τις θέλω.
  Για κάδρα όμως και ιδιαίτερα φωτογραφίες, που είναι και το κυρίως θέμα μας, καμία αντίρρηση! Μακάρι να είχα περισσότερους τοίχους να έβαζα πιο πολλά.

  • Christina Makri 2014-03-12 at 4:35 ΜΜ

   Αν είσαι τυχερή και μένεις σε μονοκατοικία ή σε πολυκατοικία που τριγύρω δεν έχει κάτι τότε ναι γιατί να τα κλείσεις τα παράθυρα; Πάντως αν εγώ επιχειρούσα να κάνω κάτι τέτοιο θα ξέσπαγε πόλεμος με τους ενοίκους του σπιτιού. Και μένα μ αρέσουν οι ντυμένοι τοίχοι, να σκεφτείς ότι έκανα wall gallery πριν από 20 και βάλε χρόνια (μωρέ που είναι κάτι φωτό που είχα … πρέπει να ψάξω να τις βρώ έχουν πολύ πλάκα). Τώρα μου έχει καρφωθεί η ιδέα στο κεφάλι να αλλάξω τα κάδρα τουλάχιστον στο σαλόνι, αλλά επειδή είχαν πληρωθεί κάποια αρκετά ευρουλάκια κάποιοι βγάζουν αφρούς…χιχι

 • Coco Verycoco 2014-03-12 at 6:45 ΜΜ

  ωραίο θέμα Χριστίνα μου, οι συλλογές πάντα δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα και γεμίζουν το χώρο!

  • Christina Makri 2014-03-12 at 9:08 ΜΜ

   Τον γεμίζουν και τον ζεσταίνουν…

 • - spoonstories- 2014-03-12 at 8:17 ΜΜ

  Εγώ έχω φτιάξει σχεδόν όλους τους πίνακες στο σπίτι μου γ γιατί εν μέρη το έχω σπουδάσει κιόλας! Αλλά φυσικά κάθε έκφραση που μας αντιπροσωπεύει και μας πάει μπορούμε να τη στολίσουμε στο σπίτι μας. Έτσι θα φανεί ότι είναι και δικό μας.Είμαι θετική επίσης και στο τοίχο από φωτογραφίες! Άλλη αγάπη μου μεγάλη αυτή!!

  • Christina Makri 2014-03-12 at 9:13 ΜΜ

   Αααα ζωγραφίζεις??!!! Τι καλά! Φυσικά και ότι είναι φτιαγμένο από εμάς έχει ιδιαίτερη αξία…

 • Matina Sak 2014-03-13 at 10:37 ΠΜ

  Λάτρεψα τη γωνιά με τους καθρέπτες !!!!!!
  Σ'ευχαριστούμε , μας δίνεις ιδέες.
  Φιλιά!!!!!

  • Christina Makri 2014-03-13 at 11:10 ΠΜ

   Δίνω … αλλά παίρνω κιόλας από εσάς!
   Φιλιά κι από μένα 🙂

 • Maria Pirgianaki 2014-03-13 at 11:35 ΠΜ

  Μπορείς να ντύσεις τους τοίχους,έχοντας πολλές επιλογές αλλά στο θέμα της ζωγραφικής σε πίνακες δεν θα το τολμούσα,πάντως οι προτάσεις εδώ είναι πολύ ωραίες,ιδιαίτερα η τελευταία…την καλημέρα μου Χριστίνα!

  • Christina Makri 2014-03-14 at 5:29 ΠΜ

   Πράγματι έχεις πολλές επιλογές, όσον αφορά την ζωγραφική σίγουρα είναι μεγάλο θέμα αλλά πάλι αυτά τα ακανόνιστα γεωμετρικά σχέδια που τα ονομάζουν abstract δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να τα φτιάξεις… Καλημέρα κι από εμένα 🙂

 • My Home... My Memories.. 2014-03-13 at 10:09 ΜΜ

  Με του πίνακες είμαι λίγο περίεργη, μου αρέσει όμως πάρα πολύ ένας τοίχος με οικογενειακές φωτογραφίες να σου θυμίζουν όμορφες στιγμές. Ένα τοίχο με καθρέφτες είχε τύχη να δω πρίν πολλά πολλά χρόνια σε ένα μπάρ στην Αγία Παρασκεύη και από τότε το είχα ερωτευτεί αυτό το στύλ, το κακό είναι ότι κοστίζει αρκετά μια τέτοια σύνθεση… Καλή σου μέρα Χριστίνα!

  • Christina Makri 2014-03-14 at 5:36 ΠΜ

   Οι καθρέφτες είναι λύση, ιδιαίτερα για χώρους προβληματικούς όπως η είσοδος στο σπίτι μου την έχω ντύσει με καθρέφτες αλλά και πολλοί μικροί καθρέφτες πάλι είναι μια πολύ ωραία σύνθεση. Την καλημέρα κι από εμένα Ελεάνα 🙂

 • Katerina Konstantinou 2014-03-15 at 11:32 ΠΜ

  Πολύ όμορφες ιδέες και ιδιαίτερα των wall galleries. Δεν έχω κάτι αντίστοιχο αλλά όλο και με περιτριγυρίζει η ιδέα!!

 • Christina Makri 2014-03-15 at 1:56 ΜΜ

  Να το κάνεις…εγώ σκέφτομαι να το ξανακάνω (γιατί το είχα κάνει και πριν καμιά 20ριά χρόνια) στην κρεβατοκάμαρα στον τοίχο που έχουμε βιδώσει την τηλεόραση και στέκει σαν … αντε να μη πω! Φιλιά πολλά Κατερινάκι 🙂

 • Γεωργία 2014-03-15 at 10:47 ΜΜ

  Πόσο δίκιο έχεις! έχω δει σπίτια κατπληκτικά τα οποία βασίζονται στο diy με πολύ χαμηλό κόστος!
  http://mygenerouslife.blogspot.it/

 • Christina Makri 2014-03-16 at 10:04 ΜΜ

  Το πιστεύω Γεωργία μου…μπορούμε 🙂

 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ 2014-03-16 at 10:40 ΜΜ

  Πολύ ωραία λύση Χριστίνα η σύνθεση από καθρέφτες σε μικρά και διαφορετικά σχέδια νομίζω θα προτιμήσω αυτό αν και σπάω πολύ!!!καλό σου βράδυ!!!!

 • Leave a Reply

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  ΣΧΕΤΙΚΑ

  Christina

  Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces.Posts of my projects may also be found in craftgawker.com I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family. Read more about me.

  Christina

  Subscribe & Follow

  Εγγραφείτε στο Newsletter μας

  Λάβετε τα άρθρα μας απευθείας στο email σας!

  Privacy Policy

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

  Creative Bloggers

  Facebook

  Pinterest

  ×