Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Λάβετε τα άρθρα μας στο email σας.

Privacy Policy

Τάρτα με γέμιση κεράσια και κραμπλ

Τάρτα με γέμιση κεράσια και κραμπλ

Τάρτα με γέμιση κεράσια και crumble

Τι σου έχω σήμερα… Τάρτα με γέμιση κεράσια και κραμπλ !!!

Δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να αντισταθείς στην θέα της και να μην τρέξεις να ψωνίσεις αμέσως τα υλικά για να την φτιάξεις αν και το πιο πιθανό είναι πως τα έχεις ήδη στα ντουλάπια σου.
Και ποιος μας φτιάχνει αυτή την υπέροχη τάρτα;;!!  Η Λαμπρινή από το blog Lamprouka .  Νομίζω πως όλοι την γνωρίζετε αλλά και όσοι λίγοι δεν την έχετε ακούσει ξανά να σας πω εγώ πως την βλέπω.
Πολυτάλαντη με ότι και αν καταπιαστεί είτε αυτό είναι κατασκευή, είτε ραπτική.  Φτιάχνει υπέροχα γλυκά και εμπνευσμένες τούρτες λες και είναι επαγγελματίας.  Είναι μητέρα τριών κοριτσιών και επιπλέον εργάζεται… κοινώς τα προλαβαίνει όλα!!!  Πάμε να δούμε λοιπόν τι μας ετοίμασε….

*******************

Βρισκόμαστε στην εποχή των κερασιών και είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτούμε αυτό το υπέροχο φρούτο, αυτόν τον ζουμερό και κατακόκκινο καρπό που αφήνει είτε γλυκιά, είτε γλυκόξινη γεύση ανάλογα με την ποικιλία του.

Γι’ αυτό λοιπόν θα φτιάξουμε μια τάρτα με γέμιση φρέσκων κερασιών, με ωραία και γλυκιά μπισκοτένια βάση και τραγανά κομμάτια ζύμης πάνω από την γέμιση!

Υλικά για την ζύμη:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια

Υλικά για την γέμιση:

  • 2 1/2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση :

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ακόμα 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι-μπέικιν-αλάτι-βανίλια) ανακατεύοντας με πιρούνι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι από το μείγμα της ζύμης.
  • Στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα στο ταψί.
  • Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα κόβουμε στην μέση ή σε μικρότερα κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και την ρίχνουμε πάνω στην ζύμη του ταψιού.
  • Τρίβουμε σε ψίχουλα το μείγμα που κρατήσαμε στο φλιτζάνι και το πασπαλίζουμε πάνω από την γέμιση των κερασιών.
  • Ψήνουμε για 25′ – 30′ μέχρι να πάρει η τάρτα μας ένα καστανό χρώμα.

Extra Tips :

  • Μπορείτε να αλλάξετε τα φρούτα ανάλογα με την προτίμησή σας. Ιδανικά θα ήταν και τα βερίκοκα που είναι κι αυτά της εποχής.
  • Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρούτα με μαρμελάδα της επιλογής σας.


Λαμπρινή μου σ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη στο Art Decoration Crafting και φυσικά η τάρτα σου είναι θεϊκή όπως και τα περισσότερα που φτιάχνεις.  Πάντως εγώ δεν θα έλεγα όχι και σε ένα ποτηράκι σπιτικό λικέρ κεράσι 😍  Το είδα στις φωτογραφίες και θυμάμαι πως πηγαίναμε κρυφά όταν ήμασταν παιδιά και πίναμε από το λικέρ που φύλαγε η γιαγιά στην «σερβάντα» της όπως την έλεγε!

‘Οσοι δεν γνωρίζετε την Λαμπρινή μπορείτε να την βρείτε:

Στο blog της  Lamprouka
Στο Instagram  @Lamprouka
Στη σελίδα της στο Facebook @Lamprouka



Αν θέλεις και εσύ να συμμετέχεις σε αυτή την ενότητα με μία συνταγή σου είτε για γλυκό είτε για φαγητό μπορείς να μου στείλεις ένα email στο artdecorationcrafting@gmail.com.  Θα χαρώ πολύ να φιλοξενήσω και την δική σου συνταγή.


Σας εύχομαι ένα ξεκούραστο και γλυκό Σαββατοκύριακο!







Φιλάκια 😍






Print Recipe

Τάρτα με γέμιση κεράσια & crumble – Fresh cherries crumble tart

Βρισκόμαστε στην εποχή των κερασιών και είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτούμε αυτό το υπέροχο φρούτο, αυτόν τον ζουμερό και κατακόκκινο καρπό που αφήνει είτε γλυκιά, είτε γλυκόξινη γεύση ανάλογα με την ποικιλία του.

Γι’ αυτό λοιπόν θα φτιάξουμε μια τάρτα με γέμιση φρέσκων κερασιών, με ωραία και γλυκιά μπισκοτένια βάση και τραγανά κομμάτια ζύμης πάνω από την γέμιση!

ingredients:

Υλικά για την ζύμη:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
Υλικά για την γέμιση:
2 1/2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού

instructions:

* Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
* Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.
* Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη.
* Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ακόμα 1-2 λεπτά.
* Προσθέτουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι-μπέικιν-αλάτι-βανίλια) ανακατεύοντας με πιρούνι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
* Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι από το μείγμα της ζύμης.
* Στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα στο ταψί.
* Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια και τα κόβουμε στην μέση ή σε μικρότερα κομμάτια.
* Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και την ρίχνουμε πάνω στην ζύμη του ταψιού.
* Τρίβουμε σε ψίχουλα το μείγμα που κρατήσαμε στο φλιτζάνι και το πασπαλίζουμε πάνω από την γέμιση των κερασιών.
* Ψήνουμε για 25′ – 30′ μέχρι να πάρει η τάρτα μας ένα καστανό χρώμα.

NOTES:

Extra tips :

*Μπορείτε να αλλάξετε τα φρούτα ανάλογα με την προτίμησή σας. Ιδανικά θα ήταν και τα βερίκοκα που είναι κι αυτά της εποχής.

*Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρούτα με μαρμελάδα της επιλογής σας.
Created using The Recipes Generator

.recipe-inner{text-align:left;max-width:620px;border:6px double #009BFF;padding:20px;background:#f2f2f2;margin: 40px auto;font-family:Lato, sans-serif;}.recipe-keywords,.recipe-categories,.recipe-cuisine,.recipe-video{display:none;visibility:hidden;}.recipe-inner a{color: #4193f0;}#recipe .recipe-name{font-size: 21px;}#recipe .info{position:relative;font-size:13px;text-transform:capitalize;border-bottom:2px solid #000;padding-bottom:7px;margin-bottom:20px}.info:after{content:»;display:table;clear:both}#recipe .info span:first-child{margin-right:30px}#printbutton{border:0;margin:0;color:#fff;float:right;background:#555; padding:5px;border-radius:3px;cursor:pointer}#recipe .time{text-transform:uppercase;font-size:12px;text-align:center;background:#fff;padding:15px 0;margin-bottom:20px}#recipe .time span:not(:last-child){margin-right:12px}#recipe .time span:not(:last-child):after{content:»;display:inline-block;height:10px;width:1px;background:#000;vertical-align:middle;margin-left:12px}#recipe .summary{line-height:1.7;font-style:italic;font-size: 15px !important;font-family:Lato, sans-serif !important;}.ingredients,.instructions{line-height:1.7;clear:both;font-size: 15px !important;font-family: ‘Roboto’,’Open Sans’, Lato, sans-serif;}.ingredients *, .instructions * { font-size: inherit !important; font-family: inherit !important; }.ingredients h3,.instructions h3,.notes h3{font-size:20px !important;font-weight:400 !important;margin-bottom:0;color:#000;text-transform: uppercase;}.ingredients ul{margin:0!important;margin-top:5px !important;}.instructions li{margin-bottom:15px !important;line-height:1.6;text-align:left;}.ingredients li{text-align:left}#recipe .instructions{margin-top: 30px;}#recipe .instructions ol,#recipe .instructions ol li {list-style:decimal !important;}#recipe .instructions ol{padding-left:39px;margin:0!important;margin-top:6px !important;}.posturl{border-top:1px solid #ccc;padding-top:10px;}.ing-section{padding-left:20px;margin: 10px 0;}.ing-section > span{font-weight:700}.recipe-credit{font-size:13px;border-top: 1px solid #ccc;padding:10px;text-align:center;background:#ffffff;margin:-20px;margin-top:15px;}.recipe-credit a{color:blue;text-decoration:none;}.copyright-statement{font-size: 13px;font-style:italic;border-top: 1px solid #ccc;margin-top:15px;padding-top:15px;line-height:1.6;}.notes pre{font-size: 15px;margin: 10px 0;padding-left: 20px;font-family: inherit;line-height: 1.7;white-space: pre-line;}.notes h3{margin: 0}.nutrition-info{font-size: 0;margin: 20px 0;padding: 10px;background: #fff;}.nutrition-info>div {display: inline-block;font-size: 14px;width: 20%;text-align: center;}.nutrition-info>div:nth-child(5) ~ div{margin-top: 20px;}.nutrition-info>div p{margin-top: 0;margin-bottom: 7px;}.print-options {display:none;position: absolute; top: 0; right: 0; background: #fff; border: 1px solid #ccc;z-index: 1;}.show-print-options{display:block}.print-options button { display: block; background: transparent; border: 0; cursor: pointer; padding: 10px; width: 100%; text-align: left; } .print-options button:hover { background: #555; color: #fff;}#recipe .image{text-align:center;margin-bottom:25px}#recipe .image img{max-width:100%}#recipe .recipe-name{line-height:1.6;text-transform:uppercase;margin-top:0;letter-spacing:1px;text-align:center;margin-bottom:20px}#recipe .time{border-top:1px dashed #000;border-bottom:1px dashed #000;border-right:0;border-left:0}#recipe .summary{margin-bottom:30px}#recipe .summary:after{content:»;display:block;width:50px;height:2px;background:#000;margin:auto;margin-top:10px}#recipe .instructions{margin-top:30px}#recipe .instructions ol{padding-left:39px;margin-top:6px}function printDiv(a, printOption) { if (printOption === ‘printWithOptions’ || printOption === ‘printWithImage’) { this.parentElement.className = ‘print-options’; } if(this.parentElement.classList.contains(‘print-options’)) { var b = this.parentElement.parentElement.parentElement; } else { var b = this.parentElement.parentElement; } newWin = window.open(», ‘printwin’); var c = newWin.document.createElement(‘style’); c.innerHTML = ‘html{font-family:sans-serif}.print-options{display:none}img{visibility:hidden;display:none;}#recipe-pinit,#printbutton,.recipe-credit{visibility:hidden;display:none;}.info{text-align:center;text-transform:capitalize}.recipe-name{text-align:center}.info span{margin-right:20px}.time{text-align:center;padding:10px;border-top:1px dashed #000;border-bottom:1px dashed #000;}.time span{margin-right:20px}.adunit,.adunitlabel,.adunitwrapper,.adunitwrapper,.chicory-order-ingredients{display:none!important}.nutrition-info{font-size: 0;margin: 20px 0;padding: 10px;background: #fff;}.nutrition-info>div {display: inline-block;font-size: 14px;width: 20%;text-align: center;}.nutrition-info>div p{margin-top: 0;margin-bottom: 7px;}.ingredients h3, .instructions h3{text-transform:uppercase !important;}.notes{white-space:pre-line;}.recipe-keywords,.recipe-categories,.recipe-cuisine,.recipe-video {visibility:hidden;display:none}’; if (printOption === ‘printWithImage’) { c.innerHTML = c.innerHTML.replace(‘img{visibility:hidden;display:none;}’, ‘img{display:block;margin: 20px auto;width: auto;max-width:100%;}’); } newWin.document.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(c); newWin.document.getElementsByTagName(‘body’)[0].innerHTML = b.innerHTML; newWin.print(); }

Christina

Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces. I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family.

All posts

10 Σχόλια

  • Λαμπρινή 2018-06-16 at 8:01 ΠΜ

    Χριστίνα μου εγώ σ'ευχαριστώ για την φιλοξενία και για τα καλά σου λόγια! Ήταν μια διαδικασία που την ευχαριστήθηκα πολύ και με μεγάλη χαρά την έκανα για σένα! Όταν βρεθείς προς τα μέρη μας να ξέρεις κερνάω τάρτα κεράσι και λικέρ κεράσι εννοείται, στο μπαλκόνι μου! Σε φιλώ γλυκά!

    • Christina Makri 2018-07-04 at 4:57 ΜΜ

      Ευχαριστώ για άλλη μιά φορά Λαμπρινή μου και να είσαι σίγουρη πως αν βρεθώ στα μέρη σας θα με υποστείς χαχχαχαχχαχαχχαχα

  • Barbara Chapman 2018-06-16 at 12:43 ΜΜ

    Hello Christina! This cherry tart looks delicious!!! This is the perfect time to bake them, too, since cherries are just coming into season here in the U.S. Thank you for your recipe! Pinned to my Yummy board for you. 🙂

    • Christina Makri 2018-07-04 at 4:56 ΜΜ

      Thank you so much Barbara for the Pin… it is a cherry season here in Greece also 🙂

  • Μarion, 2018-06-18 at 6:21 ΠΜ

    Φανταστική τάρτα. Αγαπημενα κεράσια και βουτυρένια ζύμη. Οτι καλύτερο.
    Μπράβο Λαμπρινή μου.

    ευχαριστούμε Χριστίνα για την παρουσίαση

    Φιλιά πολλά

    • Christina Makri 2018-07-04 at 4:55 ΜΜ

      Την περιέγραψες τέλεια Μάριον μου, άλλωστε είσαι και η ειδική! Φιλάκια!

  • Sunday at Home Blog 2018-06-19 at 10:49 ΠΜ

    Αγαπώ πολύ τις τάρτες και ήδη τη λιγουρεύομαι. Ευχαριστούμε κορίτσια για τη λαχταριστή συνταγή και την όμορφη παρουσίαση.

    • Christina Makri 2018-07-04 at 4:54 ΜΜ

      Νάσαι καλά Κατερινάκι μου και ποιος δεν τις αγαπάει!

  • Mia 2018-06-21 at 3:25 ΜΜ

    Πω πω! Φαίνεται νοστιμότατη! Τρέχω να φτιάξω τάρτα! Πολλά φιλιά, Χριστίνα μου.

    • Christina Makri 2018-07-04 at 4:54 ΜΜ

      Είναι Μία μου και για μένα είναι στην λίστα μου αυτή την εβδομάδα… φιλάκια!

    Leave a Reply

    About me

    About me

    Christina

    Welcome and hello everyone! I’m Christina Makri, -better known around the blogosphere as Art Decoration Crafting. I’m a self-professed incurable DIYer who loves to paint and design anything from small crafts to large spaces.Posts of my projects may also be found in craftgawker.com I’m delighted to make my space as beautiful as I can for me and my family. Read more about me.

    Christina

    Subscribe & Follow

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Λάβετε τα άρθρα μας απευθείας στο email σας!

    Privacy Policy

    Recent Posts

    Creative Bloggers

    Facebook

    Pinterest

    ×